Categorii
Esti pe: Home » Cum sa devii rezistent la frig, oboseala si stres folosind ulei de peste cu omega-3
Cum sa devii rezistent la frig, oboseala si stres folosind ulei de peste cu omega-3
Articol publicat în
Revista: Nr. 72, Anul VIII, ianuarie 2013
Pagina: 11

   Ştiai că luna ianuarie este, pentru majoritatea oamenilor, una de maximă vulnerabilitate psiho-fizică? Este cineva care se întreabă de ce? Păi să recapitulăm! Sărbătorile au trecut, ca de obicei, mult prea repede. La fel de iute am revenit în mijlocul problemelor cotidiene şi de perspectivă, dar şi a incertitudinilor (nu ştim cum va fi noul an!). Nici n-am reuşit să ne sustragem atmosferei de sărbătoare, că solicitările profesionale au venit din urmă, tinzând să ne depăşească. La început de an ne asaltează schimbări care ne iau pe nepregătite. Majoritatea sunt surse de stres, anxietate şi depresie. Te mai aştepţi ca după toate acestea imunitatea ta să dea randament maxim şi să mai faci faţă şi vremii capricioase? Înseamnă că eşti optimist. Bineînţeles, optimismul poate fi justificat! Poate şi fiindcă există nutrienţi prin care poţi evita efectele stresului şi prin care te poţi apăra de vremea rece ori de scăderea imunităţii.  

Omega-3 te fortifică!

   Pacienţii depresivi au un nivel sangvin de omega-3 foarte scăzut. Noile studii arată că acidul gras omega-3DHAeste o parte constitutivă majoră a creierului şi a lipidelor din nervi şi e vital pentru buna funcţionare a acestor ţesuturi.

   Ştiaţi că la anumiţi pacienţi, afectaţi de către stări severe de denutriţie combinată cu imposibilitatea alimentării pe cale orală, este utilizată o emulsie perfuzabilă (injectabilă), în scopul asigurării necesarului energetic? Pe lângă tocoferoli ori trigliceride, acest amestec injectabil conţine şi ulei de peşte epurat, bogat în acizi graşi omega-3. Grăsimile omega-3 au şi o sporită eficacitate în reducerea durerii articulare asociată cu condiţiile inflamatorii, inclusiv cu artrita reumatoidă, bolile inflamatorii intestinale şi dismenoreea.

   Acizii graşi omega-3 au un rol important în sinteza prostaglandinelor, reglatoare a numeroase procese biochimice. Prostaglandinele sunt importante pentru funcţionarea aparatului cardiovascular, reduc nivelul colesterolului, împiedică agregarea trombocitară şi scad riscul de ateroscleroză, hipertensiune arterială, infarct miocardic, măresc rezistenţa la infecţii şi imunitatea organismului. Creşterea sintezei prostaglandinelor are efecte antiinflamatoare fără reacţii adverse, ca în cazul aspirinei sau al ibuprofenului. Prin reducerea vâscozităţii sângelui, contribuie la îmbunătăţirea circulaţiei sangvine şi măresc aportul de oxigen la nivelul ţesuturilor.

Păzeşte-te de lipsa vitaminei D!

   Peste 20% dintre copiii mici din ţara noastră sunt diagnosticaţi cu rahitism, iar în Europa osteoporoza cauzează circa 1,1 milioane de fracturi pe an, cu costuri sociale considerabile. Un nou studiu publicat în Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism a arătat că un procent de 59% din populaţie suferă de o deficienţă de vitamina D şi aproape 25% prezintă un nivel extrem de scăzut de vitamina D în organism. Conducătorul studiului, Dr. Richard Kremer de la Universitatea McGill, Canada, spune că "Nivelurile anormale de vitamina D sunt asociate cu o întreagă gamă de boli, inclusiv cancerul, osteoporoza şi diabetul, precum şi tulburările cardiovasculare sau cele legate de sistemul imunitar".

   Cercetări recente de la Universitatea din Copenhaga au dezvăluit că vitamina D activează sistemul imunitar prin "armarea" celulelor T, astfel încât acestea să combată infecţiile. De asemenea, s-a observat că gripa loveşte atunci când nivelul de vitamina D este foarte scăzut. Organismul reuşeşte să reziste gripei când acest nivel e mărit. Bazându-se pe aceste evidenţe, medicii subliniază importanţa aportului suplimentar de vitamina D.

Uleiul de peşte şi beneficiile consumului său

   Uleiul de peşte bogat în omega-3 EPA, protejează creierul de inflamaţie, prin limitarea producerii de substanţe puternic inflamatoare. Este cunoscut faptul că uleiul de peşte poate proteja arterele împotriva obturării, inima de boli şi creierul de depresie, astfel putându-se explica de ce depresia precede şi prezice adesea boala de inimă şi de ce ambele atacă de multe ori aceiaşi indivizi.

