Categorii
Esti pe: Home » Drumul spre Centru

Drumul spre Centru

Email: info@drumulsprecentru.ro
Telefon: 0723 335 105 / 0723.473.059
Localitate: Bucuresti
Adresa: Str. Dumitru Cariagdi nr. 7

Drumul spre Centru terapii si dezvoltare transpersonala
- cu Ana Maria Stefanescu & Cristina Flueras -

Drumul spre centru inseamna drumul catre noi insine. Este drumul catre asumarea propriei realitati, prin constientizarea infinitului spatiu de trairi ce compun fabulosul puzzle al existentei. Suntem fiinte cu o singura reala nevoie: aceea de intregire, de a trai in uniune cu Tot ce exista. Fiinte complete ce contin intreg Universul si-l exprima in moduri unice. Traind constient, percepem in sfarsit uluitoarea putere creatoare intrinseca pe care o avem, dar primit din dar, dar de impartasit si de sporit la nivelul intregii Creatii.

Libertatea de fi co-creatori ai vietii inseamna insa si asumarea responsabilitatii pentru alegerile noastre. Fiecare intalnire intre doi oameni, fiecare gand indreptat spre cineva, fiecare contact cu feluritele fiintari ale pamantului, fiecare privire indreptata spre cer implica un anumit mod de a vedea lumea si de a fi in ea. Facem parte dintr-un proces colectiv de oglindire a Constiintei. Ce anume alegem sa oglindim, de la ce nivel alegem sa percepem increngaturile subtile ale existentei, este alegerea noastra.

In parcursul nostru de autocunoastere si traire armonioasa, cu noi insine si cu ceilalti, avem la indemana extraordinare instrumente porti ce ne deschid catre Vindecatorul Interior, inteligenta vindecatoare a propriei fiinte, pe care o purtam cu totii inauntru.

Aceste instrumente sunt:

Respiratia Holotropica
Respiratia Inimii
Lucrul cu Vise (Active Dreaming)
Creativitate prin Pictura
Creative Writing

Respiratie Holotropica

Ce este Respiratia Holotropica?

Respiratia Holotropica apartine terapiilor holiste, care abordeaza fiinta umana ca pe un sistem complet, capabil de autoreglare si autovindecare. Holotropic inseamna, de fapt, indreptare spre intregire, aceasta fiind tendinta fireasca a fiecaruia dintre noi de a cauta unitatea si integralitatea fiintei. Ca toate tehnologiile sacrului,

Respiratia Holotropica ne conduce intr-o stare de constiinta extinsa, ce are potentialul de a expanda perceptia asupra unor campuri ce depasesc zona noastra de constienta din timpul activitatilor cotidiene. Intr-o stare de perceptie extinsa, avem acces la nivelul energetic, emotional si spiritual al fiintei, devenind constienti de adevaratele dimensiuni ale existentei si vindecand astfel intregul.

Tehnica Respiratiei Holotropice a fost introdusa in aceasta forma de psihiatrul de origine ceha Stanislav Grof si sotia sa, Cristina Grof. Stanislav Grof este unul dintre fondatorii si teoreticienii psihologiei transpersonale, cea care largeste cadrul de intelegere si de cuprindere a experientelor umane, considerand omul o fiinta de natura spirituala, intrupata, aflata intr-o calatorie a Constiintei.

Continuand drumul deschis de Jung, cel ce a introdus in psihologie conceptul de Inconstient Colectiv, ca strat profund inconstient, cu continut transindividual, exprimat la nivel de individ prin arhetipuri, Grof gaseste ca intreaga existenta este o manifestare a Constiintei unice, exprimate intr-o forma unica de fiecare dintre noi. Acest fapt este in concordanta cu toate traditiile mistice ale lumii. Tot universul exista inauntrul nostru si se oglindeste, sub forma de perceptie, in afara noastra. De aceea, realitatea fiecaruia este o suma de perceptii care, intarite prin repetitie, devin constante definitorii si creeaza astfel lumea noastra.
In mod obisnuit, noi suntem constienti doar de o mica parte din vastitatea fiintei noastre. De obicei, ne identificam cu anumite roluri, pe care le introiectam prin educatie, apoi ni le asumam si le jucam, limitandu-ne potentialul si cresterea interioara, prin credinta invatata ca dincolo de ele nu exista nimic. Intr-o Respiratie Holotropica, registrul de trairi si intelegeri este atat de vast, incat intreg spectrul existentei se mareste, devine mult mai incapator, in fapt infinit. Libertatea interioara creste in acest fel, eliberand resurse valoroase, creativitate, echilibru emotional, mental, energetic si fizic.

