Categorii
Esti pe: Home » Bolile cardiovasculare si medicina integrata
Bolile cardiovasculare si medicina integrata
Articol publicat în
Revista: Nr. 57, Anul VI, August 2011
Pagina: 23

    Multa vreme, medicina a fost centrata pe ameliorarea simptomelor, fara evaluarea suficienta a cauzelor prin care apar bolile. Astazi, cele mai noi tendinte medicale tind sa acorde tot mai multa atentie unor terapii care combat boala de la radacina sa. O asemenea viziune aduce mari beneficii, dar implica doua dificultati. Prima ar fi stabilirea exacta a dezechilibrului de la care pleaca boala, iar cea de-a doua este adaptarea tratamentului (pentru ca remediile trebuiesc adapatate la individualitatea pacientului).

   Cauza principala a bolilor este dezechilibrul energetic, manifestat la nivelul intregului organism si al fiecarui organ in parte. In functie de factorii interni si externi care actioneaza asupra organismului nostru, apare, cu timpul, si un dezechilibru la nivel celular, care determina boala organica. Aceasta din urma se manifesta, in plan fizic, prin semne si simptome, iar la nivel energetic printr-o senzatie de oboseala, definita in limbaj comun drept "lipsa de energie". Pentru a actiona in sensul vindecarii organismului nostru, este esential sa remediem tocmai acest deficit de energie.

Tehnici neinvazive de diagnostic

   Un tratament cu rezultate bune porneste de la o riguroasa identificare a cauzelor. In acest sens, tehnica moderna folosita de catre medicina integrata Sciencemed presupune o diagnosticare completa atat a corpului fizic, cat si a corpului energetic. Cu ajutorul aparatului de biorezonanta Paul Schmidt se identifica blocajele energetice existente la nivelul tuturor organelor si sistemelor, inclusiv la nivelul inimii, iar cu ajutorul electrosomatografiei interstitiale se identifica dezechilibrele celulare. La randul sau, anamneza homeopata ia in calcul sfera mentala si emotionala a pacientului, ambele imposibil de exclus dintr-o medicina completa a secolului XXI. Este un lucru extrem de important, deoarece gandurile si emotiile negative actioneaza in sensul imbolnavirii organismului.

Este suficienta doar medicatia alopata?

   In clinica Sciencemed s-au prezentat foarte multi pacienti diagnosticati cu insuficienta cardiaca, hipertensiune arteriala, boala cardiaca ischemica, insuficienta mitrala, insuficienta aortica, stenoza mitrala, stenoza aortica, angina pectorala stabila sau instabila sau infarct miocardic, tratati ani la rand cu inhibitori ai enzimei de conversie, cu beta-blocante, blocante ale canalelor de Ca, statine, vasodilatatoare, diuretice si antiischemice. Toate acestea au fost administrate fara a se obtine o imbunatatire semnificativa a starii generale, care sa permita pacientului un stil de viata asemanator celui pe care il are un om sanatos. Marea majoritate a pacientilor tratati astfel, nu puteau face eforturi obisnuite si necesitau scheme tot mai complexe de tratament si doze tot mai mari de medicamente alopate. Orice pacient, insa, vrea mai mult de atat. Fiecare isi doreste vindecarea sau macar o ameliorare observabila, cu mijloace terapeutice simple si fara efecte adverse... Si este firesc!

Blocajul energetic - sursa bolilor somatice

   Tratamentul Sciencemed presupune sedinte de armonizare energetica ce corecteaza blocajele energetice si faciliteaza vindecarea, permitand reducerea numarului de medicamente alopate si a dozelor acestora, dupa un interval de timp care depinde de nivelul blocajului energetic respectiv. Sedintele de armonizare energetica sunt completate de folosirea remediilor gemoterapice, fitoterapeutice, a tabletelor impregnate energetic si remediilor homeopate. Impreuna, acestea actioneaza in sensul vindecarii organismului, corectand dezechilibrul celular si dizarmoniile energetice. Un aspect fundamental este acela ca tratamentul este adaptat fiecarui pacient si nu prezinta reactii adverse! Toate remediile, inclusiv medicamentele alopate, pot fi testate cu ajutorul aparatului de biorezonanta, fiind administrate doar acele remedii si medicamente care echilibreaza campul energetic al pacientului. Individualizarea tratamentului este extraordinarul avantaj adus de catre medicina integrata Sciencemed.

