Categorii
Esti pe: Home » Cancerul mamar, depistat prin analiza firului de par
Cancerul mamar, depistat prin analiza firului de par
Articol publicat în
Revista: Nr. 20, Anul III, Iunie 2008
Pagina: 10

   Cancerul de san reprezinta in tara noastra afectiunea cu cea mai mare incidenta la femei. Ignoranta, spaima de diagnostic, lipsa educatiei sanitare dar si a programelor bine puse la punct de preventie si screening (adica de depistare a cancerului in randul populatiei fara risc) fac ca in Romania diagnosticul bolii sa se realizeze din pacate atunci cand cancerul a ajuns in stadii avansate, caz in care tratamentul nu reuseste decat sa amelioreze simptomele bolii fara a o putea vindeca, suferinta pacientei fiind imensa.

   O noua descoperire vine in sprijinul metodelor de depistare a cancerului mamar. In urma studiilor recente, cercetatorii au pus la punct un sistem inedit care poate indica prezenta cancerului de san prin analiza firului de par.

   Se pare ca parul femeilor bolnave de cancer mamar difera de parul femeilor sanatose, se arata in acest studiu. Specialistii au ajuns la concluzia ca boala poate fi depistata printr-o analiza cu raze X a parului pacientei. Ei au efectuat o serie se teste pe un grup de femeie bolnave si unul de femei sanatoase. Acestora li s-au taiat cateva fire de par, cat mai aproape de radacina, pentru a analiza parul cel mai recent crescut.

   Rezultatele arata ca structura circulara a firului de par difera la femeile bolnave de cancer mamar decat la femeile sanatoase, femeile cu cancer avand inelele respective mai slab reprezentate, mai aproape de radacina si mai departe de varf.

   In plus, s-a mai descoperit ca, cu cat tratamentul contra acestui tip de cancer isi face efectul mai bine si femeia se vindeca, inelul circular al firului merge spre varf.

   Aceasta noua metoda de tratament, alaturi de metodele traditionale (mamografia, examenul clinic al sanului si autoexaminarea sanului) vine in sprijinul dv., doamnelor si domnisoarelor, de a va lupta cu aceasta boala crunta care este cancerul mamar. Depistarea din timp a nodulilor cancerosi va poate scuti de perioade lungi si chinuitoare de tratament si va poate salva chiar viata.

Redactat de Dr. Frunza Alexandru

Alte articole...

<
 • Giardia lamblia - un inamic mult subestimat

  Giardia lamblia - un inamic mult subestimat

 • Ciresele ajuta la slabit... si nu numai

  Ciresele ajuta la slabit... si nu numai

 • Vlastarii si dietoterapia

  Vlastarii si dietoterapia

 • Anexita - ingrijire intima cu tratamente naturiste

  Anexita - ingrijire intima cu tratamente naturiste

 • Naprasnicul - antibiotic si antihemoragic

  Naprasnicul - antibiotic si antihemoragic

 • Diverticuloza. Cum prevenim aparitia dilatatiilor in peretele intestinului?

  Diverticuloza. Cum prevenim aparitia dilatatiilor in peretele intestinului?

 • Insuficienta circulatorie cerebrala

  Insuficienta circulatorie cerebrala

 • Dermatita vindecata cu tratamente naturiste

  Dermatita vindecata cu tratamente naturiste

 • Bolile tiroidei - hipotiroidia si hipertiroidia

  Bolile tiroidei - hipotiroidia si hipertiroidia

>
www.alturl.com/aac3d
www.facebook.com/tratamente/app/100265896690345
www.teatree.ro
www.revista-tratamente-naturiste.ro/prodtot.php?prodtota&vc=Bio%20Active%20MC
www.ayurmed.ro

Abonare newsletter

Fii primul care află:
- când apar produse noi
la preţ de producător
- reduceri şi campanii promoţionale
- articole medicale noi
- clinici şi cabinete noi din zona ta
- evenimente noi
- când apare o nouă revistă
Atenţionare.
Opiniile avizate ale medicilor, sfaturile şi informaţiile despre sănătate din cadrul siteului www.revista-tratamente-naturiste.ro au scop informativ şi educaţional şi nu substituie consultul direct şi nici diagnosticul stabilit în urma investigaţiilor şi a analizelor medicale. Cereţi sfatul medicului dv. înainte de a folosi tratamentele descrise.
Copyright
Revista Tratamente naturiste. Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului acestui site este strict interzisă fără acordul scris al editurii.
Site realizat de