Categorii
Esti pe: Home » Acizii grasi omega-3 - grasimile bune de care avem nevoie
Acizii grasi omega-3 - grasimile bune de care avem nevoie
Articol publicat în
Revista: Nr. 42, Anul V, Aprilie 2010
Pagina: 13

   Probabil ati auzit deja vorbindu-se despre grasimile saturate, mononesaturate si polinesaturate. Dar nu toata lumea cunoaste care este exact diferenta intre grasimile saturate si cele nesaturate. Nu e o intamplare ca structura lor chimica este legata de diferentele in caracteristicile lor fizice ca, de exemplu, faptul ca se prezinta sub forma de grasime solida sau de ulei lichid. Aceste diferente, la randul lor, comporta consecinte asupra modului in care anumite grasimi actioneaza in interiorul organismului nostru odata ce sunt inghitite. Sa vedem acum in ce constau aceste diferente.

Grasimile saturate sunt "rele"

   O grasime saturata este "saturata" cu atomi de hidrogen, adica fiecare atom de carbon are un maxim de 2 atomi de hidrogen. Este cazul, de exemplu, al grasimii continuta in carne, in pielea de pui sau in toate derivatele din lapte. Aceste grasimi tind sa se solidifice la temperatura ambientala, iar asimilarea lor frecventa poate duce la acumularea unei grasimi corporale nedorite.

   Asimilarea de grasimi saturate a fost pusa in relatie, printre altele, cu cresterea nivelului de colesterol in sange, care poate provoca blocarea arterelor, in special acelora legate direct la inima. Ca urmare, acest tip de grasimi au mai fost numite si "grasimi rele".

Grasimile nesaturate sunt benefice pentru organismul uman

   Aceste grasimi nu sunt complet saturate de legaturile cu hidrogenul, lucru ce are ca rezultat o mai mare flexibilitate si plasticitate. La temperatura mediului aceste grasimi sunt moi la atingere sau se prezinta chiar in forma lichida. Ele pot fi mononesaturate (de exemplu alimente precum uleiul de masline, avocado, anumite tipuri de alune si de seminte) sau polinesaturate (aflate in boabele integrale de orz, orez si soia, plus unele specii de pesti). Acestea au mai fost supranumite si "grasimi bune", cele mai importante in alimentatia umana fiind acizii grasi omega-3 (din peste gras precum somonul, tonul sau sardinele, din uleiul de canepa sau de in) si omega-6 (din nuci, seminte si ulei vegetal de soia, floarea-soarelui sau porumb).

   Problemele de sanatate in care sunt implicate cele doua tipuri de acizi grasi esentiali nu deriva din faptul ca unul este bun si altul are efecte negative, ci din dezechilibrul raportului dintre concentratiile lor in organismul uman. Multi oameni de stiinta sustin ca un surplus de acizi grasi omega-6 si o carenta de acizi grasi omega-3 poate duce la aparitia unor dereglari precum artrita, psoriazisul si anumite dermatite, astmul, boli autoimune ca lupusul, precum si unele forme de cancer care sunt generate de inflamatii. De aceea reechilibrarea asimilarii de acizi grasi omega-3 are efecte extrem de benefice asupra sanatatii.

Beneficiile consumului de acizi grasi omega-3

   Studii efectuate de-a lungul anilor de diferiti cercetatori din Centre de Cercetare si Asociatii de Sanatate au demonstrat in mod clar avantajele aduse de consumul regulat de acizi grasi omega-3. Acestia mentin functionalitatea cerebrala, incetinesc procesele de tip degenerativ, diminueaza starile depresive, favorizeaza dezvoltarea sistemului nervos a fatului, regleaza nivelul de colesterol si trigliceride din sange, stabilizeaza tensiunea arteriala, protejeaza si refac articulatiile.

   O metoda comoda si relativ rapida de a compensa carentele nutritionale de grasimi bune este aceea de a consuma suplimente nutritionale pe baza acizi grasi omega-3. Totusi, in ciuda ofertei bogate si variate de suplimente de acest tip de pe piata, practica a demonstrat ca trebuie sa fiti foarte atenti in alegerea celui mai bun produs (de exemplu uleiul de somon). Pestii grasi ar putea sa fie contaminati cu mercur sau alte metale grele si, din acest motiv, multe persoane (mai ales femeile insarcinate) sunt sfatuite sa nu faca excese in consumarea acestor pesti sau a uleiurilor derivate din acestia. Nu mai punem la socoteala si faptul ca multi somoni provin din crescatorii in care, in loc sa manance plancton bogat in omega-3, asa cum se intampla in natura, sunt hraniti cu cereale care au un continut ridicat de omega-6.

