Categorii
Esti pe: Home » Creme dermato-cosmetice cu ulei de jojoba
Creme dermato-cosmetice cu ulei de jojoba
Articol publicat în
Revista: Nr. 4, Anul II, Februarie 2007
Pagina: 14

   Multitudinea de produse destinate îngrijirii pielii şi problemelor ei datorate agresiunii diverşilor factori nu este niciodată suficientă ca eficacitate şi toleranţă.

   Pielea, fiind un organ de simţ extrem de preţios, cu o suprafaţă mare de aproximativ 2 mp, îndeplineşte funcţii importante cum ar fi apărarea împotriva pătrunderii microbilor sau reglarea temperaturii corpului.

   Necesitatea de a întreţine pielea curată, integră şi perfect adaptată rolului ei fiziologic şi estetic i-a preocupat întotdeauna pe oameni. Preparatele obţinute din diverse ingrediente sunt cu atât mai valoroase cu cât sunt mai apropiate de natura şi structura acestui organ sensibil, delicat şi totusi atât de rezistent la agresiunea mediului.

   Firma SEDICO vă prezintă două produse deosebite, unice pe piaţa românească, speciale pentru îngrijirea pielii dv. De ce sunt unice? Deoarece conţin o bază de unguent specială, naturală, cu activitate terapeutică proprie, necunoscută la noi până acum, dar cunoscută de mult timp în alte părţi ale lumii şi supranumită datorită proprietăţilor ei cosmetice şi medicale "aurul solid al pielii". Este vorba despre uleiul de jojoba.

De unde provine uleiul de jojoba?

   Uleiul de jojoba provine de la planta Semmondsia chinesis din familia Buxaceae, cunoscută ca "jojoba". Această plantă este de fapt un arbust care creşte în regiuni aride de pe glob ca nordul Mexicului, sud-vestul Statelor Unite dar şi în Asia, nordul Africii, de unde se şi recoltează.

   În trecut amerindienii produceau ceara de jojoba şi o foloseau ca loţiune pentru întreţinerea pielii şi părului, cu scopul de a preveni pierderea hidratării din cauza soarelui puternic şi a climatului din desert.

   Aztecii foloseau seminţele de jojoba pentru mâncare iar uleiul extras din seminţe pentru uz cosmetic şi pentru tratarea rănilor.

Cum se obţine uleiul de jojoba?

   Prin extracţie la cald sau la rece, din "nucile" (seminţele plantei) se obţine un ulei cu înaltă stabilitate care nu se oxidează, nu se volatilizează şi nu râncezeşte în timp.

   Prin procedee de izomerizare se obţine o cremă (untul de jojoba) care are proprietăţi deosebite asupra pielii, a pielii capului şi a părului. Cercetările au arătat că, aplicată pe piele, această cremă are acţiune antioxidantă, antiinflamatoare, antimicrobiană şi creşte proporţia de elastină din derm (stratul profund al pielii care este acoperit de epidermă), responsabilă de luciul şi elasticitatea pielii.

Cum se utilizează uleiul de jojoba?

1. Combinând crema de jojoba descrisă anterior cu o cantitate de oxid de zinc am obţinut produsul Rasha, o cremă protectivă, lubrifiantă şi calmantă pentru piele care nu irită pielea şi nu provoacă alergii. Vă recomandăm acest produs pentru tratamentul eczemelor si al dermatitelor. Crema este indicată şi în îngrijirea pielii fine a bebeluşilor.

2. Produsul Sorana conţine ulei de jojoba în combinaţie cu acid salicilic care este un inhibitor al prostaglandinelor şi care furnizează acţiunea antiinflamatoare care contribuie la integritatea pielii. Unguentul Sorana este absorbit de piele în cazul multor iritaţii şi suferinţe ale pielii. Efecte deosebite s-au obtinut în psoriazis, acnee, dermatita seboreica, ihtiosa şi alte boli ale pielii.

   Testele efectuate la Institutul  de Sănătate Publică din Bucureşti au confirmat că produsele sunt nealergenice, neiritante şi bine tolerate în contact cu epiderma. Prezenţa lor pe piaţa românească îmbogăţeşte paleta de produse valoroase pentru tratarea multor probleme ale pielii, unele dintre ele chiar grave şi greu de tratat, cum ar fi psoriazisul sau ihtioza.

   Din dulapiorul cu medicamente uzuale din casa noastra nu trebuie să lipsească aceste două produse valoroase: Rasha şi Sorana.

Redactat de Dr. Frunza Alexandru

Alte articole...

<
 • Detoxifierea de primavara printr-o schema de tratament pe baza de plante si produse apicole

  Detoxifierea de primavara printr-o schema de tratament pe baza de plante si produse apicole

 • Remedii ayurvedice pentru marirea sanilor si reglarea ciclului menstrual

  Remedii ayurvedice pentru marirea sanilor si reglarea ciclului menstrual

 • Abuzul de zahar ne imbatraneste

  Abuzul de zahar ne imbatraneste

 • Spasmofilia si atacul de panica

  Spasmofilia si atacul de panica

 • Patlagina are efect cicatrizant si ajuta la scaderea tensiunii arteriale

  Patlagina are efect cicatrizant si ajuta la scaderea tensiunii arteriale

 • Cancerul mamar, depistat prin analiza firului de par

  Cancerul mamar, depistat prin analiza firului de par

 • Oliguria - remedii pentru stimularea diurezei

  Oliguria - remedii pentru stimularea diurezei

 • Gentiana este folosita de 2.000 de ani pentru stimularea digestiei

  Gentiana este folosita de 2.000 de ani pentru stimularea digestiei

 • Sensibilitatile alimentare nu-ti dau pace? Afla ce tratamente naturiste poti foosi in intoleranta alimentara!

  Sensibilitatile alimentare nu-ti dau pace? Afla ce tratamente naturiste poti foosi in intoleranta alimentara!

>
www.gandeste-pozitiv.ro/
www.facebook.com/tratamente/app/100265896690345
www.sfm.ro
www.revista-tratamente-naturiste.ro/prodtot.php?prodtota&vc=Bio%20Active%20MC
www.ayurmed.ro

Istoricul tău: ce ai vizualizat

Produse recomandate din aceeaşi categorie

Vopsea de par Colour and Care Chocolate Brown 5.35

Produs de Hairwonder

60
00
LEI

Vopsea de par Colour and Care Auburn 4.56

Produs de Hairwonder

60
00
LEI

Vopsea de par Colour and Care Black 1

Produs de Hairwonder

60
00
LEI

Vopsea de par Colour and Care Dark Blond 6

Produs de Hairwonder

60
00
LEI

Vopsea de par Colour and Care Dark Brown 3

Produs de Hairwonder

60
00
LEI

Vopsea de par Colour and Care Dark Copper Brown 3.44

Produs de Hairwonder

60
00
LEI

Abonare newsletter

Fii primul care află:
- când apar produse noi
la preţ de producător
- reduceri şi campanii promoţionale
- articole medicale noi
- clinici şi cabinete noi din zona ta
- evenimente noi
- când apare o nouă revistă
Atenţionare.
Opiniile avizate ale medicilor, sfaturile şi informaţiile despre sănătate din cadrul siteului www.revista-tratamente-naturiste.ro au scop informativ şi educaţional şi nu substituie consultul direct şi nici diagnosticul stabilit în urma investigaţiilor şi a analizelor medicale. Cereţi sfatul medicului dv. înainte de a folosi tratamentele descrise.
Copyright
Revista Tratamente naturiste. Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului acestui site este strict interzisă fără acordul scris al editurii.
Site realizat de