Categorii
Esti pe: Home » Controlul starii psiho-fizice prin sugestie hipnotica
Controlul starii psiho-fizice prin sugestie hipnotica
Articol publicat în
Revista: Nr. 59, Anul VI, Octombrie 2011
Pagina: 18

   In Evul Mediu hipnotizatorii treceau drept vrajitori, iar la inceputul secolului trecut inca mai erau considerati sarlatani. Astazi, insa, persoanele care practica hipnoza sunt medici sau psihologi specializati in domeniul acestei metode, care poarta denumirea de hipnoterapeuti.

Hipnoza, o tehnica apreciata

   Hipnoza este o stare psihica aparte, situata dincolo de granita starii de constienta obisnuite. Ea este, totodata, o stare in care facultatile predominant subconstiente, precum emotiile si imaginatia, sunt mult amplificate, iar mintea devine foarte receptiva la sugestii.

   Subiectul detine intotdeauna un control complet in timpul fiecarei sesiuni de hipnoza. Procesul este foarte relaxant. Odata ce clientul intra in aceasta stare de relaxare profunda, el devine capabil sa isi aminteasca trecutul cu mare usurinta, claritate si incredere. Prin hipnoza, se poate obtine, de asemenea, clarificarea si intelegerea unei probleme dintr-o perspectiva de non-adevar si judecata.

   Hipnoza intrebuinteaza puterea colosala a mentalului inconstient pentru a influenta starea psiho-fizica ori pentru a obtine indeplinirea obiectivelor dorite si o schimbare a comportamentelor. Ce ni se cere, noua? Doar dorinta si disponibilitatea pentru o transformare pozitiva!

Beneficiile hipnozei

   Hipnoza rezolva anumite probleme emotionale sau de sanatate. Ea are o valoare deosebita, fiind o terapie pentru minte si corp.

   Costul unei astfel de terapii este unul relativ ieftin. Decat sa iei medicamente o perioada lunga de timp, mai bine faci cateva sedinte de hipnoza. Datorita acestor considerente, si in principal multumita caracterului sau inofensiv, hipnoza ar trebui sa fie primul tratament incercat.

   Apelul la hipnoza poate sa va ajute sa va controlati comportamentul, sa va schimbati gandurile si sa va utilizati mintea spre a va influenta fizicul, in virtutea interdependentei corp-spirit. Printre beneficiile hipnozei se numara: eliberarea de limitari, indeplinirea telurilor, constientizarea sporita, schimbarea obiceiurilor negative, un somn mai bun, managementul durerii, cresterea increderii in sine, imbunatatirea capacitatii de concentrare, cresterea motivatiei, scaderea stresului si anxietatii, mentinerea sub control a greutatii corporale, renuntarea la fumat, claritatea mentala, evolutia personala, ameliorarea sanatatii, dezvoltarea spirituala, pozitivarea gandirii, utilizarea intregului potential creativ sau valorificarea abilitatilor, aptitudinilor si cunostintelor in scopurile propuse.

   Are hipnoza efecte secundare? Hipnoza este complet neinvaziva si, nefiind un tratament pe baza de medicatie, nu are nici efecte secundare.

   Descoperiti hipnoza! De acum, aceasta extraordinara tehnica va este accesibila!

Autor: Mihaela Popa, Hipnoterapeut - Centrul de psihologie si dezvoltare personala Body Mind Spirit, Telefon: 021.411.73.95; 0726.10.33.57, E-mail: daniela.cristea@mhmedia.ro, Site: www.bodymindspirit.ro

Articol redactat de Tomi Tohaneanu, redactor la revista Tratamente naturiste

Alte articole...

<
 • Ayurveda invinge durerile articulare

  Ayurveda invinge durerile articulare

 • Un magazin naturist din Romania produce leacuri naturale pentru herpesul genital

  Un magazin naturist din Romania produce leacuri naturale pentru herpesul genital

 • Sifilisul (luesul) - o boala cu transmitere sexuala

  Sifilisul (luesul) - o boala cu transmitere sexuala

 • Secrete din tezaurul naturii: Baile in miere

  Secrete din tezaurul naturii: Baile in miere

 • Antioxidantii te apara de boli. Cresterea imunitatii pentru o sanatate infloritoare, in orice anotimp

  Antioxidantii te apara de boli. Cresterea imunitatii pentru o sanatate infloritoare, in orice anotimp

 • Graul incoltit te repune in forma! Te-ar tenta o cura?

  Graul incoltit te repune in forma! Te-ar tenta o cura?

 • Ce remedii folosim in toxiinfectiile alimentare?

  Ce remedii folosim in toxiinfectiile alimentare?

 • Tinerete fara batranete - plante pentru varsta a treia

  Tinerete fara batranete - plante pentru varsta a treia

 • E-urile. vEdEtElE nEgativE din alimentatia zilnica

  E-urile. vEdEtElE nEgativE din alimentatia zilnica

>
www.alturl.com/aac3d
www.facebook.com/tratamente/app/100265896690345
www.teatree.ro
www.revista-tratamente-naturiste.ro/prodtot.php?prodtota&vc=Bio%20Active%20MC
www.ayurmed.ro

Abonare newsletter

Fii primul care află:
- când apar produse noi
la preţ de producător
- reduceri şi campanii promoţionale
- articole medicale noi
- clinici şi cabinete noi din zona ta
- evenimente noi
- când apare o nouă revistă
Atenţionare.
Opiniile avizate ale medicilor, sfaturile şi informaţiile despre sănătate din cadrul siteului www.revista-tratamente-naturiste.ro au scop informativ şi educaţional şi nu substituie consultul direct şi nici diagnosticul stabilit în urma investigaţiilor şi a analizelor medicale. Cereţi sfatul medicului dv. înainte de a folosi tratamentele descrise.
Copyright
Revista Tratamente naturiste. Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului acestui site este strict interzisă fără acordul scris al editurii.
Site realizat de