Categorii
Esti pe: Home » Psihoterapeut Doctor Tianu Cornelia

Psihoterapeut Doctor Tianu Cornelia

Email: cornelia.tianu@yahoo.com
Telefon: 0722750422
Localitate: Bucuresti
Adresa: Str Traian Nr 48 Sector 3 Bucuresti

A trai in echilibru inseamna a da atentie corpului, mintii si spiritului .
Sanatatea este dependenta de armonia in care traiesti cu propriul suflet
(Dr. Edward Bach 1932)

Deviza noastra este un suflet linistit creaza conditiile pentru a fi fericit si pentru asta, abordam intr-un mod holistic problema pentru care clientul ne solicita ajutorul. In cadrul aceleiasi sedinte, se poate folosi oricare dintre formele de terapie mentionate, sau cumulate, cele mai eficiente si adecvate starii psihice a clientului, astfel incat vindecarea sa apara cat mai curand si pe toate planurile, psihic, mental, emotional si afectiv. Sufletul si mintea sunt motorul unei vieti armonioase, daca acestea doua sunt sanatoase, atunci si trupul fizic este sanatos iar relatiile cu ceilalti sunt calde si benefice.
Bucura-te de frumusetea vietii, tratand acum intr-un mod eficient suferinta sufletului tau!
O sanatate perfecta nu inseamna numai vindecare ci necesita si evolutie spirituala, intelegerea sensului vietii, a misiunii pe care o avem, inseamna
a trai in armonie cu natura si cu cei din jur. Vindecarea trebuie sa se manifeste in interiorul nostru si de acolo sa lumineze suprafata exterioara.
Exista o multitudine de terapii, unele trateaza partea fizica a omului, altele, partea psihica, mentala, emotionala, energetica iar telul final,
sanatatea, este de fapt o armonie perfecta intre trup si suflet, o cunoastere de sine profunda si completa.

"Viata buna este un proces,nu o stare de a fi. Este o directie,nu o destinatie.''
Ce poate obtine clientul in urma sedintelor de terapie :
va percepe si intelege aspecte din sine pe care anterior le-a refulat ;

va constata ca devine mai bine integrat,mai capabil sa functioneze eficient ;

va deveni in mai mare masura asa cum isi doreste sa fie ;

va fi mai independent si mai increzator in sine ;

va fi mai pregnant persoanal, unic,si cu o mai buna exprimare de sine ;

va manifesta mai multa intelegere si acceptare fata de altii ;

va fi capabil sa se confrunte mai adecvat si mai confortabil cu problemele vietii .
Sedinta de terapie este confidentiala?
Tot ceea ce se discuta in cadrul sedintelor este confidential. Exceptie fac situatiile in care o persoana vrea sa-si faca rau ei sau altora, n circumstante de iminenta sau posibila vatamare fizica sau crima.

TERAPIE CRANIO-SACRALA

Este o metodă foarte blnda de evaluare şi mbunătăţire a funcţionării sistemului fiziologic al corpului, numit sistem craniosacral- compus din membranele meningeale şi lichidul cefalorahidian care nconjoară şi protejează creierul şi măduva spinării. E adecvată tuturor grupelor de viaţă de la nou-născut, la vrsta a treia. Terapia Cranio-Sacrală se adresează att persoanelor cu probleme de sănătate dar şi persoanelor care vor să-şi păstreze un tonus de viaţă normal, să facă faţă stresului zilnic mai uşor.

Datorită faptului că terapia CranioSacrală stimulează procesul natural de auto-corectare si auto-vindecare al corpului, are eficienţă ntr-o gamă largă de probleme de sănătate asociate cu dureri şi disfuncţii. Este tot mai mult folosită si preventiv, pentru ntărirea rezistenţei la mbolnavire.

Terapia Cranio-Sacrală ajută la alinarea durerii şi la ameliorarea unei game largi de boli şi disfuncţii cum ar fi:

1 Migrene şi dureri de cap
2 Dureri cronice de gt şi spate
3 Stres şi probleme legate de tensiuni nervoase
4 Afecţiuni ale creierului şi măduvei spinării ca urmare a accidentelor
5 Stres post traumatic
6 Disfuncţii post chirurgicale
7 Oboseala cronică
8 Boli ale copilariei
9 Colici
10 Autism
11 Dificultăţi de nvăţare, dislexia
12 Scolioză
13 Probleme ortopedice
14 Dereglări ale sistemului nervos central
15 Deterioare a funcţiilor de coordonare motorie
16 Disfuncţii ale ţesutului conectiv
17 Disfuncţii ale articulaţiei temporo-mandibulară
18 Boli neurovasculare şi ale imunitaţii
19 Depresie
20 Dificultăţi emoţionale
şi multe altele

LA CE SA NE ASTEPTAM

Un tratament tipic durează intre 45- 60 de minute. In timp ce clientul se află ntins pe masa de tratament, complet mbrăcat n haine lejere, terapeutul va avea palmele de-a lungul corpului, va susţine capul sau coloana vertebrală, n vederea eliberării tensiunilor acumulate.