   Omega-3 Salmon Oil Plus marca GNLD este cel mai complet supliment de acizi grasi omega-3 existent la ora actuala pe plan mondial. El contine toate cele 8 componente din familia acizilor grasi omega-3: EPA, DHA, ALA, SDA, ETA(3), ETA, HPA si DPA, extrase din somon, ton, sardina si ansoa. Trei capsule de Omega-3 Salmon Oil Plus echivaleaza cu o portie de 100 grame de somon proaspat.

   Produsul este extras exclusiv din pesti sanatosi provenind din ape cat mai putin poluate (din Atlanticul de Nord) si selectionati atent pentru continutul lor ridicat de omega-3. Uleiul este obtinut doar din carne, avand in vedere ca in alte organe (precum ficatul) se pot acumula toxine. Firma producatoare a adoptat standarde foarte severe si garanteaza ca nu exista urme de mercur sau de alte metale grele. Produsul are studii clinice pe subiecti umani oferiti voluntari, prin care sunt demonstrate beneficiile incontestabile. El imbunatateste sanatatea inimii (scade nivelul trigliceridelor, creste indicele de omega-3, creste protectia cardiaca si scade cu 70% riscul de atac de cord fatal). In plus, el scade indicele inflamator al organismului (scade viteza de imbatranire a celulelor si a tesuturilor) si ajuta la dezvoltarea functiilor cognitive si a acuitatii vizuale a copilului in timpul sarcinii. Acest produs nu se comercializeaza prin farmacii sau magazine naturiste. Pentru comenzi sau informatii contactati-ne la telefon 0722.794.224 / 0749.532.451 sau intrati pe site-ul www.miscateliber.ro

 

Autor: chimist Sabin Parpala, Cabinet Integrare Nutritionala

Redactat de Dr. Frunza Alexandru

Alte articole...

<
  • Stiati ca prediabetul poate provoca lactatia insuficienta?

    Stiati ca prediabetul poate provoca lactatia insuficienta?

  • Paducelul stimuleaza functionarea inimii

    Paducelul stimuleaza functionarea inimii

  • Bioritmul - o informatie anticipata despre noi insine

    Bioritmul - o informatie anticipata despre noi insine

  • Un desert inedit: Tort vegetal cu alune, caise si... ciocolata

    Un desert inedit: Tort vegetal cu alune, caise si... ciocolata

  • Totul despre mastile cosmetice

    Totul despre mastile cosmetice

  • Liber la detoxifiere cu Florentina Opris

    Liber la detoxifiere cu Florentina Opris

  • Drumul de la hrana vie la sanatate

    Drumul de la hrana vie la sanatate

  • Dispozitivul Torser. Armonizare si protectie energo-informationala

    Dispozitivul Torser. Armonizare si protectie energo-informationala

  • Riscurile glicemiei marite si cum ajuta acidul alfa lipoic bolnavii de diabet zaharat

    Riscurile glicemiei marite si cum ajuta acidul alfa lipoic bolnavii de diabet zaharat

>
www.alturl.com/aac3d
www.facebook.com/tratamente/app/100265896690345
www.teatree.ro
www.revista-tratamente-naturiste.ro/prodtot.php?prodtota&vc=Bio%20Active%20MC
www.ayurmed.ro

Istoricul tău: ce ai vizualizat

Produse recomandate din aceeaşi categorie

Laptisoror de matca pur BIO Apiland

Produs de Apiland

Larogrip

Produs de Laropharm

13
50
LEI

Argint Coloidal Lite 5PPM Agnes Itara

Produs de Paradisul Verde

Argint Coloidal 10PPM Agnes Itara

Produs de Paradisul Verde

Argint Coloidal Forte 20PPM Agnes Itara

Produs de Paradisul Verde

Argint Coloidal Super Concentrat 30PPM Agnes Itara

Produs de Paradisul Verde

Abonare newsletter

Fii primul care află:
- când apar produse noi
la preţ de producător
- reduceri şi campanii promoţionale
- articole medicale noi
- clinici şi cabinete noi din zona ta
- evenimente noi
- când apare o nouă revistă
Atenţionare.
Opiniile avizate ale medicilor, sfaturile şi informaţiile despre sănătate din cadrul siteului www.revista-tratamente-naturiste.ro au scop informativ şi educaţional şi nu substituie consultul direct şi nici diagnosticul stabilit în urma investigaţiilor şi a analizelor medicale. Cereţi sfatul medicului dv. înainte de a folosi tratamentele descrise.
Copyright
Revista Tratamente naturiste. Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului acestui site este strict interzisă fără acordul scris al editurii.
Site realizat de