Categorii
Esti pe: Home » Atentie! Stresul la munca slabeste sanatatea
Atentie! Stresul la munca slabeste sanatatea
Articol publicat în
Revista: Nr. 18, Anul III, Aprilie 2008
Pagina: 10

   Studiile medicale efectuate in ultimii ani indica faptul ca un serviciu stresant are un impact biologic negativ direct asupra organismului uman. Studiile au fost realizate de specialistii din Marea Britanie pe un numar de nu mai putin de 10.000 de angajati, rezultatele acestora fiind prezentate in publicatia European Heart Journal.

   Majoritatea lucratorilor care aveau sub 50 de ani care au participat la acest studiu si care au spus ca munca lor este stresanta au fost testati si s-a descoperit ca riscul ca acestia sa dezvolte boli de inima este cu 70% mai mare decat la angajatii care nu se streseaza la serviciu.

   Cei stresati acorda mult mai putin timp pentru a se ingriji de persoana lor, pentru a face exercitii fizice sau pentru a manca sanatos, insa pe langa acest aspect s-a mai demonstrat si ca organismul lor prezinta semne ale unor importante modificari biochimice. De asemenea, documentatia care prezinta detalierile din cadrul acestui studiu demarat inca din anul 1985 arata ca s-au facut testari si asupra variatiilor de ritm cardiac, asupra valorilor tensiunii arteriale si asupra nivelelor de hormoni ai stresului prezenti in sange. In plus s-au mai cercetat si detaliile ce privesc dieta, exercitiile fizice si consumul de alcool si tutun corespunzatoare persoanelor ce au participat la studiu.

   Conducatorul cercetarilor, doctorul Tarani Chandola, a declarat ca in timpul a 12 ani de studii s-a descoperit ca stresul cronic la locul de munca se asociaza cu boli ale inimii si ale vaselor coronare si ca aceasta asociere a fost frecventa atat in randul barbatilor, cat si femeilor de pana in 50 de ani. Cat priveste persoanele care se afla aproape de varsta pensionarii efectele au fost chiar putin mai accentuate.

   Din punct de vedere al factorilor biologici, persoanele care au raportat un serviciu stresant se pare ca sufera si la capitolul alimentatie, acestea mancand mult mai putine fructe si legume.

   Se pare ca stresul actioneaza o parte a sistemului nervos care controleaza inima, spunandu-i acesteia cum sa functioneze si in ce ritm sa bata. Persoanele stresate sufera de o proasta functionare a sistemului vagal, cel care controleaza buna functionare si corelare a organelor interne. De asemenea, o mare parte a sistemului neuroendocrin (cel care elibereaza hormonii) este disturbat de stres, efectul fiind faptul ca la angajatii stresati hormonii stresului sunt descarcati in cantitati mult mai mari, acest lucru avand impact negativ asupra organismului care nu va mai functiona normal.

   Studiul mai atrage atentia si asupra unui alt fapt important: cei ce sunt stresati la serviciu sufera in timp si de alte probleme comportamentale, alegand deseori sa se apuce de fumat sau de baut, lucruri care vor duce bineinteles la si mai multe deficiente ale sanatatii.

   In concluzie, dragi romani, incercati sa va stresati cat mai putin la serviciu... chiar daca este greu cu sefii exigenti sau cu salariile mici... dar constientizati ca este pentru sanatatea dv.

Redactat de Dr. Frunza Alexandru

Alte articole...

<
 • Tratamentul cu ventuze

  Tratamentul cu ventuze

 • Atentie! Cafeaua de dimineata contine periculos de multe calorii! Afla care e motivul!

  Atentie! Cafeaua de dimineata contine periculos de multe calorii! Afla care e motivul!

 • Alinare si ingrijire pentru picioarele obosite si dureroase

  Alinare si ingrijire pentru picioarele obosite si dureroase

 • Aloe vera - un remediu cu multiple efecte

  Aloe vera - un remediu cu multiple efecte

 • Rani, taieturi, julituri sau aschii in piele? Trateaza-le natural!

  Rani, taieturi, julituri sau aschii in piele? Trateaza-le natural!

 • Shungit - mineralul care purifica apa

  Shungit - mineralul care purifica apa

 • Elixire ale dragostei

  Elixire ale dragostei

 • Medicina integrata, o metoda revolutionara de vindecare

  Medicina integrata, o metoda revolutionara de vindecare

 • Migdala dulce echilibreaza sistemul nervos

  Migdala dulce echilibreaza sistemul nervos

>
www.alturl.com/aac3d
www.facebook.com/tratamente/app/100265896690345
www.teatree.ro
www.revista-tratamente-naturiste.ro/prodtot.php?prodtota&vc=Bio%20Active%20MC
www.ayurmed.ro

Istoricul tău: ce ai vizualizat

Produse recomandate din aceeaşi categorie

Papaya Mud Pack

Produs de Star International Med

18
00
LEI

Gomaj piatra de alaun - floare de portocal 280g

Produs de Charme d`Orient

126
00
LEI

Ulei esential portocale

Produs de Sapun natural

35
00
LEI

Suc ecologic Mic Dejun Biotta

Produs de Biotta

15
43
LEI

Suc ecologic Vita 7 Biotta

Produs de Biotta

16
75
LEI

Larogrip Frectie Baby

Produs de Laropharm

9
50
LEI

Abonare newsletter

Fii primul care află:
- când apar produse noi
la preţ de producător
- reduceri şi campanii promoţionale
- articole medicale noi
- clinici şi cabinete noi din zona ta
- evenimente noi
- când apare o nouă revistă
Atenţionare.
Opiniile avizate ale medicilor, sfaturile şi informaţiile despre sănătate din cadrul siteului www.revista-tratamente-naturiste.ro au scop informativ şi educaţional şi nu substituie consultul direct şi nici diagnosticul stabilit în urma investigaţiilor şi a analizelor medicale. Cereţi sfatul medicului dv. înainte de a folosi tratamentele descrise.
Copyright
Revista Tratamente naturiste. Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului acestui site este strict interzisă fără acordul scris al editurii.
Site realizat de