Folosind o atingere blndă, n general de numai 5 grame, similar cu greutatea unei monezi de 5 bani, terapeutul eliberează restricţiile din sistemul craniosacral, ceea ce duce la mbunătăţirea functionării sistemului nervos central.
Aceasta este o terapie blanda care are ca scop intensificarea activitatii sistemului craniosacral si, prin aceasta, restabilirea functionarii optime a sistemului nervos si a celorlalte sisteme si organe ale corpului. Desi foloseste manipulari cu presiune foarte usoara, este o terapie cu efecte radicale in optimizarea sistemului de auto-vindecare si a refacerii starii fizice, mentale si spirituale.

Terapia CranioSacrala nu interacţionează n mod negativ cu nici un fel de altă formă de terapie sau medicaţie, este o terapie fără risc sau efecte secundare.

REMEDII FLORALE BACH

CE SUNT REMEDIILE BACH?
Sunt un dar din partea naturii, flori din plante salbatice si neotravitoare. Din aceste flori se prepara remedii care ne echilibreaza emotiile si ne ajuta sa vindecam acea parte a fiintei noastre atat de expusa stresului si traumelor - planurile mental si emotional.

In alte cazuri, florile ne pot sustine in remedierea unor imperfectiuni ale personalitatii, care se cer a fi transformate pentru a ne putea bucura pe deplin de viata. Intre sentimente si boala exista o relatie de cauzalitate si precedenta, adica dezechilibrele emotionale, preced si determina boala fizica, prin slabirea sistemului imunitar si a vitalitatii. Schimbarea atitudinii fata de boala, viata, fata de cei din jur si noi insine determina o recuperare mai rapida, prin activarea potentialului de vindecare.

FILOSOFIA DR. BACH

Doctorul Bach spune: "Dupa cum in mila Lui, Dumnezeu ne-a dat hrana sa mancam, tot asa a pus printre ierburile campului plante frumoase care sa ne vindece cand suntem bolnavi. Acestea se afla acolo pentru a intinde omului o mana de ajutor in ceasurile negre de uitare in care el pierde din vedere Divinitatea sa si permite norului de frica sau de durere sa-i intunece vederea. Fiecarei plante ii corespunde o calitate, iar menirea ei este sa intareasca aceasta calitate, astfel incat personalitatea sa se poata ridica deasupra defectului care este obstacolul particular. Remediile sunt inzestrate cu o putere precisa de vindecare care este separata de credinta, iar actiunea lor nu depinde de cel care le administreaza, asa cum un anestezic face un pacient sa doarma indiferent daca ii este dat de asistenta sau de medic."

Remediile florale descoperite de doctorul Edward Bach constituie o metoda blanda de vindecare, de echillibrarea mentala si emotionala prin reconectarea la noi insine. Fiecare remediu reprezinta o cheie pentru deblocarea unei insusiri pe care o avem deja in adancul nostru. Astfel, o persoana tematoare, lipsita de incredere, va descoperi curajul si puterea de a lua decizii importante, precum si de a reusi sa-si pastreze calmul in cele mai solicitante situatii. O persoana in general aspra, critica, nerabdatoare isi va putea arata rabdarea si impartasi sfaturi constructive catre cei din jur. Depresia, tristetea, angoasa mentala nu sunt decat straturi sub care se ascund optimismul, bucuria de a trai si iubirea.

Simplitatea si naturaletea acestei terapii ne descopera propriul potential de vindecare si de manifestare a Fiintei ce suntem cu adevarat.

Cele 38 de remedii sunt impartite in sapte grupe traditionale, bazandu-se pe dificultatile emotionale care sunt tratate. Aceste grupe sunt: teama, nesiguranta, interesul insuficient in circumstantele prezente, singuratatea, suprasensibilitatea, dependenta si disperarea, ingrijorarea excesiva pentru binele celor din jur.

Iata cateva dintre aplicatiile cele mai uzuale ale remediilor florale Bach:

Eliminarea stresului prin echilibrarea sentimentelor de ingrijorare, teama, nesiguranta, anxietate;
Eliberarea de suferinte psiho-emotionale provocate de experiente traumatizante;
Recuperarea emotionala dupa despartirea parintilor, divort, decesul unei persoane dragi, soc, accident, abuz sexual;
Atacuri de panica, stari de frica, anxietate de anticipare, teama de esec, teama de singuratate;
Timiditate, lipsa increderii in sine si probleme de comunicare, autoinvinovatire;
Gelozie, suspiciune, neincredere in oameni, posesivitate si tendinta de a da vina pe ceilalti pentru greseli personale;
Insomnie, oboseala, epuizare;
Depresie, disperare, dezamagire, lipsa bucuriei de a trai;
Diverse fobii, cum ar fi: claustrofobia, agorafobia;
Fluctuatii emotionale in perioada adolescentei, a sarcinii, a sindromului premenstrual, a menopauzei;
Intoleranta, tendinta spre criticism;
Imbunatatirea controlului, in caz de blocaj emotional si imaturitate afectiva;
Eliminarea factorilor psihici care sunt raspunzatori sau intretin diverse probleme sexuale.

