Categorii
Esti pe: Home » Cum mi-a salvat propolisul viata? Marturia unui cititor
Cum mi-a salvat propolisul viata? Marturia unui cititor
Articol publicat în
Revista: Nr. 3, Anul II, Ianuarie 2007
Pagina: 08

   Propolisul este o substanta rasinoasa colectata de albine de pe mugurii unor arbori (în special de pe plop, mesteacan, fag, pin, brad, frasin), cu care acestea acopera fisurile si orificiile din stup, se apara contra bacteriilor si altor microbi si mentin curatenia si igiena stupului.

    Propolisul are o mare varietate de culori si arome, iar compozitia sa difera în functie de speciile vegetale de pe care este recoltat. El contine flavonoide, acizi fenolici, ceara si acizi grasi, uleiuri volatile, polen si elemente minerale deosebit de necesare sanatatii noastre.

Povestea mea. Cum mi-a salvat propolisul viata?

   Numele meu este Ilca Lazar si sunt din Brasov. Va voi povesti în cele ce urmeaza cum am scapat cu viata ajutat de acest extraordinar produs naturist... si anume propolisul.

   Acum multi ani, în urma unei infectii la un dinte, extinsa apoi la amigdale si la ganglionul drept de la gât, mi s-a pus diagnosticul de adenita laterocervicala dreapta (pe întelesul tuturor inflamatia acuta sau cronica a ganglionilor limfatici din zona dreapta a gâtului). Am consultat 3 medici si recomandarile lor au fost sa fiu operat de urgenta. Doar unul dintre ei mi-a recomandat sa încerc un tratament intensiv cu antibiotice puternice. Medicii mi-au dat un ragaz de trei zile, timp în care am cautat în mai multe carti remedii care m-ar fi putut scapa de operatii. Astfel am gasit propolisul, un produs apicol foarte apreciat în medicina popular? pentru efectele sale binefacatoare.

   Propolisul are în compozitia sa numeroase vitamine printre care A, B, PP, precum si o serie de microelemente ca sodiu, calciu, potasiu, fier, stronaiu, fosfor, siliciu, aluminiu, magneziu, etc.

   Propolisul are o actiune antibacteriana foarte puternica, actionând distructiv asupra infectiilor, a diferitelor tulpini patogene de microbi rezistenti la antibiotice, iar în asociere cu antibioticele se completeaza mai bine si mai rapid stimulând procesul de vindecare.

   Revenind la povestea mea, iata ca în cele 3 zile am mestecat propolis brut, respectând niste reguli pe care le voi descrie ulterior, apoi îl înghiteam. În paralel am luat si tetraciclina care s-a completat bine cu propolisul, toata umflatura ganglionara (infeczia) retragându-se, nemaifiind nevoie de operatie sau de alt tratament.

   Între timp am aflat ca doua persoane (un baiat si o fetita) au avut acelasi diagnostic ca si mine, au fost operate, dar boala a recidivat ulterior si în scurt timp au decedat. Aceasta veste am aflat-o de la parintii lor pe care i-am întalnit dupa circa un an si mi-au descris plângând suferintele prin care au trecut. M-au cautat pentru ca eu le spusesem ca ma voi trata singur si naturist. Daca ma operam si eu, poate aveam aceeasi soarta. De aceea îi îndemn pe cititorii acestor rânduri ca, daca ajungesi într-o suituatie grava de sanatate, sa nu disperati si sa credeti cu tot sufletul ca puteti scapa, pentru ca exista câte un remediu naturist pentru orice boala.

În ce consta tratamentul cu propolis?

- Propolisul brut se mesteca pâna la farâmitarea lui pentru a-si elimina antibioticul, cantitatea indicata fiind de 10-20g în cazurile usoare, si 40-100 g, 2 pâna la 8 portii de câte 18g în 4-8 zile în cazuri mai grave. Important este ca administrarea propolisului sa se faca dupa masa si sa se mestece cât mai bine pentru ca efectul sa fie cât mai bun si mai rapid.

- Este foarte important ca propolisul pe care îl folosiţi să aibă o umiditate scăzută şi să nu conţină corpuri străine ca aşchii, ceară sau nisip. În cazuri foarte rare poate apărea o alergie, de aceea se recomandă să se ia în prima zi doar o porţie mică de propolis înainte de culcare. Dacă a doua zi de dimineaţă nu se observă nici un simptom neplăcut (ex.diaree) atunci se poate începe tratamentul.

