Categorii
Esti pe: Home » Cum sa previi bolile inimii in doar 7 pasi
Cum sa previi bolile inimii in doar 7 pasi
Articol publicat în
Revista: Nr. 79, Anul VIII
Pagina: 12

   Bolile de inimă constituie principala cauză de deces la nivel mondial (peste 25%), iar riscul apariției lor creşte simultan cu înaintarea în vârstă (peste 45 ani la bărbați și peste 55 ani la femei). Nu se ştie precis de ce simptomele de boală cardiacă sau vasculară apar mai devreme în cazul bărbaţilor, dar e foarte probabil să fie de vină anumite obiceiuri de viaţă. Pe de altă parte, nu trebuie ignorată predispoziția ereditară faţă de bolile aparatului cardiovascular. Astfel, există un risc destul de mare pentru o persoană de a fi diagnosticată cu boli de inimă dacă un membru apropiat al familiei s-a confruntat cu o asemenea afecțiune pe parcursul vieţii.

   Un lucru este limpede pentru medicii cardiologi şi ar trebui cunoscut de toată lumea! Deşi nu poţi înlătura anumiţi factori de risc, există un număr mare de mijloace dedicate prevenirii bolilor de inimă. Poţi evita o mare parte dintre problemele cardiace prin adoptarea unui stil de viaţă sănătos. Aceste modificări ale obiceiurilor zilnice nu sunt simple, cum par la prima citire! Ele necesită, la început, o anumită autodisciplină, dar dacă vei persevera şi nu te vei da bătut, aplicând politica paşilor mărunţi, vei vedea că deprinderile potrivnice sănătăţii tale cardiovasculare vor pierde teren încet-încet, lăsând loc liber pentru instalarea unui stil de viaţă optim.

1. Controalele medicale regulate

   Hipertensiunea arterială şi colesterolul ridicat pot afecta inima şi vasele de sânge. Fără teste periodice, nu putem anticipa riscurile la care suntem expuşi. Screening-urile periodice te ajută să afli din timp despre o eventuală suferinţă cardiacă şi de ce fel de tratament este nevoie pentru a o îndepărta.

2. Diminuează aportul de sodiu!

   Un adult n-ar trebui să consume mai mult de 5 g de sare pe zi (aproximativ o linguriţă). Însă ai mare grijă şi la sarea “ascunsă” în alimentele folosite zi de zi, inclusiv în cele cu gust neutru sau dulce. Fiindcă aproximativ trei pătrimi din sarea ingerată zilnic provine de la alimentele din comerţ. Micşorează puţin câte puţin cantitatea de sare de bucătărie adăugată mâncărurilor tale. Pentru mai multă savoare, apelează la condimentele vegetale!

3. Evită obezitatea!

   Pe măsură ce înaintează în vârstă, foarte mulţi oameni tind să se îngraşe. De obicei, creşte masa de grăsime şi nu cea musculară. Excesul de greutate poate duce la condiţii specifice care cresc riscul de a dezvolta boli de inimă, hipertensiune arterială, colesterol mărit şi diabet zaharat.

4. Exerciţiul fizic regulat

   Cam 30 de minute de exerciţii fizice moderate efectuate zilnic reduc probabilitatea de apariţie a bolilor de inimă fatale. Atunci când combinaţi activitatea fizică cu un stil de viaţă sănătos şi cu menţinerea unei greutăţi corporale normale, răsplata poate fi şi mai mare. Ba chiar vă poate depăşi în scurtă vreme aşteptările, întrucât mişcarea şi dobândirea unei mai bune forme fizice are efecte şi asupra celorlalte sisteme şi funcţii ale organismului, nu doar asupra aparatului circulator. Exerciţiile fizice vor fi adaptate constituţiei şi nivelului de antrenament. Una înseamnă exerciţiu fizic moderat pentru un tânăr de 25 de ani, bine antrenat, şi altceva înseamnă pentru o femeie de 75 de ani. Dar după obţinerea avizului pozitiv din partea medicului, practic oricine, indiferent de vârstă, îşi poate mări progresiv nivelul de antrenament şi capacitatea de efort a inimii şi sistemului respirator, prin exerciţii zilnice.

5. Renunţă la fumat!

   Pe termen lung, fumatul aproape că dublează riscul de a dezvolta boli de inimă. Din pricina fumatului cresc şi probabilităţile de a avea de suferit un accident vascular cerebral ori de cancer pulmonar. Longevitatea şi calitatea vieţii fumătorilor au doar de suferit de pe urma acestui nefast obicei, iar avantajele... lipsesc cu desăvârşire.

6. Îmbunătăţeşte-ţi dieta!