Ce inseamna vindecarea? In ce fel o stare de constiinta extinsa aduce vindecare?

Jung spunea: Tot ce este inconstient devine destin. Altfel spus, gradul nostru de libertate este direct proportional cu gradul nostru de constienta. Cum am putea, de exemplu, avea relatii armonioase cu cei din jur daca ele sunt limitate de propriile noastre frici si reflexe conditionate in gandire, in actiune, in modul de a percepe realitatea? Repetand pattern-uri comportamentale si raspunzand din inconstienta, in mod reflex, nimic nu se schimba in dinamica relationala. Vindecarea vine astfel prin eliberarea de limitarile mintii rationale si cufundarea intr-un spatiu mai vast de intelegere si traire. Grof vorbeste despre aceasta instanta interioara ce cunoaste raspunsurile, ce are propria sa intelepciune si inteligenta, si pe care o numeste Vindecatorul Interior. Abandonarea cu incredere si cu inima deschisa in bratele Vindecatorului Interior aduce la suprafata exact acele experiente de care sufletul are nevoie, pentru a se echilibra, pentru a se restructura, pentru a se elibera de balastul pe care il poarta in spate inutil sau pur si simplu pentru a trai bucuria de A FI.

De aceea, increderea in propria capacitate de vindecare este esentiala. Sufletul fiecaruia dintre noi stie de ce are nevoie sa traiasca la un anumit moment. Trebuie doar sa-i lasam spatiu sa se asculte pe sine, sa se scalde in interiorul vast al constiintei si sa aduca la lumina exact ceea ce trebuie adus, in momentul prezent.

Ridicand nivelurile de energie fizica si psihica, Respiratia Holotropica activeaza inconstientul si memoria celulara si da acces la toate nivelurile psihicului : domeniu biografic (istoria personala), domeniu perinatal (legat de nastere si inainte de nastere) si domeniul transpersonal (dincolo de istoria personala, dincolo de corp si psihic).

Respiratia Inimii
Ce este Respiratia Inimii?

Respiratia Inimii este o cale, subtila si puternica in acelasi timp, de accesare a unei stari extinse de constiinta. Ca si alte tehnici apartinand sistemelor mistice de cunoastere si traire, ea are ca nucleu si vehicul respiratia constienta. Respiratia Inimii acceseaza fiecare centru energetic in parte, punand accent pe centrul inimii chakra inimii. Inspirata din tehnicile stravechi de respiratie ca si tehnologii ale sacrului, Respiratia Inimii ia ca centru al fiintei umane, inima, ca punct de plecare al oricarei calatorii in dimensiunea tridimensionala.

Respiratia este mult cu mult mai mult decat un proces fiziologic.
Toate marile traditii spirituale ale lumii folosesc respiratia ca vehicul de accesare ale straturilor mai profunde ale fiintei, de conectare la dimensiunea sacra a existentei. Respiratia este energie vitala in primul rand si este strans legata de capacitatea de deschidere, acceptare si transformare. Respiratia este cea care leaga interiorul cu exteriorul si conduce, usor-usor, la intelegerea realitatii ca tot.

Respiratia Inimii parcurge dimensiunea verticala si face posibila constientizarea faptului ca fiecare chakra corespunde unei anumite realitati, sau nivel de experimentare a realitatii, cu atribute specifice.
Simpla constientizare si setare a atentiei are o dimensiune terapeutica intrinseca, deoarece cresterea gradului de prezenta aduce dupa sine vindecare la toate nivelurile. Energia urmeaza intotdeauna atentia Respiratia Inimii lucreaza foarte mult cu gestul energetic, conectat la respiratie. Dincolo de calitatea

Respiratiei Inimii de a accesa registrele psiho-spirituale, ea este mai presus de toate un mod prin care luam contact cu corpul si prin care dezvoltam capacitatea de a fi prezenti, atenti, conectati cu noi insine.

Vise

Stii expresia urmeaza-ti visele? Sau vestitul citat visele se implinesc (dreams come true) al lui Walt Disney? Am putea sa continuam cu citate si exemple la nesfarsitiar vestea buna e ca nu vorbim despre metafore, ci despre lucruri cat se poate de practice, de aplicat in realitatea 3D.

