Categorii
Esti pe: Home » Ciupercile medicinale, o alternativa la chimioterapie
Ciupercile medicinale, o alternativa la chimioterapie
Articol publicat în
Revista: Nr. 79, Anul VIII
Pagina: 19

  Recent, oamenii de ştiinţă americani au lansat o teorie şocantă, atribuind chimioterapiei posibile efecte contrare celor aşteptate! Cercetătorii au descoperit că anumite celule sănătoase supuse involuntar chimioterapiei secretă o cantitate sporită dintr-un tip de proteină, numită WNT16B, care are efect dăunător, crescând capacitatea de supravieţuire a celulelor canceroase. Peter Nelson, de la Centrul de Cercetare a Cancerului Fred Hutchinson din Seattle a declarat: “sporirea cantităţii de proteină WNT16B a fost total neaşteptată”. Acest proces poate agrava cancerul prin declanşarea creşterii tumorale. Este surprinzător să aflăm că tratamentul ce multă vreme a fost considerat cel mai eficient în lupta contra cancerului, ar putea, de fapt, agrava boala. De fapt, ce este chimioterapia? Este un mijloc terapeutic convenţional extrem de agresiv. Ea ucide nu doar celulele canceroase ci, din păcate, şi pe acelea sănătoase!

Chimioterapia şi neajunsurile sale

   Proteina WNT16B, secretată în urma expunerii pacientului la tratamentul chimioterapeutic, susţine nu doar creşterea tumorii, dar îi şi sporeşte rezistenţa la un nou tratament. Cercetatorii au făcut această constatare complet neaşteptată în timp ce încercau să-şi explice din ce cauză celulele canceroase sunt atât de rezistente atunci când se află în componenţa ţesuturilor bolnave ale corpului uman, pe când în culturile de laborator sunt foarte vulnerabile şi uşor de combătut. Ei au testat efectele chimioterapiei pe mostre de ţesut colectate de la bărbaţi bolnavi de cancer de prostată şi au identificat dovezi ale vătămărilor grave ale ADN-ului, care vizau celulele sănătoase.

   Adeseori, în tratamentul chimioterapeutic al cancerului, tumorile răspund iniţial foarte bine. Din păcate, nu sunt deloc puţine nici cazurile în care, după terminarea terapiei urmează o creştere rapidă a tumorii, iar mai apoi se instalează rezistenţa la chimioterapie. Rata de reproducere a celulelor tumorale s-a dovedit a fi una accelerată între tratamente. Rezultatele studiului citat indică faptul că răspunsurile dăunătoare în celulele benigne pot contribui în mod direct la creşterea şanselor de dezvoltare ale tumorii. Cercetătorii au declarat că rezultatele obţinute s-au confirmat inclusiv în cazurile de cancer mamar ori în cancerul ovarian.

   Aceste rezultate subliniază încă o dată necesitatea unor cercetări susţinute înspre identificarea unor modele terapeutice noi. “De pildă, un anticorp pentru proteina WNT16B, administrat concomitent chimioterapiei, ar putea îmbunătăţi răspunsul organismului”, susţine unul dintre cercetători. Utilizând acest sistem, ar putea fi distruse mai multe celule tumorale. Totodată, a mai fost avansată şi ideea utilizării unor doze mai mici de medicament în cadrul chimioterapiei, pentru a-i minimiza efectele toxice.

   În acelaşi timp, nu trebuie să uităm că medicina alternativă şi complementară oferă o multitudine de tehnici şi remedii cu ajutorul cărora, nu de puţine ori, tumorile au pierdut teren. Iar utilizarea multora dintre aceste remedii are o tradiţie îndelungată. Printre aceste leacuri se numără şi ciupercile medicinale, în cazul cărora ştiinţa modernă a identificat şi modurile de procesare sau combinare care oferă cele mai puternice proprietăţi terapeutice.

