Categorii
Esti pe: Home » Apele care vindeca
Apele care vindeca
Articol publicat în
Revista: Nr. 4, Anul II, Februarie 2007
Pagina: 10

   Ultimii ani au adus cu ei un boom al terapiilor alternative - yoga, alimentaţie naturistă, homeopatie, reflexoterapie, etc. Folosite ca metode complementare medicinei alopate sau chiar substituind-o pe aceasta, adoptate de multe ori de bolnavi ca ultimă speranţă,  terapiile alternative îşi câştigă un  loc distinct în ansamblul ştiinţelor medicale. Mai puţin cunoscute la noi, dar mai uşor de urmat sunt tratamenele cu apa de piramidă şi apa magnetizata.

Apa de piramidă

   Am auzit prima dată despre efectele binefăcătoare ale apei de piramidă acum câţiva ani, pe când eram la începutul uceniciei mele într-ale terapiilor alternative. Mă întrebam atunci ce poate fi atât de deosebit în legătură cu un pahar cu apă de la robinet aşezată câteva minute sub o structură piramidală. Astăzi ştiu şi eu ceea ce, cu mii de ani în urmă, vechii egipteni cunoşteau deja.

   Se pare că impunătoarele piramide posedă calităţi misterioase, pe care ştiinţa modernă nu a reuşit să le explice în totalitate şi care au efecte pozitive asupra organismelor (fie ele animale sau plante), metalelor, pietrelor sau lichidelor. E vorba de aşa-numitul efect de piramidă. Ceea ce se ştie cu sigaranţă e că structura piramidei funcţionează ca un captator de energie cosmică, pe care o transferă obiectului din interior (devenit astfel unic receptor al fluxului energetic). Structura piramidală canalizează energia cosmică asupra corpului dinăuntru „dizolvând” blocajul energetic şi restabilind fluxul energetic şi implicit starea de sănătate.

   În cazul  apei aşezate sub un vas de formă piramidală s-au observat numeroase efecte pozitive : apa este energizată şi purificată, microorganismele de tipul bacteriilor, paraziţilor, viruşilor, fiind distruse. Unele experimente au dezvăluit apariţia unor modificări structurale şi la nivelul microelementelor minerale (clor, fosfor, metale toxice) pe care apa aşa-zis potabilă, de la robinet, le poate conţine.

   Cum obţinem şi cum folosim apa de piramidă?

 Cele mai potrivite materiale pentru realizarea piramidei sunt cele insensibile la variaţile câmpului magnetic - lemn, sticlă, carton, aluminiu, aur, argint, iar pentru recipientul de depozitare a apei cele mai bune sunt vasele de lut ars, de sticlă sau porţelan. Piramida o puteţi construi şi singuri, din carton, folosindu-vă de cunoştinţele de geometrie din şcoală sau puteţi cere ajutorul unui tâmplar pentru a vă construi o piramidă din lemn. Recipientul cu apă trebuie poziţionat pe un piedestal în centrul bazei, la 2/3 distanţă faţă de vârful piramidei, şi menţinut 12-24 de ore (în funcţie de cantitatea de apă). „Apa de piramidă” astfel obţinută trebuie consumată cât mai repede, altfel efectele nu vor fi cele scontate.

   Cele mai bune rezultate prin tratamentul cu apă de piramidă s-au obţinut la nivel neuropsihologic. Dezechilibrele apărute în cadrul sistemului nervos pot fi corectate prin folosirea apei de piramidă; probleme precum insomnia, stresul, apatia sau formele mai uşoare de nevroza sunt astfel ameliorate.

   Şi plantelor udate cu apă de piramidă le merge bine: se  dezvoltă mai rapid şi sunt mai rezistente decât suratele lor hidratate cu apă obişnuită. Pentru rezultate mai bune plantele pot fi introduse într-o piramidă potrivită ca mărime şi ţinute astfel câteva minute sau 2-3 zile. Creşterea lor va fi cu mult accelerată.