Visele ne vorbesc despre noi, despre dorintele Sufletului, despre ce ne dorim cu adevarat si despre ce e de facut in sensul asta; despre parti din noi si despre ce are nevoie corpul; despre relatii si creativitate, trecut, prezent si viitor. Visele ne conecteaza la Campul de dincolo de minte si de personalitatea obisnuita; la vechi Traditii pe care le reinvatam, de care ne reamintim. Sunt sute si mii de povesti adevarate ! despre cum o anumita solutie a fost gasita in urma unui vis, o anumita carte s-a cerut scrisa in timpul unui vis, un anumit tablou a aparut pe lume tot in urma unui vis.

Despre relatii vindecate cu persoane dragi de dincolo de Timp si indicii pretioase primite in timpul unui vis.
Metoda Active Dreaming este o modalitate de a aduce visele in realitate, de a aduce energie si ghidare din lumea visului in viata de zi cu zi. Este o cale catre a trai constient iar asta presupune sa reintram in contact cu copilul din interior si implicit cu darurile copilariei: spontaneitate, joaca si imaginatie. Este o cale care ne indeamna sa ne amintim si sa spunem si sa traim Povestea noastra, intr-un fel in care poate fi auzita si primita de catre ceilalti. Dincolo de asta, este despre a intelege ca energia pe care o avem si atitudinea pe care o alegem au un efect magnetic asupra lumii inconjuratoare, atragand/respingand intalniri si circumstante.

Pictura

Arta inseamna sa vii fata in fata cu tine insuti. - Jackson Pollock
Noi suntem fiinte creative. Indiferent de domeniul in care lucram sau ne ducem existenta, noi cream continuu de la modul in care ne imbracam, vorbim, privim, pana la modul in care gasim solutii la probleme imediate, concrete.

Creativitatea este natura noastra primara, legatura nemijlocita cu divinitatea si cu modul inconfundabil prin care ne exprimam in lume, prin care suntem in lume - configuratii unice de trairi, tendinte si trasaturi. Kandinsky spunea ca arta este rostirea tainei prin taina dar aceasta taina are magicul potential de a oglindi, cu o claritate dincolo de cuvinte, starea sufletului nostru, realitatea noastra interioara.

Aptitudinea de a crea imagini si forme este realmente universala iar imaginile vorbesc intr-un limbaj simbolic, caruia ii putem da un sens personal.

Pentru ca prin gest, culoare si forma, prin pozitionarea pe spatiul alb si imaculat al unei foi de hartie, experientele prind contur de la sine, continuturile constiintei se lasa desfasurate, asumate si astfel, eliberate. Pictand si desenand, nu putem ascunde sufletul si nevoile lui profunde. Ele ies la suprafata, uneori lin si subtil, alteori vulcanic si hotarat, intotdeauna cu un mesaj pentru noi, cei de Acum. Uneori intelegerea apare pe loc, cu o incredibila limpezime, alteori se arata in visul din noaptea urmatoare sau in usurinta reconectarii la fluxul firesc, armonios al vietii.

Beneficiile exprimarii prin culoare:
faciliteaza deblocarea, manifestarea si eliberarea emotiilor
contribuie la imbunatatirea starii psiho-emotionale
fluidizeaza comunicarea cu tine (corp, emotii si nevoi) precum si relationarea cu ceilalti
eliberarea de stres si obţinerea unei stari de relaxare
ajuta la intelegerea, integrarea si depasirea traumelor
creste gradul de constientizare
faciliteaza identificarea, intelegerea si vindecarea tiparelor disfunctionale elaborate in copilarie

Creative writing adulti

Exista Putere in scris. Mai multe feluri de putere: puterea de-a crea, puterea de-a te lasa sa simti, puterea de-a transforma intentiile in realitate, puterea de-a gasi solutii, puterea de-a tamadui, puterea de-a inspira, puterea de-a darui. Puterea de-a lasa deoparte ce e de lasat deoparte, atunci cand e cazul. Simpla numire in scris a unei probleme ofera unelte de continere, de transformare. Scrisul aduce flexibilitate, scrisul inseamna leadership, scrisul inseamna contributie. Scrisul e bucurie si joaca si accesarea Copilului Interior.

Exista doar doua reguli aici. Prima se numeste regula-scrie-si-da. Scrie si da, scrie si da imi spunea o prietena draga sufletului meu. Scrisul adevarat este cel fara asteptari, fara sa vrei sa dea bine; este cel care tasneste prin tine, la un moment dat, intr-o buna zi. Da, poate fi invitat, simtit, dar nu poate fi fortat, studiat, controlat. A doua regula este ca in afara de asta, nu exista nici o regula.