Podkovicnik-Phellinus Mix activează imunitatea și previne cancerul

   Datorită unui amestec special de extracte polizaharidice provenite din ciupercile Phellinus linteus, Grifola frondosa (Maitake), Ganoderma lucidum (Reishi) şi Agaricus Blazei Murril, suplimentul Podkovicnik-Phellinus Mix stimulează în mod natural funcţiile sistemului imunitar. Această acțiune are loc prin mecanismul activării celulelor implicate în apărarea organismului. Celulele macrofage, limfocite T, citotoxice şi celulele NK sunt suţinute în lupta lor dusă împotriva infecţiilor şi în eliminarea unor particule străine, atipice, inclusiv celule tumorale care se dezvoltă la nivelul tractului urinar şi a plămânilor. La rândul lor, beta-glucanii se leagă de receptori specifici aflaţi pe suprafaţa celulelor fagocitare şi a celor NK, sporindu-le capacitatea de distrugere a organismelor patogene. Tot aceşti compuşi chimici cresc şi producţia de citokine, care sunt mesagerii ce alarmează sistemul imunitar atunci când are loc un atac.

   Combinaţia de extracte furnizată de Podkovicnik-Phellinus Mix inhibă procesul de angiogeneză şi induc apoptoza celulelor tumorale. Angiogeneza constă în dezvoltarea de vase sangvine noi, care alimentează tumora cu sânge, facilitându-i creşterea. Realizăm, astfel, cât de important e să ţinem sub control acest proces patologic!

   Amestecul de ciuperci medicinale blochează creşterea şi proliferarea tumorală, prevenind dezvoltarea metastazelor. Dimensiunile tumorilor se reduc gradual, iar în unele cazuri asistăm la o regresie tumorală completă. Are loc şi o îmbunătăţire a calităţii vieţii pacienţilor, prin diminuarea efectelor secundare ale chimioterapiei şi radioterapiei. Prin asocierea la chimioterapie, efectul antitumoral este superior. Phellinus linteus induce apoptoza celulelor tumorale, în cancerul avansat de prostată, în vreme ce un anume polizaharid izolat din Grifola frondosa are însuşiri antitumorale aparte, la pacienţii afectaţi de cancerul pulmonar sau neoplasm de prostată şi de vezică urinară. La rândul lor, studiile clinice efectuate în cazurile de neoplasm pulmonar au evidenţiat efectele benefice ale extractului polizaharidic de Reishi.

   Cumpara produsul Podkovicnik-Phellinus Mix la pret de producator si cu livrare gratuita!

Alte articole...

<
 • Parul si scalpul

  Parul si scalpul

 • Secrete medicale din farfurie. Stiati ca...

  Secrete medicale din farfurie. Stiati ca...

 • Bolile respiratorii de primavara. Combate tusea si raceala cu plante indiene

  Bolile respiratorii de primavara. Combate tusea si raceala cu plante indiene

 • Importanta apei in organism

  Importanta apei in organism

 • De ce obosesc repede? Cum tratam fatigabilitatea?

  De ce obosesc repede? Cum tratam fatigabilitatea?

 • Giardia lamblia - un inamic mult subestimat

  Giardia lamblia - un inamic mult subestimat

 • Ai probleme cu potenta? Raspunsurile pot fi mai la indemana decat crezi!

  Ai probleme cu potenta? Raspunsurile pot fi mai la indemana decat crezi!

 • Pruritul anal. Cum sa actionezi ca sa scapi rapid de problema?

  Pruritul anal. Cum sa actionezi ca sa scapi rapid de problema?

 • Viermii din intestine. Extermina-i prin mijloace naturale!

  Viermii din intestine. Extermina-i prin mijloace naturale!

>
www.gandeste-pozitiv.ro/
www.facebook.com/tratamente/app/100265896690345
www.sfm.ro
www.revista-tratamente-naturiste.ro/prodtot.php?prodtota&vc=Bio%20Active%20MC
www.ayurmed.ro

Abonare newsletter

Fii primul care află:
- când apar produse noi
la preţ de producător
- reduceri şi campanii promoţionale
- articole medicale noi
- clinici şi cabinete noi din zona ta
- evenimente noi
- când apare o nouă revistă
Atenţionare.
Opiniile avizate ale medicilor, sfaturile şi informaţiile despre sănătate din cadrul siteului www.revista-tratamente-naturiste.ro au scop informativ şi educaţional şi nu substituie consultul direct şi nici diagnosticul stabilit în urma investigaţiilor şi a analizelor medicale. Cereţi sfatul medicului dv. înainte de a folosi tratamentele descrise.
Copyright
Revista Tratamente naturiste. Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului acestui site este strict interzisă fără acordul scris al editurii.
Site realizat de