   Un plan nutriţional bine întocmit aduce beneficii pentru întreg organismul, nu numai pentru inimă. Dieta ar trebui să conţină alimente cu un conţinut scăzut de grăsimi, colesterol şi sare. Ar trebui să consumaţi cât mai multe fructe, legume, cereale integrale şi produse lactate sărace în grăsimi. Acizii graşi omega-3 sunt un tip de grăsimi polinesaturate ce pot reduce riscul de atac de cord. Ei protejează contra aritmiei şi a hipertensiunii arteriale. Sănătatea inimii nu înseamnă doar o dietă echilibrată, ci şi limitarea cantităţii de alcool ingerate: nu mai mult de 2 pahare pe zi pentru bărbaţi şi unul pentru femei. Consumate cu multă moderaţie, băuturile cu o alcoolemie slabă (vinurile naturale) pot avea un efect protector asupra inimii. Nu este nevoie să le consumaţi zilnic, ci de 2-3 ori pe săptămână!

7. Foloseşte suplimentele alimentare pe baza de plante!

   Pentru a menţine elasticitatea vaselor de sânge şi o bună funcţionare a inimii, se impune suplimentarea dietei cu ingrediente naturale care pot să ne ajute în acest sens: Coenzima Q10 + Acid Alfa Lipoic, Antioxidant, Potasiu + Magneziu, Omega-3, Păducel şi Tonicul cardio E-lite.

   Tonicul cardio E-lite este un supliment alimentar cu efect antiinflamator, antioxidant și tonic cardiac. El este calmant în aritmii, în angina pectorală și în palpitaţii, hipotensiv, liniștitor al sistemului nervos. Conţine miere, propolis, polen, extract de talpa gâştei, păducel, vâsc, muguri de liliac, radice de porumb, muguri de sânger, ulei esenţial din lămâi, salvie și lavandă. Complexul de ingrediente naturale conţinut în acest produs este deosebit de eficient în problemele cardiace, aritmii, palpitaţii, angină pectorală, debilitate cardiacă, hipertensiune arterială, slăbiciune cardiacă şi a sistemului nervos (anxietate, agitaţie, nervozitate, oboseală) și în ameliorarea simptomelor senescenţei.

Informatii suplimentare: farmacia Elite nutritia din Deva, www.elitenutritia.ro

Redactat de Tomi Tohaneanu, redactor la revista Tratamente naturiste

Alte articole...

<
 • Bolile digestive si digestia dificila

  Bolile digestive si digestia dificila

 • Rocoina vindeca pielea

  Rocoina vindeca pielea

 • Test de inteligenta alimentara

  Test de inteligenta alimentara

 • Lacramioarele normalizeaza bataile inimii

  Lacramioarele normalizeaza bataile inimii

 • Bolile stresului si terapia Bowen

  Bolile stresului si terapia Bowen

 • Problemele digestive la copii - constipatia, diareea si varsaturile

  Problemele digestive la copii - constipatia, diareea si varsaturile

 • 4 tratamente naturiste pentru intretinerea pielii mainilor

  4 tratamente naturiste pentru intretinerea pielii mainilor

 • Depresia hibernala

  Depresia hibernala

 • Urticaria si mancarimea pielii

  Urticaria si mancarimea pielii

>
www.alturl.com/aac3d
www.facebook.com/tratamente/app/100265896690345
www.teatree.ro
www.revista-tratamente-naturiste.ro/prodtot.php?prodtota&vc=Bio%20Active%20MC
www.ayurmed.ro

Istoricul tău: ce ai vizualizat

Produse recomandate din aceeaşi categorie

Laptisoror de matca pur BIO Apiland

Produs de Apiland

Larogrip

Produs de Laropharm

13
50
LEI

Argint Coloidal Lite 5PPM Agnes Itara

Produs de Paradisul Verde

Argint Coloidal 10PPM Agnes Itara

Produs de Paradisul Verde

Argint Coloidal Forte 20PPM Agnes Itara

Produs de Paradisul Verde

Argint Coloidal Super Concentrat 30PPM Agnes Itara

Produs de Paradisul Verde

Abonare newsletter

Fii primul care află:
- când apar produse noi
la preţ de producător
- reduceri şi campanii promoţionale
- articole medicale noi
- clinici şi cabinete noi din zona ta
- evenimente noi
- când apare o nouă revistă
Atenţionare.
Opiniile avizate ale medicilor, sfaturile şi informaţiile despre sănătate din cadrul siteului www.revista-tratamente-naturiste.ro au scop informativ şi educaţional şi nu substituie consultul direct şi nici diagnosticul stabilit în urma investigaţiilor şi a analizelor medicale. Cereţi sfatul medicului dv. înainte de a folosi tratamentele descrise.
Copyright
Revista Tratamente naturiste. Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului acestui site este strict interzisă fără acordul scris al editurii.
Site realizat de