Categorii
Esti pe: Home » Cum combatem acidoza? Apa filtrata care regleaza pH-ul corpului
Cum combatem acidoza? Apa filtrata care regleaza pH-ul corpului
Articol publicat în
Revista: Nr. 76, Anul VIII
Pagina: 24

   În ciuda avansului medicinei şi a unor condiţii de viaţă mult mai confortabile, oamenii au devenit mai vulnerabili la boli şi intemperii. Acest fenomen nu este întâmplător. Se poate spune că aerul şi apa tot mai poluate, solul tot mai sărac, alimentele tot mai lipsite de vitamine, mâncarea tot mai procesată şi, în fine, depărtarea tot mai mare a omului modern de Natură conduc la un dezechilibru pe toate palierele sănătăţii.

   Una dintre faţetele acestui dezechilibru este starea de hiperaciditate, având două laturi: acidoza la nivelul ţesuturilor şi acidoza sangvină. Ambele sunt cuantificabile prin intermediul pH-ului. Un pH scăzut înseamnă hiperaciditate. Asta nu însemnă că un pH prea ridicat al sângelui ne-ar fi benefic. Cert este că, la nivelul sângelui, valoarea pH-ului (în mod normal de 7,35-7,45) nu trebuie să fluctueze mai deloc, pentru că orice modificare majoră aduce corpul într-o stare critică, cu risc de încetare a vieţii. De aceea, atunci când, datorită obiceiurilor şi condiţiilor de viaţă (alimentaţie acidifiantă, consumul unei ape impure, suprasolicitare psiho-fizică etc.), sângele tinde să devină prea acid, intră în acţiune puternice mecanisme biologice de compensare. Spre acest scop, sunt folosite substanţe de neutralizare, pe care, dacă nu ni le pune la dispoziţie dieta, corpul le va extrage din propriile rezerve. Rezerve care sunt limitate!

Acizii stocaţi în organism

   O altă soluţie la care corpul uman recurge pentru a contrabalansa excesul de substanţe acide din sânge este stocarea urgentă a acestora în ţesuturi: muşchi, articulaţii, ţesut adipos sau organe. De aceea, este nevoie de cure periodice de detoxifiere, în carul cărora se vor accelera procesele naturale de eliminare.

   Ca urmare a procedeelor corect folosite (împrumutate din fitoterapie, dietoterapie, hidroterapie, talasoterapie etc.) se vor accelera procesele naturale de eliminare. Astfel vom urina în cantităţi mai mari, vom transpira mai mult, iar tranzitul intestinal se va accelera. Este posibil ca, tot în cadrul acestor cure, organismul să resimtă unele simptome extrem de neplăcute, precum durerile de cap, stările astenice ori erupţiile cutanate.

   Însă ce se întâmplă dacă nu procedăm periodic la cure de detoxifiere? Doar se ştie că majoritatea oamenilor nu fac cure de acest fel! Este simplu. Organismul însuşi demarează o operaţiune de autocurăţare. Iar fiecare aceste procese poartă nume pe care le putem găsi în tratatele de patologie, sub numele diferitelor boli acute sau cronice, dar mai cu seamă inflamatorii.

   Din nefericire, toxinele acide pătrunse în organism pot determina efecte şi asupra urmaşilor noştri. Aceasta este explicaţia pentru care unii prunci se nasc deja bolnavi, cu deficienţe sau vulnerabilităţi. Iată cum începem să ne dăm seama de marea iresponsabilitate a celor ce abuzează de alcool, tutun, hrană chimizată sau de stupefiante.

   Acidoza poate produce şi modificări la nivel cromozomial! Concluzia? Avem nevoie să ne alcalinizăm ţesuturile până la atingerea stării de echilibru. Altfel, nu va fi bine! Calitatea apei şi dieta (una cât mai bogată în vegetale crude!) se numără printre puţinii factori pe care-i putem controla, întrucât alte condiţii, precum stresul, calitatea aerului sau ereditatea sunt mai puţin modificabile.

Filtrul Nikken Waterfall reglează pH-ul apei de băut

   Readucerea la un pH normal a apei de la robinet poate fi realizată doar cu ajutorul unui sistem de filtrare eficient, ale cărui consumabile sunt simplu de înlocuit, atunci când se impune. Sistemul de apă PiMag Waterfall este cel mai nou produs din generaţia filtrelor de la Nikken şi se bucură de o mare apreciere şi căutare în România. El reprezintă un sistem de filtrare cu adăugare de minerale, ce ajută la restaurarea echilibrului organismului, producând o apă cu un nivel ridicat al pH-ului. Acest lucru este realizat, după cum te poţi uşor convinge, la costuri accesibile.

