Categorii
Esti pe: Home » Ce sa folosesti daca iti doresti un ten neted si catifelat
Ce sa folosesti daca iti doresti un ten neted si catifelat
Articol publicat în
Revista: Nr. 77, Anul VIII
Pagina: 10

   Atenţia pe care o acordăm pielii este, adesea, insuficientă, având în vedere însemnatele sale funcţii fiziologice şi importanţa sa, pentru un aspect fizic agreabil! Dar, pentru a-şi îndeplini cu brio toate rolurile, pielea necesită îngrijiri, întrucât ea este foarte expusă zilnic la acţiunea unor factori nu tocmai prielnici.

   Iată câteva exemple de vegetale, care, simultan, constituie şi ingrediente de bază ale unor folositoare preparate de uz cosmetic:

   Mărarul este întrebuinţat încă din vechime (cu o atestare documentară de peste 4 milenii, la egipteni) atât în tratamente interne, spre ameliorarea unor afecţiuni digestive, hepatice, cancere sau colite, cât şi în uz extern, exercitând un efect benefic la nivel cutanat. Mărarul se foloseşte extern mai ales sub formă de decoct (obţinut din 3 linguri de plantă, fiartă vreme de 10-15 minute în 300 ml de apă), dar şi sub formă de extract, inclus în apreciate produse de uz cosmetic. Preparatele pe bază de mărar contribuie la estomparea inesteticelor pete de la nivelul epidermei şi au un puternic efect cicatrizant. Proprietăţile remarcabile ale mărarului se datoresc complexei combinaţii de compuşi organici. Mărarul conţine din belşug minerale precum sodiul, sulful, potasiul, calciul, magneziul. Pe lângă vitaminele A, B, C, mărarul mai conţine şi uleiuri volatile şi estrogeni vegetali.

   Curcuma este o plantă erbacee înaltă maxim 1 m, de la care se folosesc rizomii, care, după ce au fost culeşi, sunt procesaţi printr-o fierbere de lungă durată şi apoi deshidrataţi la o anume temperatură şi măcinaţi. Rezultă pulberea portocalie pe care o cunoaştem în calitate de condiment, folosit intens mai ales în bucătăria Asiei de Sud, unde, de altfel, planta îşi are şi originile. Condimentul emană un miros similar celui de ghimbir, însă mai intens. Folosirea sa, în spaţiul indian, este îndelungată şi, de aceea, acolo îi sunt binecunoscute şi calităţile terapeutice. Curcuma este o plantă utilizată în străvechea medicină ayurvedică, graţie proprietăţilor sale antiinflamatorii. Însuşirile terapeutice ale acestui condiment nu se reduc, însă, la atât, întrucât prezintă şi virtuţi antifungice, antivirale, antibacteriene, antioxidante şi antialergice. De aceea, ea intră în componeţa unor creme şi produse destinate îngrijirii corporale.

   Ananasul, apreciatul fruct provenind din Brazilia şi Paraguay, a ajuns în Europa pe corăbiile lui Columb. Fructul suculent şi aromat a fost atât de solicitat încât, prin secolul XVIII se trecuse deja la cultivarea sa în sere, pentru uzul aristocraţilor. Ananasul nu are doar însuşiri gustative agreabile, ci determină şi efecte exploatabile la nivel terapeutic. Ananasul sau fructul “nana”, aşa cum îl numeau populaţiile din arealul său de origine, are proprietăţi detoxifiante, diuretice, contribuie la digestia protidelor (mulţumită bromelainei conţinute, o enzimă comparabilă cu pepsina) şi este el însuşi un produs vegetal foarte uşor digerabil. Dacă, în uz intern, se foloseşte ca atare sau sub formă de suc pentru beneficiile pe care le aduce anemicilor, celor demineralizaţi, suferinzilor de dispepsie sau obezilor, în aplicaţiile externe este foarte util pentru a conferi tonicitate pielii devitalizate, sensibile şi asupra căreia începe deja să se evidenţieze pecetea înaintării în vârstă. Bromelaina contribuie la eliminarea impurităţilor de la nivel cutanat şi a fragmentelor de piele moartă care dau chipului un aspect tern, lipsit de strălucire. Preparatele cosmetice care conţin ananas contribuie, de multe ori, şi la sporirea elesticităţii pielii.

