Categorii
Esti pe: Home » Colonul iritabil poate fi ameliorat prin alimentatie si prin tratamente naturiste si apicole
Colonul iritabil poate fi ameliorat prin alimentatie si prin tratamente naturiste si apicole
Articol publicat în
Revista: Nr. 76, Anul VIII
Pagina: 12

   Sindromul de colon iritabil este o suferinţă intestinală destul de comună, dar care crează un mare disconfort, de fiecare dată când apare! Cauzele sale nu sunt cunoscute cu precizie! Totuşi, s-a observat că mişcările ritmice ordonate ale tubului digestiv (adică aşa-numitul peristaltism intestinal) devin foarte neregulate atunci când se manifestă sindromul de colon iritabil (SCI).

Colonul iritabil - simptome

   Semnele clinice care indică un colon iritabil pot fi destul de variate şi includ dureri abdominale, balonare şi uneori episoade diareice sau constipatie. Ar trebui să ne alerteze şi să determine prezentarea la medic scăderile severe în greutate sau apariţia unor scaune sangvinolente, evacuate împreună cu o cantitate mare de mucus (fiindcă pot constitui şi manifestări ale cancerului de colon).

   Foarte deranjantă pentru pacient este şi flatulenţa. Eliminarea prisosului de gaze acumulat la nivel intestinal nu se poate face oriunde şi oricând, astfel că persoana afectată ajunge să resimtă crampe intense, datorită unui abdomen foarte umflat. Aceste dureri se ameliorează doar atunci când aceste gaze, formate din pricina unor procese fermentative, pot fi evacuate.

   Extrem de deranjantă este şi alternarea zilelor în care pacientul nici nu mai poate părăsi toaleta din pricina scaunelor diareice, cu acelea în care nu mai ştie ce să facă pentru a pune capăt unei constipaţii rebele. O simplă constipaţie trecătoare ar putea fi suportată. Dar, ca o caracteristică a SCI, constipaţia apare cu dureri abdominale supărătoare.

   Statisticile medicale efectuate în SUA arată că, mai ales pe fond de stres şi de modificări considerabile şi bruşte ale stilului de viaţă, mai mult de 1 din 10 persoane adulte sunt predispuse la dezvoltarea SCI. Din fericire, toate simptomele neplăcute enumerate anterior devin arareori cronice. Dar, din păcate, atunci când ele dispar o perioadă, nu avem garanţia că nu vor reapărea pe viitor şi că nu se vor menţine zile sau chiar săptămâni la rând, afectându-ne randamentul cotidian şi calitatea vieţii.

Factorii declanşatori în colonul iritabil

   Se pare că sindromul de colon iritabil este declanşat de anumite semnale venite pe cale nervoasă, provocate aparent de stările emotive scăpate de sub control.

   Sindromul de colon iritabil afectează în mod diferit, fiecare pacient în parte. Pe lângă stres, mai sunt incriminate în apariţia SCI şi unele alimente ori fluctuaţiile hormonilor.

   Din motive neelucidate încă, dacă aveţi sindrom de colon iritabil este probabil că reacţionaţi prea puternic la stimulii care, de obicei, nu deranjează alte persoane. Declanşarea acestei afecţiuni este asociată adesea cu prezenţa gazelor şi a presiunii lor asupra intestinelor, câteodată din cauza anumitor medicamente sau a emoţiilor exagerate. La multe persoane, simptomele se agravează atunci când consumă unele mâncăruri sau, îndeosebi, atunci când abuzează de ele (consum exagerat de cereale şi făinoase, hrana puternic condimentată etc.).

Atenţie la alimente! Folosiţi-vă de suplimente!

   Foarte indicat pentru bolnavii de sindrom iritabil, din perspectiva dietoterapiei, este adaosul de fibre în dietă. Teoretic, acestea măresc diametrul intestinal, reducând fenomenele de tip spastic, atunci când alimentele traversează tubul digestiv, spre a fi asimilate. În plus, fibrele favorizează mişcările regulate ale intestinului, ajutând astfel la reducerea constipaţiei.

   Mesele regulate, moderate cantitativ şi echilibrate, dieta sănătoasă şi exercitiile fizice pot ajuta la reducerea stresului şi a problemelor asociate cu sindromul de colon iritabil. O dietă potrivită pentru persoanele care suferă de această afecţiune trebuie să conţină multe vegetale, însă consumate mai rar în forma crudă şi, de preferat, gătite la abur sau fierte. Este recomandat să se evite lactatele nefermentate, condimentele picante şi murăturile. Fumatul poate înrăutăţi simptomele!