   Sistemul de apă Nikken PiMag Waterfall este inspirat de prospeţimea apelor curgătoare montane. Beneficiile apei de izvor alcaline, bogată în minerale, sunt cunoscute de multă vreme. Sistemul gravitaţional de filtrare activă crează o apă cu un nivel mai ridicat al pH-ului decât apa de la robinet sau cea îmbuteliată. Designul său particular, aerodinamic, include un vas special, în care apa este filtrată şi îmbogăţită cu elemente vitale, atunci când se scurge printre pietricelele cu un conţinut special. Acestea provin din zăcăminte subacvatice aflate în zona unei mici insule coreene şi conţin minerale din clasa silicaţilor. Filtrul său reciclabil realizează o purificare multifazică a apei, printr-o combinaţie unică de ingrediente (calciu coral, argint, argilă, KDF).

   Apa obţinută are şi un P.O.R. scăzut, este ionizată şi magnetizată. Waterfall a primit, ca recunoaştere internaţională, Sigiliul de Aur de la Asociaţia privind Calitatea Apei din Statele Unite. Această acreditare e acordată numai sistemelor de tratare a apei ce satisfac standarde riguroase privind performanţa, capacitatea şi siguranţa în eliminarea contaminanţilor din apa aşa-zis potabilă. Acest sistem de apă este conceput pentru a încăpea în orice dulap standard de bucătărie. Mai mult, pentru că nu necesită vreo sursă de electricitate sau conectare la reţeaua de apă, el poate fi amplasat oriunde în casă. Senzorul său ştie când aţi atins limita de filtrare de 900 de litri. El vă avertizează atunci când trebuie înlocuit filtrul (lucru foarte uşor de înfăptuit).

Informaţii: SC Lotus San SRL, tel. 0255.222.522, 0731.008.365, 0770.442.166, www.lotus-san.ro, contact@lotus-san.ro

Autor: terapeut Carol Biro, tel. 0744.509.503, 0728.025.042

Redactat de Tomi Tohaneanu, redactor la revista Tratamente naturiste

Alte articole...

<
 • Tratamente naturiste in candidoza vaginala

  Tratamente naturiste in candidoza vaginala

 • Arsurile la stomac

  Arsurile la stomac

 • Colecistita: inflamatia vezicii biliare

  Colecistita: inflamatia vezicii biliare

 • Colesterol stop - un aliment vindecator

  Colesterol stop - un aliment vindecator

 • Tromboangeita obliteranta (Boala Buerger)

  Tromboangeita obliteranta (Boala Buerger)

 • Bioritmul stimuleaza gandirea pozitiva

  Bioritmul stimuleaza gandirea pozitiva

 • Alimentatia mamei in timpul perioadei de alaptare - ce are voie mami sa manance cand alapteaza

  Alimentatia mamei in timpul perioadei de alaptare - ce are voie mami sa manance cand alapteaza

 • Flatulenta. Tratamente naturiste pentru excesul de gaze intestinale

  Flatulenta. Tratamente naturiste pentru excesul de gaze intestinale

 • Chistul ovarian si fibromul uterin

  Chistul ovarian si fibromul uterin

>
www.alturl.com/aac3d
www.facebook.com/tratamente/app/100265896690345
www.teatree.ro
www.revista-tratamente-naturiste.ro/prodtot.php?prodtota&vc=Bio%20Active%20MC
www.ayurmed.ro

Istoricul tău: ce ai vizualizat

Produse recomandate din aceeaşi categorie

Homeoemotional

Produs de Homeogenezis

Homeosistemic

Produs de Homeogenezis

Homeoalcosol

Produs de Homeogenezis

Homeocardiovas

Produs de Homeogenezis

Homeocert

Produs de Homeogenezis

Homeocom

Produs de Homeogenezis

Abonare newsletter

Fii primul care află:
- când apar produse noi
la preţ de producător
- reduceri şi campanii promoţionale
- articole medicale noi
- clinici şi cabinete noi din zona ta
- evenimente noi
- când apare o nouă revistă
Atenţionare.
Opiniile avizate ale medicilor, sfaturile şi informaţiile despre sănătate din cadrul siteului www.revista-tratamente-naturiste.ro au scop informativ şi educaţional şi nu substituie consultul direct şi nici diagnosticul stabilit în urma investigaţiilor şi a analizelor medicale. Cereţi sfatul medicului dv. înainte de a folosi tratamentele descrise.
Copyright
Revista Tratamente naturiste. Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului acestui site este strict interzisă fără acordul scris al editurii.
Site realizat de