Timp redus de vindecare

   De regula, dupa 2-3 luni de tratament, starea generala a pacientilor se imbunatateste considerabil. Simptomele prin care se manifesta bolile in plan fizic sunt controlate cu un numar redus si cu doze mai mici de medicamente alopate. Iata, de pilda, cazul unei paciente diagnosticata cu hipertensiune arteriala, cardiopatie ischemica, infarct miocardic (in antecedente), dislipidemie mixta, spondiloza cervico-dorsala si sindrom cefalalgic, care prezenta oboseala, dispnee la eforturi mici, ameteala, cefalee frontala si occipitala si dureri precordiale insotite de parestezii la nivelul bratului si mainii stangi. In clinica Sciencemed, aceasta primeste un tratament constand in trei sedinte de armonizare energetica saptamanal, tablete impregnate energetic, remedii homeopate si gemoterapice. Dupa doua luni de tratament, starea sa generala s-a ameliorat semnificativ, senzatia de oboseala a disparut, nu mai prezinta ameteli si poate efectua eforturi medii, fara dificultati respiratorii. Episoadele cefalalgice s-au rarit (inainte erau zilnice, acum sunt 2-3 pe luna). Durerile precordiale au o intensitate mult mai mica si se ivesc doar la eforturi mari. Chiar si atunci cand apar, ele nu mai sunt insotite de parestezii ale bratului si mainii stangi. Pacienta beneficiaza, in continuare, de tratament cu tablete impregnate energetic, remedii homeopate, gemoterapice si un numar redus de medicamente alopate, in doze mici.

Autor: Dr. Lacramioara-Cerasela Miclaus, Clinica Sciencemed Bucuresti

Articol redactat de Tomi Tohaneanu, redactor la revista Tratamente naturiste

Clinica ScienceMed Buzau - adresa Buzau, B-dul Unirii, Bloc 9F, Ap. 2, parter (la intersectia B-dul Unirii cu Str. Panduri). Programari la telefon: 0735.779.330, e-mail: sciencemed.buzau@yahoo.com - Dr. primar Mihaela Hanganu

Clinica ScienceMed Bucuresti- adresa B-dul Constantin Brancoveanu nr.14, Bloc 5B, parter, sector 4 (la intersectia B-dul C-tin Brancoveanu cu Str. Secuilor, langa magazinul Mega Image). Programari la telefon: 0723.175.208, e-mail: sciencemed.bucuresti@yahoo.com - Dr. specialist Mihaela Dascalu

Alte articole...

<
 • Pernita pentru somn din plante medicinale

  Pernita pentru somn din plante medicinale

 • Astmul bronsic la copii

  Astmul bronsic la copii

 • Cecitatea nocturna. Tu cum stai cu vederea pe timpul noptii?

  Cecitatea nocturna. Tu cum stai cu vederea pe timpul noptii?

 • Albastrelele - plante diuretice si astringente

  Albastrelele - plante diuretice si astringente

 • In forma dupa sarbatori! Ce sa mancam pentru a ne reface organismul iarna

  In forma dupa sarbatori! Ce sa mancam pentru a ne reface organismul iarna

 • Untul pamantului combate durerile reumatice

  Untul pamantului combate durerile reumatice

 • Cum sa imblanzesti parul cret. Tips and Tricks

  Cum sa imblanzesti parul cret. Tips and Tricks

 • Creme si lotiuni demachiante. Cum sa le preparati singure!

  Creme si lotiuni demachiante. Cum sa le preparati singure!

 • Consumul de linte scade necesarul de insulina la diabetici

  Consumul de linte scade necesarul de insulina la diabetici

>
www.gandeste-pozitiv.ro/
www.facebook.com/tratamente/app/100265896690345
www.sfm.ro
www.revista-tratamente-naturiste.ro/prodtot.php?prodtota&vc=Bio%20Active%20MC
www.ayurmed.ro

Istoricul tău: ce ai vizualizat

Produse recomandate din aceeaşi categorie

Vopsea de par Colour and Care Chocolate Brown 5.35

Produs de Hairwonder

60
00
LEI

Vopsea de par Colour and Care Auburn 4.56

Produs de Hairwonder

60
00
LEI

Vopsea de par Colour and Care Black 1

Produs de Hairwonder

60
00
LEI

Vopsea de par Colour and Care Dark Blond 6

Produs de Hairwonder

60
00
LEI

Vopsea de par Colour and Care Dark Brown 3

Produs de Hairwonder

60
00
LEI

Vopsea de par Colour and Care Dark Copper Brown 3.44

Produs de Hairwonder

60
00
LEI

Abonare newsletter

Fii primul care află:
- când apar produse noi
la preţ de producător
- reduceri şi campanii promoţionale
- articole medicale noi
- clinici şi cabinete noi din zona ta
- evenimente noi
- când apare o nouă revistă
Atenţionare.
Opiniile avizate ale medicilor, sfaturile şi informaţiile despre sănătate din cadrul siteului www.revista-tratamente-naturiste.ro au scop informativ şi educaţional şi nu substituie consultul direct şi nici diagnosticul stabilit în urma investigaţiilor şi a analizelor medicale. Cereţi sfatul medicului dv. înainte de a folosi tratamentele descrise.
Copyright
Revista Tratamente naturiste. Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului acestui site este strict interzisă fără acordul scris al editurii.
Site realizat de