   O schemă de tratament ce ameliorează semnificativ simptomatologia acestei afecţiuni trebuie să cuprindă Colon suport (complex de fibre deosebit de eficient), Obligeană, Cărbune medicinal, Gemoderivate din mlădiţe de Merişor de munte, Probiotice, Superforte Supozin şi Tonicul antihem E-lite.

   Superforte Supozin conţine miere, propolis, polen, lăptişor de matcă, mumio, argilă, butir cacao, ceară de albine, extracte uleioase de cătină (Hippophae rhamnoides), muşeţel (Matricaria chamomilla), cimbru (Satureja hortensis), sunătoare (Hypericum perforatum), tătăneasă (Symphytum officinale) şi gălbenele (Calendula officinalis), uleiuri esenţiale de ienupăr (Juniperus communis), salvie (Salvia officinalis), pin (Pinus sylvestris), fenicul (Foeniculum vulgare), geraniu (Pelargonium graveolens) şi lavandă (Lavandula angustiofolia). Este un produs 100% natural ce ajută la atenuarea simptomelor în disfuncţiile prostatei, colonului, precum şi ale aparatului genital feminin. Are o puternică acţiune antiinflamatorie, cicatrizantă, antireumatismală, antiseptică, antitumorală, antihemoragică. Previne şi acţionează benefic asupra simptomelor precoce ale afectării colonului şi prostatei. Are efecte pozitive în terapia tumorilor de la nivelul colonului şi a apartatului genital feminin. Produsul este benefic în afecţiuni ale prostatei, în cistite, nefrite, uretrite, hemoroizi interni şi externi, inflamaţii, răni, eczeme, tumori ale colonului, afecţiuni reumatice, dar şi în afecţiuni ginecologice, administrat împreună cu Superforte Ovulin cremă solidă.

Sursa informatii: www.elitenutritia.ro

Redactat de Tomi Tohaneanu

Alte articole...

<
 • Nu transpiri suficient? Inseamna ca suferi de hipohidroza

  Nu transpiri suficient? Inseamna ca suferi de hipohidroza

 • Insomnia la copii

  Insomnia la copii

 • Teiul argintiu vindeca sangerarile menstruale abundente

  Teiul argintiu vindeca sangerarile menstruale abundente

 • Branca-ursului trateaza frigiditatea, impotenta si sterilitatea

  Branca-ursului trateaza frigiditatea, impotenta si sterilitatea

 • Osul iepurelui creste diureza si previne litiaza renala

  Osul iepurelui creste diureza si previne litiaza renala

 • Tratamente naturiste in glaucom

  Tratamente naturiste in glaucom

 • Varicele - o problema acuta tratata naturist

  Varicele - o problema acuta tratata naturist

 • Pedicuta stimuleaza cresterea parului si ajuta la refacerea ficatului

  Pedicuta stimuleaza cresterea parului si ajuta la refacerea ficatului

 • Rahitismul. Cum iti ajuti copilul sa se dezvolte armonios?

  Rahitismul. Cum iti ajuti copilul sa se dezvolte armonios?

>
www.alturl.com/aac3d
www.facebook.com/tratamente/app/100265896690345
www.unicasport.ro/stiri/un-angajat-activ-un-angajat-fericit/
www.revista-tratamente-naturiste.ro/prodtot.php?prodtota&vc=Bio%20Active%20MC
www.ayurmed.ro

Abonare newsletter

Fii primul care află:
- când apar produse noi
la preţ de producător
- reduceri şi campanii promoţionale
- articole medicale noi
- clinici şi cabinete noi din zona ta
- evenimente noi
- când apare o nouă revistă
Atenţionare.
Opiniile avizate ale medicilor, sfaturile şi informaţiile despre sănătate din cadrul siteului www.revista-tratamente-naturiste.ro au scop informativ şi educaţional şi nu substituie consultul direct şi nici diagnosticul stabilit în urma investigaţiilor şi a analizelor medicale. Cereţi sfatul medicului dv. înainte de a folosi tratamentele descrise.
Copyright
Revista Tratamente naturiste. Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului acestui site este strict interzisă fără acordul scris al editurii.
Site realizat de