   Uleiul de migdale este utilizat în cosmetică, dar şi în scopuri culinare şi dietoterapie. Adăugat la preparatele culinare, el contribuie la aducerea colesterolemiei între parametrii normali şi sporeşte rezistenţa fizică şi mentală la eforturi. Utilizat în aromaterapie şi pentru masaj, este unul dintre produsele (nu foarte multe) adecvate oricărui tip de piele. Uleiul de migdale este utilizat şi pentru tratamente orientate către menţinerea şi îmbunătăţirea sănătăţii podoabei capilare şi a scalpului. Atunci când este folosit în mod adecvat, el poate ţine în frâu căderea părului, căruia îi oferă rezistenţă şi îi stimulează creşterea. În ceea ce priveşte sănătatea cutanată, uleiul de migdale facilitează o profundă hidratare a pielii, căreia îi conferă netezime şi elasticitate. El este folosit şi în probleme cutanate cu o mare frecvenţă precum cearcănele, erupţiile, pielea uscată şi îmbătrânirea prematură a tegumentelor.

Produse naturale pentru bunăstarea pielii tale!

   Soya Turmeric Cream este o cremă antiseptică cu mărar şi extract de curcuma, care relaxează şi catifelează tenul. Produsul se absoarbe rapid, protejând tegumentele de expunerea solară şi de factorii dăunători din atmosferă. Extractul de mărar catifelează pielea, ajută la calmarea inflamaţiilor, elimină petele, netezeşte tenul şi încetineşte procesul îmbătrânirii premature. Mod de utilizare: se aplică pe pielea curată, prin masare uşoară, până când este complet absorbit de piele.

   Highly Emollient Massage Cream este o cremă hrănitoare şi energizantă cu ananas şi ulei de migdale, ideală pentru masaj. Este un produs emolient, special conceput pentru tenul deshidratat, care restabileşte flexibilitatea şi netezimea pielii şi creează o barieră protectoare care împiedică deshidratarea sa. Crema curăţă şi revigorează pielea uscată, exfoliază celulele moarte, creşte tonusul şi elasticitatea acesteia, făcând tenul suplu şi catifelat. Mod de utilizare: se aplică prin masare uşoară, pe tenul curat.

Alege produsele marca Ayurmed! Vizitează magazinul nostru din Bucureşti, Bd. Carol I nr. 46, vis-a-vis de Biserica Armenească.

Redactat de Tomi Tohaneanu, redactor la revista Tratamente naturiste

Alte articole...

<
 • Baiat sau fetita?... Identificarea precoce a sexului embrionului

  Baiat sau fetita?... Identificarea precoce a sexului embrionului

 • Cum ne pastram silueta pe timpul iernii

  Cum ne pastram silueta pe timpul iernii

 • Aurul monoatomic, cancerul si ADN-ul

  Aurul monoatomic, cancerul si ADN-ul

 • Florentina Opris ne invata cum sa invingem stresul

  Florentina Opris ne invata cum sa invingem stresul

 • Maslinul are efect laxativ si scade colesterolul

  Maslinul are efect laxativ si scade colesterolul

 • Vitamina D - noi valente terapeutice

  Vitamina D - noi valente terapeutice

 • Melanomul - cel mai grav cancer de piele

  Melanomul - cel mai grav cancer de piele

 • Rocoina vindeca pielea

  Rocoina vindeca pielea

 • Strugurii previn cariile dentare

  Strugurii previn cariile dentare

>
www.gandeste-pozitiv.ro/
www.facebook.com/tratamente/app/100265896690345
www.sfm.ro
www.revista-tratamente-naturiste.ro/prodtot.php?prodtota&vc=Bio%20Active%20MC
www.ayurmed.ro

Istoricul tău: ce ai vizualizat

Produse recomandate din aceeaşi categorie

Gel cu galbenele

Produs de Laropharm

8
50
LEI

Non Dolor

Produs de Star International Med

10
00
LEI

Ulei de Argan Dezodorizat BIO

Produs de Charme d`Orient

Ulei de Argan Traditional BIO

Produs de Charme d`Orient

Unguent cu galbenele

Produs de ABEMAR

Unguent cu aloe

Produs de ABEMAR

Abonare newsletter

Fii primul care află:
- când apar produse noi
la preţ de producător
- reduceri şi campanii promoţionale
- articole medicale noi
- clinici şi cabinete noi din zona ta
- evenimente noi
- când apare o nouă revistă
Atenţionare.
Opiniile avizate ale medicilor, sfaturile şi informaţiile despre sănătate din cadrul siteului www.revista-tratamente-naturiste.ro au scop informativ şi educaţional şi nu substituie consultul direct şi nici diagnosticul stabilit în urma investigaţiilor şi a analizelor medicale. Cereţi sfatul medicului dv. înainte de a folosi tratamentele descrise.
Copyright
Revista Tratamente naturiste. Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului acestui site este strict interzisă fără acordul scris al editurii.
Site realizat de