Categorii
Esti pe: Home » Ceaiul negru neutralizeaza microorganismele intrebuintate frecvent ca arme biologice
Ceaiul negru neutralizeaza microorganismele intrebuintate frecvent ca arme biologice
Articol publicat în
Revista: Nr. 71, Anul VII, Decembrie 2012
Pagina: 14

   Terorismul este un alarmant fenomen global în care ameninţările şi inducerea stării de teamă sunt utilizate pentru promovarea şi realizarea unor revendicări politice. În cadrul acestuia, bioterorismul reprezintă utilizarea unor agenţi de luptă biologică (bacterii, viruşi, toxine) cu potenţial letal, cu scopul instituirii stării de teroare.

   Conform unui studiu de dată recentă, se pare că un preparat banal, anume ceaiul negru, are capacitatea de a neutraliza unele toxine şi microorganisme întrebuinţate frecvent ca arme de război biologic. Dr. Simon Richardson, lector al University of Greenwich’s School of Science afirmă că "deşi o ceaşcă de ceai nu te va salva dacă ai fost expus intoxicării, compuşii extraşi din ceaiul negru ar putea fi întrebuinţaţi pentru a crea un antidot eficient contra ricinei, o substanţă toxică folosită în numeroase atentate". Este de menţionat că ricina, o glucoproteină extrasă din seminţele banalei plante de ricin, este de două ori mai toxică decât veninul cobrei, a fost utilizată la Londra, în 1978, pentru anihilarea unui dizident bulgar (Giorgi Markov), incomod pentru guvernul ţării sale de origine.

   Un alt agent patogen bacterian inclus în arsenalul biologic de luptă este şi Bacillus anthracis, care provoacă antraxul. Antraxul constituie o afecţiune infecţioasă acută, care poate îmbolnăvi atât omul, cât şi animalele domestice şi se poate dezvolta rapid la nivelul pielii (ducând la formarea unor leziuni profunde), dar şi al organelor interne (plămâni, intestine). Atunci când se localizează intern, mai cu seamă la nivel pulmonar, boala prezintă un sporit potenţial letal, deoarece apare "septicemia cărbunoasa".

   Un studiu ştiinţific efectuat de o echipă mixtă de la Universităţile din Cardiff şi Maryland au arătat că polifenolii din ceaiul negru ar putea constitui un antidot de succes contra Bacillus anthracis. Totuşi, se pare că o mare însemnătate o are şi felul în care este pregătit ceaiul, deoarece atunci când ceaiului i s-a adăugat, experimental, lapte integral, efectele sale antibacteriene, îndreptate împotriva bacilului antraxului, s-au diminuat sever.

Autor: Tomi Tohaneanu, redactor la revista Tratamente naturiste

Alte articole...

<
 • Jos cu glicemia! Ce tratamente naturiste sa folosim?

  Jos cu glicemia! Ce tratamente naturiste sa folosim?

 • Ceaiul impiedica formarea blocajelor de pe arterele sangvine

  Ceaiul impiedica formarea blocajelor de pe arterele sangvine

 • Viermii din intestine. Extermina-i prin mijloace naturale!

  Viermii din intestine. Extermina-i prin mijloace naturale!

 • Ficatul gras (steatoza hepatica)

  Ficatul gras (steatoza hepatica)

 • Cum ne afecteaza consumul mare de alcool

  Cum ne afecteaza consumul mare de alcool

 • Vopsirea parului cu solutii naturale

  Vopsirea parului cu solutii naturale

 • Tratamente naturiste pentru pedichiura

  Tratamente naturiste pentru pedichiura

 • Semne si simptome in intoxicatia cu ciuperci otravitoare

  Semne si simptome in intoxicatia cu ciuperci otravitoare

 • Bioritmul si consultanta matrimoniala

  Bioritmul si consultanta matrimoniala

>
www.alturl.com/aac3d
www.facebook.com/tratamente/app/100265896690345
www.teatree.ro
www.revista-tratamente-naturiste.ro/prodtot.php?prodtota&vc=Bio%20Active%20MC
www.ayurmed.ro

Abonare newsletter

Fii primul care află:
- când apar produse noi
la preţ de producător
- reduceri şi campanii promoţionale
- articole medicale noi
- clinici şi cabinete noi din zona ta
- evenimente noi
- când apare o nouă revistă
Atenţionare.
Opiniile avizate ale medicilor, sfaturile şi informaţiile despre sănătate din cadrul siteului www.revista-tratamente-naturiste.ro au scop informativ şi educaţional şi nu substituie consultul direct şi nici diagnosticul stabilit în urma investigaţiilor şi a analizelor medicale. Cereţi sfatul medicului dv. înainte de a folosi tratamentele descrise.
Copyright
Revista Tratamente naturiste. Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului acestui site este strict interzisă fără acordul scris al editurii.
Site realizat de