Categorii
Esti pe: Home » Anemie, astenie, slabiciune... la cumpana dintre anotimpuri
Anemie, astenie, slabiciune... la cumpana dintre anotimpuri
Articol publicat în
Revista: Nr. 74, Anul VIII, Martie 2013
Pagina: 10

   Soarele devine mai darnic, zilele devin mai lungi, iar vremea se încălzeşte. Numai organismele noastre par să fie destul de reticente faţă de primele semne ale trezirii la viaţă a întregii naturi. Ţăranul român spunea că, acum, la început de anotimp al copacilor înfloriţi, “ni se schimbă sângele”, punând pe seama acestui fapt toate simptomele neplăcute pe care noi, cei de azi, le atribuim asteniei de primăvară. Adevărul este că, pentru foarte mulţi dintre noi, este chiar necesară o primenire a sângelui, care să aducă o revitalizare a întregului organism. Dar îmbogăţirea sângelui cu elemente benefice şi totodată purificarea sa de reziduuri vor da rezultate doar dacă vom acţiona având în vedere organismul ca întreg şi schimbările prin care trece el la sfârşit de iarnă.

Reintră-ţi în formă după o lungă iarnă!

   Dieta specifică sezonului rece, bazată pe prăjeli şi grăsimi aninale, ne-a furnizat nutrimentele necesare într-o formă nu întotdeauna prielnică. În acelaşi timp, zilele scurte şi friguroase ne-au orientat către inactivitate. Ca să compensăm oarecum tendinţele depresive cauzate de lipsa expunerii la lumina naturală am apelat la dulciuri şi produse rafinate, pline de calorii goale, ce ne reduc rezervele de enzime, de vitamine şi de săruri minerale. De aceea, mulţi dintre noi intră în prima lună de primăvară cu avitaminoze, anemii şi simptome neplăcute (dureri difuze, sensibilitate la infecţii, cefalee, somn neodihnitor, redoare articulară, agravarea suferinţelor cronice).

   Insuficienţa în alimentaţie a produselor bogate în fier asimilabil, în vitamina B12 ori acid folic determină mărirea numărului de anemii. În absenţa unor analize sangvine minuţioase, este greu de precizat, doar după simptome, care este carenţa de care suferă o persoană ce acuză stări de slăbiciune. Dar tot ceea ce se poate afirma este că, în perioada de sfârşit a anotimpului rece şi debut al primăverii, cei mai mulţi dintre noi au de-a face cu una sau mai multe carenţe nutriţionale.

   Între anemie, astenia de primăvară şi vulnerabilitatea organismului la bolile molipsitoare există o corelaţie în plan simptomatic, în primul rând prin senzaţia permanentă de oboseală, prin diminuarea capacităţii de efort psihic şi fizic, prin energia scăzută şi prin necesitatea unor eforturi mai mari dedicate activităţilor cotidiene obişnuite. În planul terapiei naturiste vom acţiona prin mai multe mijloace: helioterapia (cu expuneri frecvente ale corpului la razele solare), dietoterapia (vom consuma cât mai multe crudităţi şi vegetale integrale), hidroterapia (băile parţiale cu apă rece, pentru călire, efectuate cu avizul medicului), fitoterapia (cu preparate vitaminizante, remineralizante) sau cu ajutorul mişcării (ca agent preventiv şi curativ).  

Spirulina Star - tonic şi revitalizant complet!

   Suplimentul alimentar Spirulina Star este un remediu ayurvedic obţinut din plante medicinale indiene care oferă organismului toţi aminoacizii esenţiali şi neesenţiali, acizi graşi, betacaroten, minerale (Ca, Na, K, Fe), oligoelemente (Mg, Zn, Cu, Mn, Co, Se) şi vitamine (complexul B). Produsul are acţiuni deosebite: reglarea funcţiilor organice, stimularea sintezei hormonale (corticosuprarenale, tiroidă) şi a insulinei, stimularea imunităţii sau creşterea capacităţii de adaptare la efort fizic şi psihic. Spirulina Star ajută la detoxifiere şi la îndepărtarea radicalilor liberi, contribuie la eliminarea tumorilor şi protejează organismul în cursul terapiilor radioactive şi cu medicamente citostatice.

   Ingrediente: Spirulina platensis, Withania somnifera, Gumma acacia.

   Administrare: adulţi 1-2 tablete de 3 ori pe zi, cu 1/2 oră înainte de masă, cel puţin 30 de zile (recomandat o cură de 3 luni); copii 1/2 tabletă de 3 ori pe zi, cu 1/2 oră înainte de masă, cel puţin 30 de zile. A nu se depăşi doza zilnică recomandată!