   În schimb, omega-3 DHA joacă un rol decisiv în timpul sarcinii şi al dezvoltării creierului ori oaselor copiilor mici, precum şi pentru menţinerea sănătăţii creierului la bătrâneţe. Pentru a satisface necesităţile creierului trebuie să furnizaţi continuuDHA, o adevărată hrană pentru creier.

   Uleiul din ficat de cod cumulează beneficiile vitaminei D şi ale acizilor graşi omega-3, fiind optim pentru a pune bazele unei sănătăţi durabile. Vitamina D din uleiul de peşte se prezervă un timp mai îndelungat datorită adaosului de vitamina E cu efect antioxidant (tocoferoli naturali).

   Produsele tradiţionale islandeze de la Lysi (Ulei din ficat de cod natural, Ulei din ficat de cod cu aromă de lămâie, Ulei din ficat de cod capsule) sunt uşor de administrat, au gust plăcut, sunt pure, eficiente, fiind recomandate atât copiilor, cât şi adulţilor ori seniorilor. Ele susţin efortul, ajută la dezvoltarea armonioasă a întregului corp, dar în special a creierului şi oaselor şi ajută la dezvoltarea cognitivă, stabilizarea dispoziţiei, a atenţiei, îmbunătăţirea memoriei şi a capacităţii de învăţare. Datorită bogatului conţinut de omega-3 şi vitamina D, uleiul din ficat de cod de la Lysi contribuie la creşterea sănătoasă a dinţilor, a oaselor şi la dezvoltarea oculară, ajută la menţinerea densităţii osoase (şi la formarea oaselor), are efecte antiinflamatoare, sporeşte imunitatea şi rezistenţa la efort şi la frig, protejează inima la efort, scade nivelul colesterolului, sporeşte vitalitatea (susţinând dinamismul, energia şi performanţa), diminuează stresul fizic şi mental.

Saga Sănătate SRL - reprezentant exclusiv pentru România, tel.: 0722.810.692; Fax: 021.330.50.49; tel.: 021.330.31.17, www.lysi.ro, www.facebook.com/LYSIRomania

 

Alte articole...

<
 • Climacteriul - incetarea functiei glandelor genitale

  Climacteriul - incetarea functiei glandelor genitale

 • De ce mancarea isi pierde calitatile prin prelucrare?

  De ce mancarea isi pierde calitatile prin prelucrare?

 • Ginsengul reduce oboseala provocata de cancer

  Ginsengul reduce oboseala provocata de cancer

 • Cum mi-a salvat propolisul viata? Marturia unui cititor

  Cum mi-a salvat propolisul viata? Marturia unui cititor

 • Spasmofilia si atacul de panica

  Spasmofilia si atacul de panica

 • Cum ingrijim pielea uscata

  Cum ingrijim pielea uscata

 • Consumul de linte scade necesarul de insulina la diabetici

  Consumul de linte scade necesarul de insulina la diabetici

 • Tratamente naturiste adjuvante in flebita (ceaiul de epurare si unguente)

  Tratamente naturiste adjuvante in flebita (ceaiul de epurare si unguente)

 • Secrete din tezaurul naturii: Baile in miere

  Secrete din tezaurul naturii: Baile in miere

>
www.alturl.com/aac3d
www.facebook.com/tratamente/app/100265896690345
www.teatree.ro
www.revista-tratamente-naturiste.ro/prodtot.php?prodtota&vc=Bio%20Active%20MC
www.ayurmed.ro

Istoricul tău: ce ai vizualizat

Produse recomandate din aceeaşi categorie

Facial massage cream

Produs de Star International Med

18
00
LEI

Fruit Massage Cream

Produs de Star International Med

16
00
LEI

Pearl Cream

Produs de Star International Med

19
00
LEI

Rejuvenating Face Mask

Produs de Star International Med

17
00
LEI

Sampon pentru intarirea si cresterea parului, cu lapte de capra, 600ml

Produs de Cosmetica Verde

17
00
LEI

Sampon hidratant pentru par deteriorat, cu ulei de argan si cheratina

Produs de Dr. Sante

13
00
LEI

Abonare newsletter

Fii primul care află:
- când apar produse noi
la preţ de producător
- reduceri şi campanii promoţionale
- articole medicale noi
- clinici şi cabinete noi din zona ta
- evenimente noi
- când apare o nouă revistă
Atenţionare.
Opiniile avizate ale medicilor, sfaturile şi informaţiile despre sănătate din cadrul siteului www.revista-tratamente-naturiste.ro au scop informativ şi educaţional şi nu substituie consultul direct şi nici diagnosticul stabilit în urma investigaţiilor şi a analizelor medicale. Cereţi sfatul medicului dv. înainte de a folosi tratamentele descrise.
Copyright
Revista Tratamente naturiste. Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului acestui site este strict interzisă fără acordul scris al editurii.
Site realizat de