Cu cine?

Cristina Flueras este psiholog (Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei Universitatea din Bucuresti), psihoterapeut formare de doi ani in Gestalt terapie (Societatea de Gestalt Terapie din Romania) si terapeut transpersonal formare de 2 ani in terapii transpersonale (in cadrul Asociatiei de Terapii Transpersonale din Romania ATT) Respiratie Holotropica (Elena Francisc si Horia Turcanu), Respiratia Inimii (Elena Francisc si Horia Turcanu), Astrologie Arhetipala (Mark Seelig), Psychic Defense (Vitor Rodrigues), The Primary (Rainer Pervoeltz), Sunete Sacre (Monique Tiberghien), lucrul cu Visele (Monique Tiberghien) si certificare ca si facilitator Respiratie Holotropica si Respiratia Inimii (RIRH) Asociatia de Terapii Transpersonale (ATT) din Romania. De asemenea, Cristina este in formare in metoda transpersonala a Constelatiilor Sistemice (Familiale) (Jutta Ten Herkel Marea Britanie). Faciliteaza workshop-uri de creativitate si autocunoastere prin pictura (Facultatea de Arte Plastice, Bucuresti).

Ana Maria Stefanescu este trainer certificat (formator)cu experienta de peste 8 ani si NLP Master Practitioner, terapeut transpersonal formare de 2 ani in terapii transpersonale (in cadrul Asociatiei de Terapii Transpersonale din Romania ATT) Respiratie Holotropica (Elena Francisc si Horia Turcanu), Respiratia Inimii (Elena Francisc si Horia Turcanu), Astrologie Arhetipala (Mark Seelig), Psychic Defense (Vitor Rodrigues), The Primary (Rainer Pervoeltz), Sunete Sacre (Monique Tiberghien), lucrul cu Visele (Monique Tiberghien) si certificare ca si facilitator Respiratie Holotropica si Respiratia Inimii (RIRH) Asociatia de Terapii Transpersonale (ATT) din Romania. De asemenea, Ana Maria are dubla formare in lucrul cu vise: este singurul terapeut din Romania certificat ca si Dream Teacher (Robert Moss School of Active Dreaming Franta si SUA); si formare in Tibetan Dream Analysis (in cadrul International Academy for Traditional Tibetan Medicine Faculty of Psychology & Dreams). Formare in terapie craniosacrala. Formare in Tibetan Mantra Healing - International Academy for Traditional Tibetan Medicine, Faculty of Mantra Healing. Facilitator workshop-uri de scriere creativa (Facultatea de Filologie si Limbi Straine). In formare in psihoterapie integrativa (Asociatia Europeana de Psihoterapie).
www.gandeste-pozitiv.ro/
www.facebook.com/tratamente/app/100265896690345
www.sfm.ro
www.revista-tratamente-naturiste.ro/prodtot.php?prodtota&vc=Bio%20Active%20MC
www.ayurmed.ro

Istoricul tău: ce ai vizualizat

Produse recomandate din aceeaşi categorie

Facial massage cream

Produs de Star International Med

18
00
LEI

Fruit Massage Cream

Produs de Star International Med

16
00
LEI

Pearl Cream

Produs de Star International Med

19
00
LEI

Rejuvenating Face Mask

Produs de Star International Med

17
00
LEI

Sampon pentru intarirea si cresterea parului, cu lapte de capra, 600ml

Produs de Cosmetica Verde

17
00
LEI

Sampon hidratant pentru par deteriorat, cu ulei de argan si cheratina

Produs de Dr. Sante

13
00
LEI

Abonare newsletter

Fii primul care află:
- când apar produse noi
la preţ de producător
- reduceri şi campanii promoţionale
- articole medicale noi
- clinici şi cabinete noi din zona ta
- evenimente noi
- când apare o nouă revistă
Atenţionare.
Opiniile avizate ale medicilor, sfaturile şi informaţiile despre sănătate din cadrul siteului www.revista-tratamente-naturiste.ro au scop informativ şi educaţional şi nu substituie consultul direct şi nici diagnosticul stabilit în urma investigaţiilor şi a analizelor medicale. Cereţi sfatul medicului dv. înainte de a folosi tratamentele descrise.
Copyright
Revista Tratamente naturiste. Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului acestui site este strict interzisă fără acordul scris al editurii.
Site realizat de