Globy Forte - un eficient antianemic natural!

   Suplimentul alimentar Globy Forte conţine principii active cu efect detoxifiant general, purificator al ficatului şi al splinei, contribuind astfel la menţinerea calităţii optime a sângelui. Conţinutul mare de minerale şi vitamina C asigură o mai bună absorbţie a fierului, prevenind şi tratând anemiile. Tot vitamina C asigură un puternic efect antioxidant ce ne protejează de acţiunea nocivă a radicalilor liberi generaţi de expunerea la diferite tipuri de radiaţii (calculator, telefon mobil etc). 

   Globy Forte este extrem de util în perioada de convalescenţă şi persoanelor supuse unor suprasolicitări fizice şi psihice de lungă durată. Este un adjuvant în curele de purificare şi slăbire, prin asigurarea unui tranzit intestinal normal şi prin aportul de minerale şi vitamine naturale. Este antiinflamator, imunostimulent, preventiv antitumoral şi este tonic cerebral. Globy Forte contribuie la corectarea anemiilor şi refacerea sângelui, ajută la menţinerea stării de sănătate a ficatului şi a splinei, combate anorexia şi contribuie la eliminarea suprasolicitărilor nervoase şi a tulburărilor de memorie.

   Ingrediente: Punica granatum, Rubia cordifolia, Curcuma amada, Emblica officinalis, Tinospora cordifolia, Gumma acacia.

   Administrare: adulţi - 1-2 tablete de 3 ori pe zi, cu 1/2 oră înainte de mesele principale; copii de 5-10 ani - 1/2 tabletă de 3 ori pe zi, cu 1/2 oră înainte de mesele principale; copii între 11 şi 18 ani vor lua 1 tabletă de 3 ori pe zi, cu 1/2 oră înainte de mesele principale. A nu se depăşi doza maximă recomandată!

Sursa informatii: Star Ayurveda

Articol redactat de Tomi Tohaneanu, redactor la revista Tratamente naturiste

Alte articole...

<
 • Ingrijire feminina: baile de abur, mastile cosmetice si tratamente pentru par

  Ingrijire feminina: baile de abur, mastile cosmetice si tratamente pentru par

 • Cum sa iti prepari singur un remediu minune pentru adenomul de prostata

  Cum sa iti prepari singur un remediu minune pentru adenomul de prostata

 • Tratamente naturiste pentru ficat si pancreas

  Tratamente naturiste pentru ficat si pancreas

 • Caderea parului tratata prin aromaterapie

  Caderea parului tratata prin aromaterapie

 • Echilibrul hormonal influenteaza comportamentul si sanatatea

  Echilibrul hormonal influenteaza comportamentul si sanatatea

 • Ai probleme cu ochii? Ce e de facut?

  Ai probleme cu ochii? Ce e de facut?

 • Tratamente medicinale cu gaz si petrol

  Tratamente medicinale cu gaz si petrol

 • Evita excesele alimentare de Sarbatori! Ce remedii stimuleaza bila, combat diareea si te scapa de gazele intestinale?

  Evita excesele alimentare de Sarbatori! Ce remedii stimuleaza bila, combat diareea si te scapa de gazele intestinale?

 • Shungitul si argila albastra vindeca problemele articulare si bolile pielii

  Shungitul si argila albastra vindeca problemele articulare si bolile pielii

>
www.alturl.com/aac3d
www.facebook.com/tratamente/app/100265896690345
www.teatree.ro
www.revista-tratamente-naturiste.ro/prodtot.php?prodtota&vc=Bio%20Active%20MC
www.ayurmed.ro

Abonare newsletter

Fii primul care află:
- când apar produse noi
la preţ de producător
- reduceri şi campanii promoţionale
- articole medicale noi
- clinici şi cabinete noi din zona ta
- evenimente noi
- când apare o nouă revistă
Atenţionare.
Opiniile avizate ale medicilor, sfaturile şi informaţiile despre sănătate din cadrul siteului www.revista-tratamente-naturiste.ro au scop informativ şi educaţional şi nu substituie consultul direct şi nici diagnosticul stabilit în urma investigaţiilor şi a analizelor medicale. Cereţi sfatul medicului dv. înainte de a folosi tratamentele descrise.
Copyright
Revista Tratamente naturiste. Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului acestui site este strict interzisă fără acordul scris al editurii.
Site realizat de