In functie de situatie, exista doua modalitati in care ne putem ajuta cu remediile florale Bach: intern sau atunci cand este cazul le putem folosi si ca aplicatii externe.

Remediile florale Bach se pot picura in apa plata, ceai, se pot amesteca chiar si in mancare, mai ales in cazul animalelor si al copiilor. Se pot lua la orice ora din zi sau din noapte, inainte, in timpul sau dupa masa, eficienta remediilor fiind aceeasi.
In starile acute, sentimentele se pot schimba de la o zi la alta, uneori chiar de la o ora la alta, iar remediile trebuie schimbate in consecinta. Asadar, in starile trecatoare, ocazionale, pentru o echilibrare rapida a emotiilor si a comportamentului se picura remediile selectionate intr-un pahar cu apa plata: cate 2 picaturi din fiecare esenta individuala si cate 4 picaturi daca dorim sa adaugam Rescue Remedy. Din acest pahar se iau inghitituri mici, din timp in timp, pana ne revenim.

Pentru tratarea unor dezechilibre emotionale mai vechi sau adanc inradacinate este necesara prepararea unei sticlute de tratament, (continand o combinatie de maxim 6-7 remedii) din care se iau zilnic picaturi pentru o vreme mai indelungata. Doza minima zilnica: 4 picaturi de 4 ori pe zi. Bineinteles ca putem lua chiar mai des, spre exemplu de 6-8 ori pe zi. Ceea ce este important este sa nu luam mai putin de patru picaturi de patru ori pe zi.
Nu au efecte toxice si nu interactioneaza cu alte medicamente.

PSIHOTERAPIE

Psihoterapia este un domeniu interdisciplinar, situat la granița dintre medicină și psihologie

Este o modalitate de tratament cuprinzător, deliberat și planificat, prin mijloace și metodologii științifice, avnd un cadru clinic și teoretic, centrată pe reducerea sau eliminarea unor simptome, tulburări mintale sau stări de suferință psihosociale și/sau psihosomatice și comportamente disfuncționale. (definiția dată psihoterapiei de către FRP- Federația Romnă de Psihoterapie). Respectiv psihoterapia este o relație interpersonală intenționată utilizată de un psihoterapeut cu formare de specialitate cu scopul de a ajuta un client privitor la problemele sale de viață.

Psihoterapia este un spatiu sigur, confidential, in care te simti acceptat si in care poti explora fortele constiente si inconstiente care iti motiveaza comportamentele. Intr-o psihoterapie poti deveni constient de lumea ta interioara si vei dobandi o privire mai obiectiva asupra dificultatilor tale.

Problemele psihologice se trateaza prin comunicarea si prin relatia cu terapeutul , relatie profesionala bazata pe principii , structura si tehnici terapeutice .

Psihoterapia, consilierea psihologica, dezvoltarea personala se adreseaza tuturor persoanelor care doresc sa se dezvolte din punct de vedere psihologic, persoanelor care trec prin situatii de viata carora nu le mai fac fata la un moment dat.

Apariţia unor situaţii noi de viaţă care generează inadaptare, neplăcere psihică şi fizică, relaţii inadecvate cu ceilalţi, traume din prezent sau trecut, negăsirea spontaneităţii, nemulţumiri generate de performanţele profesionale... ar putea fi cteva motive de a ajunge să cauţi un cabinet de psihoterapie sau consiliere. Cu alte cuvinte, mediul "psi" este căutat atunci cnd apare o sursă de nefericire, nemplinire, un simptom sau atunci cnd cineva simte o dorinţă de schimbare, de maturizare.

AYURVEDA

Ayurveda este un mod de viata care ne invata cum sa ne mentinem si sa ne protejam sanatatea. Ea ne invata atat sa vindecam, cat si sa prelungim viata. Trateaza omul ca un intreg: trup, suflet, spirit, totul in echilibru.

Ayurveda imparte oamenii in functie de dominanta a trei forte interioare, in fiecare persoana regasindu-se toate cele trei:

Vata sau miscare pentru a putea respira, pentru a putea trimite si primi impulsuri nervoase de la creier.
Pitta - sau metabolism pentru a prelucra alimentele, aerul si apa din intregul sistem si de a facilita functionarea intelectuala adecvata.
Kapha sau de structura pentru a tine celulele impreuna si a forma muschii, grasimea, oasele si tendoanele.