Cum acţionează propolisul?

   Venind în contact cu enzimele din salivă, propolisul eliberează în numai câteva minute un antibiotic puternic. Activitatea substanţei este favorizată mai ales de căldura şi umiditatea din cavitatea bucală, care o stabilizează.

Atenţie!

   Pentru a nu aparea un efect coroziv asupra mucoasei bucale se întrerupe mestecatul timp 1-2 ore.

   Trebuie să ţinem seama şi de faptul că propolisul este o substanţă foarte puternică, ea devenind aderentă şi depunându-se între dinţi în timpul mestecării. De aceea este necesară o acomodare de 3-4 zile cu o cantitate mai mică, iar după vindecare consumul trebuie redus treptat. Sunt cazuri când bolnavii se vindecă abia dupa 15 zile, în timp ce alţii se pot vindeca în doar 24 de ore. Depinde de organism şi de boală.

   De asemenea, în perioada tratamentului se evită băuturile alcoolice de orice fel, fumatul, cafeaua, usturoiul, piperul, ardeiul iute şi murăturile acre sau sărate.

   Tratamentul cu propolis este pe cât de simplu, pe atât de eficient, experimentat cu rezultate de-a dreptul miraculoase de toţi cei cărora l-am recomandat. Vă mulţumesc şi vă doresc multă sănătate!

Redactat de Dr. Frunza Alexandru

Alte articole...

<
 • Smirna alunga oboseala si vindeca balonarea

  Smirna alunga oboseala si vindeca balonarea

 • Mararul - un tratament natural polivalent

  Mararul - un tratament natural polivalent

 • Tratamente naturiste cu porumb

  Tratamente naturiste cu porumb

 • Nevroza isterica (isteria)

  Nevroza isterica (isteria)

 • Nevralgia de trigemen - dureri la nivelul fetei si a pielii capului

  Nevralgia de trigemen - dureri la nivelul fetei si a pielii capului

 • Acizii grasi din uleiul de peste ne protejeaza inima

  Acizii grasi din uleiul de peste ne protejeaza inima

 • ce plante combat parazitii intestinali?

  ce plante combat parazitii intestinali?

 • Cimbrisorul de camp, un leac natural in epilepsie si anxietate

  Cimbrisorul de camp, un leac natural in epilepsie si anxietate

 • Ce rau ne face alcoolul pe timpul verii

  Ce rau ne face alcoolul pe timpul verii

>
www.alturl.com/aac3d
www.facebook.com/tratamente/app/100265896690345
www.teatree.ro
www.revista-tratamente-naturiste.ro/prodtot.php?prodtota&vc=Bio%20Active%20MC
www.ayurmed.ro

Istoricul tău: ce ai vizualizat

Produse recomandate din aceeaşi categorie

Facial massage cream

Produs de Star International Med

18
00
LEI

Fruit Massage Cream

Produs de Star International Med

16
00
LEI

Pearl Cream

Produs de Star International Med

19
00
LEI

Rejuvenating Face Mask

Produs de Star International Med

17
00
LEI

Sampon pentru intarirea si cresterea parului, cu lapte de capra, 600ml

Produs de Cosmetica Verde

17
00
LEI

Sampon hidratant pentru par deteriorat, cu ulei de argan si cheratina

Produs de Dr. Sante

13
00
LEI

Abonare newsletter

Fii primul care află:
- când apar produse noi
la preţ de producător
- reduceri şi campanii promoţionale
- articole medicale noi
- clinici şi cabinete noi din zona ta
- evenimente noi
- când apare o nouă revistă
Atenţionare.
Opiniile avizate ale medicilor, sfaturile şi informaţiile despre sănătate din cadrul siteului www.revista-tratamente-naturiste.ro au scop informativ şi educaţional şi nu substituie consultul direct şi nici diagnosticul stabilit în urma investigaţiilor şi a analizelor medicale. Cereţi sfatul medicului dv. înainte de a folosi tratamentele descrise.
Copyright
Revista Tratamente naturiste. Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului acestui site este strict interzisă fără acordul scris al editurii.
Site realizat de