Categorii
Esti pe: Home » Bowen - Terapia secolului XXI
Bowen - Terapia secolului XXI
Articol publicat în
Revista: Nr. 35, Anul IV, Septembrie 2009
Pagina: 21

   Numele de Bowtech vine de la tehnica terapeutica Bowen, care este una dintre cele mai profunde tehnici de relaxare existente in lume. Aceasta tehnica se bazeaza pe o teorie speciala, care urmareste relaxarea totala a corpului prin care se activeaza abilitatea proprie a organismului de a redresa orice problema medicala a trupului si a mintii, prin readucerea acestora la echilibru si armonie.

Cum a aparut terapia Bowen

   Tehnica terapeutica Bowen este deopotriva recunoscuta in intreaga lume ca fiind cea mai buna tehnica de insanatosire, lucrand alaturi de medicina alopata, alternativa si complementara.

   Tehnica Bowen a fost conceputa in anii `50 de australianul Thomas Ambrose Bowen care, desi nu avea o pregatire de specialitate in domeniul medicinii, a devenit un terapeut celebru, vindecand mai mult de 13.000 pacienti pe an.

   In Romania, aceasta terapie a inceput sa fie practicata din anul 2006, existand in prezent in tara doar 10 terapeuti la nivelul de specialist. Prima cursanta a acestei terapii in Romania este doamna Ioana Pacuraru care, in urma studiului si practicii sale de 3 ani a ajuns la nivelul de specialist, tratand pana in prezent mii de oameni care au scapat de dureri si care si-au imbunatatit calitatea vietii cu ajutorul Bowen. Prin devotament si profesionalism, doamna Ioana Pacuraru a reusit sa readuca zambetul si bucuria de a trai oamenilor care o solicita.

Afectiunile ce pot fi tratate prin tehnica Bowen

   Deoarece fiecare dintre noi poseda abilitatea de a se autovindeca, terapia Bowen este potrivita si folositoare oricui, de la nou-nascuti la persoane in varsta. Tehnica Bowen este o formula unica de reechilibrare neuro-musculara, fiind utilizata pentru tratarea unei game largi de probleme medicale.

   In primul rand sunt tratate cu succes afectiunile articulare si musculare (probleme la genunchi, umar intepenit, imobilitatea gatului si afectiuni ale coloanei vertebrale precum spondiloza, hernia de disc sau deformarile coloanei).

   Problemele neuronale si nervoase se rezolva si ele prin terapia Bowen, enumerand aici paralizia faciala si periferica, atacul cerebral, stresul sau durerile de cap.

   De asemenea, terapia are un real succes pentru tratarea afectiunilor respiratorii sau renale, a problemelor hormonle (in afectiunile tiroidei, ovarelor, suprarenalelor etc.), a oboselii acute si cronice sau a tensiunii arteriale. De asemenea, ea se mai recomanda in caz de infertilitate, pentru cresterea imunitatii (in boli grave si autoimune) si pentru redarea starii generale de bine a organismului.

Pe ce se bazeaza terapia Bowen ?

   Un tratament Bowen consta intr-un numar de miscari delicate, practicate cu degetele asupra muschilor si tesuturilor articulare, care transmit mesaje in interiorul corpului si catre sistemul nervos central. Prin acest procedeu terapeutic sunt stimulati receptorii nervosi aflati la nivelul muschilor, ligamentelor si tendoanelor, receptori responsabili de transmiterea catre creier a senzatiilor de durere.

   Prin miscarile specifice tehnicii Bowen, prin stimularea acestor receptori se transmite catre creier un mesaj de non-agresiune care au darul de a incepe procesul de vindecare. Astfel, creierul primeste informatii de reactivare a memoriei celulare, conferind persoanei suferinde o stare de relaxare si echilibru. Rezultatele pot fi remarcabile, chiar de la prima sedinta de tratament, deoarece corpul incepe procesul de autovindecare.

   Exista 4 miscari care se aplica in cadrul tratamentului, toate fiind integrate intr-o procedura bine determinata. Astfel, cand apare o leziune a corpului, cum ar fi o fractura, o durere de spate sau o leziune musculara, receptorii din zona in care s-au aplicat miscarile Bowen transmit un raspuns reflex pana la talamus, la nivelul creierului, care prelucreaza informatia si o transmite inapoi la locul lezat pentru a incepe procesul de vindecare, prin contractarea muschilor si reducerea inflamatiei care provoca durere in acea zona.

Cabinet dna. Ioana Pacuraru, Programari la telefon: 0735.152.939 / 0766.640.018 intre orele 10-18.

Redactat de Dr. Frunza Alexandru

Alte articole...

<
 • Untul de shea in cosmetica

  Untul de shea in cosmetica

 • Elixire ale dragostei

  Elixire ale dragostei

 • Machiajul natural. Cosmeticele si sanatatea

  Machiajul natural. Cosmeticele si sanatatea

 • Noni - un fruct tropical miraculos din Polinezia

  Noni - un fruct tropical miraculos din Polinezia

 • Anosmia - pierderea mirosului

  Anosmia - pierderea mirosului

 • Tratarea artritei in functie de forma ei

  Tratarea artritei in functie de forma ei

 • Hernia epigastrica, o afectiune a nou-nascutilor. Stii ce complicatii poate produce?

  Hernia epigastrica, o afectiune a nou-nascutilor. Stii ce complicatii poate produce?

 • Sa prevenim osteoporoza si fracturile! Meta-medicina ne invata cum

  Sa prevenim osteoporoza si fracturile! Meta-medicina ne invata cum

 • Urinarea cu sange (Hematuria renala)

  Urinarea cu sange (Hematuria renala)

>
www.alturl.com/aac3d
www.facebook.com/tratamente/app/100265896690345
www.teatree.ro
www.revista-tratamente-naturiste.ro/prodtot.php?prodtota&vc=Bio%20Active%20MC
www.ayurmed.ro

Abonare newsletter

Fii primul care află:
- când apar produse noi
la preţ de producător
- reduceri şi campanii promoţionale
- articole medicale noi
- clinici şi cabinete noi din zona ta
- evenimente noi
- când apare o nouă revistă
Atenţionare.
Opiniile avizate ale medicilor, sfaturile şi informaţiile despre sănătate din cadrul siteului www.revista-tratamente-naturiste.ro au scop informativ şi educaţional şi nu substituie consultul direct şi nici diagnosticul stabilit în urma investigaţiilor şi a analizelor medicale. Cereţi sfatul medicului dv. înainte de a folosi tratamentele descrise.
Copyright
Revista Tratamente naturiste. Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului acestui site este strict interzisă fără acordul scris al editurii.
Site realizat de