VATA

Vata este un cuvant indian care defineste spatiul si aerul; el este uscat, rece, repede, aspru, mobil, usor, dar si sensibil. Vata comanda toate resorturile miscarii din organismul uman, reglementeaza activitatea musculaturii, a organelor interne, circulatia sangelui, respiratia si activitatile spirituale.
Oamenii Vata sunt imprevizibili si au mult mai putine steriotipii decat cei de tipul Pitta sau Kapha. Variatia in ceea ce priveste marimea, forma, starea de spirit si energia fizica este trasatura lor dominanta. Persoanele Vata tind sa li sa faca foame la orice ora, sa adore schimbarea, sa se culce la ore diferite in fiecare seara. In mod special, sunt predispusi la boli minore, raceala sau gripa.

PITTA

Tema dominanta este intensitatea. Indivizii sunt persoane ambitioase, cu o minte patrunzatoare, care spun ce gandesc, indraznete, care nu cedeaza usor sau sunt gelosi. Partea combativa a persoanei Pitta este o tendinta naturala, dar nu intotdeauna foarte vizibila. Cand sunt echilibrati, oamenii Pitta sunt calzi, au emotii intense, sunt iubitori si fericiti. O fata care straluceste de fericire este specifica acestui tip.
Pitta inseamna pamant si aer, precum si urmatoarele atribute: cald, penetrant, fluid, taios, acru. Pitta este raspunzatoare de digestie si metabolism, de ficat, splina, piele si ochi. Dirijeaza energia si sentimentele.

KAPHA

Kapha inseamna pamant si apa. Atributele sunt: greoi, lent, rece, vascos, stabil, moale. Kapha este stabilizatorul trupului si forta care pune in miscare vointa si memoria.
Tipul Kapha are o conformatie fizica puternica, greoaie. Activitatea lui este lenta, dar temeinica. Are somn bun, adanc, o perceptie inceata, dar o memorie buna si de durata. Este o fire echilibrata, uneori prea calma. Tenul este gras.
Relaxat, acesta este cuvantul care descrie cel mai bine tipul Kapha. Oamenii Kapha sunt considerati norocosi, pentru ca ei se bucura de o sanatate durabila. Personalitatile lor exprima o perspectiva calma si fericita a vietii. Este specific pentru Kapha sa cantareasca bine lucrurile inainte de a lua o decizie, sa incerce sa ii impace pe ceilalti si sa empatizeze in mod real cu sentimentele lor. Kapha este dosha cea mai stabila si echilibrata.

LA CE SA NE ASTEPTAM?

In timpul intalnirii, medicul va stabileste tipul constitutional, discutati problema dumneavoastra si va prescrie un tratament in functie de acestea. Tratamentul este naturist pe baza de plante, ghee (unt clarificat) si metode din panchakarma (vamana = vomismente provocate, virecana = purgatie provocata, basti = clisma, nasya = inhalatii, raktamokshana = luarea de sange din anumite parti ale corpului prin intermediul lipitorilor), abyangha (oleatie externa), totul in functie de tipul constitutional si patologia asociata.
www.gandeste-pozitiv.ro/
www.facebook.com/tratamente/app/100265896690345
www.sfm.ro
www.revista-tratamente-naturiste.ro/prodtot.php?prodtota&vc=Bio%20Active%20MC
www.ayurmed.ro

Istoricul tău: ce ai vizualizat

Produse recomandate din aceeaşi categorie

Facial massage cream

Produs de Star International Med

18
00
LEI

Fruit Massage Cream

Produs de Star International Med

16
00
LEI

Pearl Cream

Produs de Star International Med

19
00
LEI

Rejuvenating Face Mask

Produs de Star International Med

17
00
LEI

Sampon pentru intarirea si cresterea parului, cu lapte de capra, 600ml

Produs de Cosmetica Verde

17
00
LEI

Sampon hidratant pentru par deteriorat, cu ulei de argan si cheratina

Produs de Dr. Sante

13
00
LEI

Abonare newsletter

Fii primul care află:
- când apar produse noi
la preţ de producător
- reduceri şi campanii promoţionale
- articole medicale noi
- clinici şi cabinete noi din zona ta
- evenimente noi
- când apare o nouă revistă
Atenţionare.
Opiniile avizate ale medicilor, sfaturile şi informaţiile despre sănătate din cadrul siteului www.revista-tratamente-naturiste.ro au scop informativ şi educaţional şi nu substituie consultul direct şi nici diagnosticul stabilit în urma investigaţiilor şi a analizelor medicale. Cereţi sfatul medicului dv. înainte de a folosi tratamentele descrise.
Copyright
Revista Tratamente naturiste. Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului acestui site este strict interzisă fără acordul scris al editurii.
Site realizat de