Efectele apei de piramidă sunt folosite şi în România

   La noi în ţară tratamentele care se bazează pe efectul de piramidă sunt mai puţin cunoscute. Sunt câţiva „pionieri”, însă, care folosesc structuri piramidale construite în scop medical, pentru uşurarea suferinţelor bolnavilor. La Piteşti s-a construit cea mai mare piramidă de pe teritoriul României, cu ajutorul căreia s-au obţinut rezultate foarte bune în purificarea apelor reziduale, aducându-le la standardele ecologice. În staţiunea montană Cheia din judeţul Prahova s-a realizat o piramidă din panouri de aluminiu şi sticlă, în care 2 sau 3 persoane pot beneficia, în acelaşi timp, de pe urma efectului de piramidă.

Apa magnetizată

   O altă metodă de tratament din cadrul terapiilor complementare este cea cu apă magnetizată. Aceasta se obţine prin folosirea unor căni magnetizate de tip H pe care le puteţi găsi în magazinele naturiste. O astfel de cană este proiectată pe principiul liniei magnetice care taie perpendicular, ceea ce duce la magnetizarea apei în câmpul său. Apa trebuie lăsată la magnetizat circa 30 de minute, însă cele mai bune rezultate se pot obţine dacă apa se lasă în cană peste noapte şi se consumă a doua zi dimineaţa, pe stomacul gol.

   Apa magnetizată îmbunătăţeşte circulaţia sângelui, înlătură oboseala şi conferă organismului vigoare şi energie. Cei care suferă de constipaţie, tulburări metabolice sau chiar de obezitate pot obţine rezultate foarte bune în tratarea acestor afecţiuni cu apă magnetizată.

   Ambele metode de tratament nu vizează o boală anume, ci se adresează organismului în întregul lui, ridicând imunitatea acestuia şi contribuind la echilibrarea fluxului energetic. De asemenea, apa de piramidă sau apa magnetizată nu trebuie sub nici o formă să înlocuiască tratamentul prescris de medicul curant; ele trebuie considerate nişte „ajutoare” în lupta pentru sănătate.

Autor: Simona Traoscâi

Redactat de Dr. Frunza Alexandru

Alte articole...

<
 • Ochii albastri sunt de fapt o mutatie genetica

  Ochii albastri sunt de fapt o mutatie genetica

 • Tratamente naturiste in stomatita candidozica

  Tratamente naturiste in stomatita candidozica

 • Cura de crudiitati si bolile incurabile!

  Cura de crudiitati si bolile incurabile!

 • Sfaturi pentru un somn linistit

  Sfaturi pentru un somn linistit

 • Regenerarea ficatului cu tratamente naturiste

  Regenerarea ficatului cu tratamente naturiste

 • Noutati in cancerul de san

  Noutati in cancerul de san

 • Elixire ale dragostei

  Elixire ale dragostei

 • Seleniul - antioxidant, antitumoral si imunostimulator

  Seleniul - antioxidant, antitumoral si imunostimulator

 • Sarmale vegetale ... cu de 2 ori mai putine calorii

  Sarmale vegetale ... cu de 2 ori mai putine calorii

>
www.alturl.com/aac3d
www.facebook.com/tratamente/app/100265896690345
www.teatree.ro
www.revista-tratamente-naturiste.ro/prodtot.php?prodtota&vc=Bio%20Active%20MC
www.ayurmed.ro

Istoricul tău: ce ai vizualizat

Produse recomandate din aceeaşi categorie

Gel cu galbenele

Produs de Laropharm

8
50
LEI

TONIC ANTIHEM E-LITE

Produs de E-lite Nutritia

Homeosistemic

Produs de Homeogenezis

Homeocardiovas

Produs de Homeogenezis

Ceai afin - frunze 50g AdNatura

Produs de AdNatura

2
44
LEI

Gel cu galbenele

Produs de Laropharm

8
50
LEI

Abonare newsletter

Fii primul care află:
- când apar produse noi
la preţ de producător
- reduceri şi campanii promoţionale
- articole medicale noi
- clinici şi cabinete noi din zona ta
- evenimente noi
- când apare o nouă revistă
Atenţionare.
Opiniile avizate ale medicilor, sfaturile şi informaţiile despre sănătate din cadrul siteului www.revista-tratamente-naturiste.ro au scop informativ şi educaţional şi nu substituie consultul direct şi nici diagnosticul stabilit în urma investigaţiilor şi a analizelor medicale. Cereţi sfatul medicului dv. înainte de a folosi tratamentele descrise.
Copyright
Revista Tratamente naturiste. Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului acestui site este strict interzisă fără acordul scris al editurii.
Site realizat de