Categorii
Esti pe: Home » Broccoli previne afectiunile gastro-intestinale
Broccoli previne afectiunile gastro-intestinale
Articol publicat în
Revista: Nr. 35, Anul IV, Septembrie 2009
Pagina: 16

   Consumul zilnic a 75 g de broccoli reduce riscul aparitiei ulcerului sau a cancerului gastric, potrivit unui studiu realizat in Japonia. Astfel, cancerul gastric a fost adaugat listei afectiunilor maligne care pot fi prevenite printr-un regim alimentar ce presupune consumul zilnic de broccoli, lista completata de cancerul esofagian, de vezica biliara, de piele si de plamani.

   "La inceput eram foarte sceptici in ceea ce priveste aceasta descoperire", a declarat Jed W. Fahey, cercetator la Scoala de Medicina Johns Hopkins. "Cu toate ca nu este un studiu de mare anvergura, rezultatele au aratat ca prin consumul regulat de broccoli este prevenit riscul de aparitie al cancerului. Substanta continuta de broccoli care are un efect protector impotriva cancerelor se numeste sulforafan."
   Cercetatorii din Japonia au raportat ca prin consumul de broccoli rezulta scaderea nivelului unei bacterii de la nivelul stomacului numita H. Pylori, bacterie aflata in stransa legatura cu riscul de aparitie al cancerului gastric si al altor afectiuni gastro-intestinale.
   Acest studiu a fost realizat in Japonia deoarece rata infectiei cu H. Pylori este ridicata in aceasta tara. "In Japonia aproximativ 90% din populatie este infectata cu aceasta bacterie din cauza saraciei si a conditiilor insalubre de viata si de alimentatie", sustine Fahey.

Studiu medical
   La studiu au participat 48 persoane infectate. Jumatate au consumat 70 g de broccoli zilnic, iar celelalte persoane au consumat lucerna, care nu contine sulforafan. Dupa 8 saptamani au fost refacute analizele medicale si s-a constat o scadere a infectiei cu H. Pylori in cazul celor care au consumat broccoli. "H. Pylori este poate cea mai raspandita bacterie carcinogena. Faptul ca broccoli a avut capacitatea de a reduce efectele agentului infectios ne da speranta ca prin consumul regulat al acestei legume miraculoase va fi redus si riscul aparitiei oricarui tip de cancer gastro-intestinal", a mai precizat Fahey.
   Substanta numita sulforafan determina ficatul sa produca enzime importante in dezactivarea agentilor cancerigeni. Astfel, broccoli ajuta la imbunatatirea functionarii ficatului, dar si a altor celule care distrug agentii cancerigeni.

Autor: www.SfatulMedicului.ro

Redactat de Dr. Frunza Alexandru

Alte articole...

<
 • Ochii albastri sunt de fapt o mutatie genetica

  Ochii albastri sunt de fapt o mutatie genetica

 • Terapia cu propolis vindeca ranile pielii, eczemele cronice si ulcerul trofic

  Terapia cu propolis vindeca ranile pielii, eczemele cronice si ulcerul trofic

 • Tumorile ovariene si tratamentele naturiste

  Tumorile ovariene si tratamentele naturiste

 • Tonicardiacele indicate in insuficienta cardiaca

  Tonicardiacele indicate in insuficienta cardiaca

 • Dispepsia (indigestia)

  Dispepsia (indigestia)

 • Prostatita - inflamatia prostatei

  Prostatita - inflamatia prostatei

 • Caisele - antianemice, alcalinizante si... delicioase

  Caisele - antianemice, alcalinizante si... delicioase

 • De ce este buna mierea de Manuka

  De ce este buna mierea de Manuka

 • Revitalizarea apei de baut in doar 3 minute

  Revitalizarea apei de baut in doar 3 minute

>
www.alturl.com/aac3d
www.facebook.com/tratamente/app/100265896690345
www.teatree.ro
www.revista-tratamente-naturiste.ro/prodtot.php?prodtota&vc=Bio%20Active%20MC
www.ayurmed.ro

Abonare newsletter

Fii primul care află:
- când apar produse noi
la preţ de producător
- reduceri şi campanii promoţionale
- articole medicale noi
- clinici şi cabinete noi din zona ta
- evenimente noi
- când apare o nouă revistă
Atenţionare.
Opiniile avizate ale medicilor, sfaturile şi informaţiile despre sănătate din cadrul siteului www.revista-tratamente-naturiste.ro au scop informativ şi educaţional şi nu substituie consultul direct şi nici diagnosticul stabilit în urma investigaţiilor şi a analizelor medicale. Cereţi sfatul medicului dv. înainte de a folosi tratamentele descrise.
Copyright
Revista Tratamente naturiste. Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului acestui site este strict interzisă fără acordul scris al editurii.
Site realizat de