Categorii
Esti pe: Home » Cum scapam de oboseala mentala? Recurgem la reteta secreta: plantele indiene!
Cum scapam de oboseala mentala? Recurgem la reteta secreta: plantele indiene!
Articol publicat în
Revista: Nr. 78, Anul VIII
Pagina: 10

   Oare mai poate fi comparat programul de serviciu al unui actual angajat cu felul în care lucrau înaintaşii noştri? Aparent, munca era mai grea în trecut, automatizarea lipsind aproape cu desăvârşire. Dar nu truda fizică istoveşte organismul cel mai tare! Ci imensa solicitare emoţională şi mentală de care avem parte atunci când avem de-a face cu termene de finalizare scurte şi cu dificultăţile majore ce răsar tocmai atunci când ne aşteptăm mai puţin.

   Străbunicii noştri munceau uneori şi 16 ore pe zi, însă aceste intervale de supraactivitate erau compensate în sezonul hibernal, când multe dintre activităţi se reduceau. Pe măsură ce s-a amplificat procesul de urbanizare s-a mărit şi numărul indivizilor angrenaţi în activităţi industriale şi în servicii. Spre deosebire de vechile îndeletniciri specifice vieţii de la ţară, acestea presupuneau continuitate tot timpul anului. Dar măcar exista un program de muncă fix, după care lucrătorului îi rămânea timp şi energie şi pentru alte activităţi, inclusiv pentru cele preferate. Astăzi avem un număr mare de persoane neangrenate în muncă şi, pe de altă parte, la fel de multe persoane secătuite de energie din pricina muncii fără măsură.

   Contrar aparenţelor, persoanele inactive prin lipsa unui job nu sunt deloc scutite de stres. Ba chiar stările de nelinişte prin care trec le expun foarte mult la anxietate şi la depresii. Iar despre lucrătorul tipic dintr-o corporaţie, împovărat adeseori şi de credite, sau despre cel hotărât să răzbată cu propria firmă prin hăţişul impozitelor şi birocraţiei nici n-ar mai trebui să mai vorbim.

   Stările de epuizare şi grijile nu ne mai îngăduie nici măcar o odihnă nocturnă adecvată. Concediile? Rar sunt petrecute în tihnă! Dacă sunt alese destinaţii de vacanţă mai exotice sau se călătoreşte cu autoturismul, se pierd zile întregi pe drumuri. În loc de relaxare obţinem osteneală şi nervi... Iarăşi!

Care sunt urmările epuizării mentale?

   Extenuarea mentală conduce la ivirea unor factori demobilizatori (neîncredere în sine, incapacitate de a decide, slăbiciune de voinţă, autocontrol deficitar, incapacitate de focalizare a atenţiei, putere de memorare diminuată şi frecvente lapsusuri, omisiuni, raţionamente eronate). Oboseala psihică nu rămâne fără urmări!

   Deşi sistemul nervos al omului depăşeşte, în complexitate, orice dispozitiv artificial şi are o capacitate de refacere excepţională, dincolo de un grad de uzură el începe să dea greş în mod cronic. Agerimea minţii scade, facultăţile mnezice se diminuează, iar autocontrolul e la pământ (lucru vădit prin desele explozii emoţionale, apărute la orice fleac).

   În medicina orientală se consideră că o mare parte dintre boli sunt provocate de istovirea organismului, privit ca o desăvârşită întrepătrundere dintre suflet, minte şi corp. Emoţiile neţinute în frâu ajung să perturbe echilibrul glandular (funcţionarea suprarenalelor, tiroidei, gonadelor ş.a). Urmarea este că, deşi suntem tineri încă, din punct de vedere al vârstei cronologice, sistemul nostru nervos ori endocrin a fost exploatat cu mult mai mult decât cel al unui vârstnic ce a trăit viaţa toată în inima munţilor. Şi, din păcate, spre deosebire de cei ce locuiesc la distanţă de aglomeraţiile urbane sau de strămoşii noştri, noi trăim separaţi de natură şi foarte aproape de sursele de poluare şi de stres. Totuşi, noi avem un acces superior la informaţie şi la metodele alternative de susţinere a corpului şi a mentalului supus la solicitări maxime. Dar nu-i suficient să ştim. Rezultatele apar doar prin aplicare!

Ai vrea să ai o memorie de elefant? Foloseşte Memo On!

   Suplimentul alimentar Memo On este un stimulent al memoriei, obţinut din extracte naturale din plante ce stimulează sistemul nervos şi îmbunătăţesc capacitatea de fixare, acumulare şi redare a informaţiilor, mărind astfel performanţele cognitive şi intelectuale.

   Memo On este unui din cele mai bune remedii ayurvedice ce conferă o stare de optimism, încredere în sine, prospeţime şi claritate la nivel mental. El diminuează efectele produse de oboseala mentală, stres şi anxietate. Produsul ajută mai ales în cazul şcolarilor, studenţilor şi persoanelor care depun un efort intelectual susţinut, însă are un efect tonic cerebral, benefic persoanelor vârstnice.

   Conţinut: Bacopa monnieri extract, Convolvulus pluricaulis, Glycyrrhiza glabra extract, Emblica officinalis, Ocimum sanctum, Yashad bhasm, Celastrus paniculatus şi Gumma acacia.

   Cum se administrează Memo On? Adulţi - 1 tabletă de 2-3 ori pe zi, timp 30-60 de zile. Copii - 1/2 tabletă, de 2 ori pe zi. A nu se depăşi doza maximă recomandată!

Ashwagandha Rasayan Tab, tonic şi stimulent general!

   Ai vrea să te bucuri, indiferent de vârstă, de “tinereţe fără bătrâneţe”? Suplimentul alimentar Ashwagandha Rasayan Tab este un tonic general complet, obţinut dintr-un amestec de plante medicinale indiene, cunoscute pentru proprietăţile lor de revigorare a organismului. Produsul stimulează sistemul imunitar, măreşte capacitatea de adaptare şi rezistenţă, amână procesul de îmbătrânire și stimulează formarea de celule şi ţesuturi sănătoase. El este eficient în prevenirea sindromului de uzură fizică şi psihică, în stările de oboseală şi stres, stările depresive şi de anxietate. Are acţiuni şi efecte antitumorale, antileucemice şi antiinflamatoare. Ashwagandha oferă organismului multă vigoare şi un tonus de invidiat. Suplimentul Ashwagandha Rasayan Tab contribuie la creşterea imunităţii şi este adjuvant în terapia antitumorală.

   Ingrediente: Withania somnifera, Chlorophytum arundinaceum, Asparagus racemosus, Gumma acacia.

   Administrare: Adulţi - 1-2 tablete, de trei ori pe zi, cu 30 minute înainte de masă. Copii peste 14 ani - 1/2 tabletă, de 3 ori pe zi. A nu se depăşi doza zilnică recomandată!

Alege produsele marca Ayurmed!

Redactat de Tomi Tohaneanu, redactor la revista Tratamente naturiste

Alte articole...

<
 • Tataneasa - o planta antiinflamtoare, cicatrizanta si regeneranta

  Tataneasa - o planta antiinflamtoare, cicatrizanta si regeneranta

 • Ciupercile de leac, adversare redutabile ale cancerului. Studii clinice

  Ciupercile de leac, adversare redutabile ale cancerului. Studii clinice

 • Tratamente naturiste pentru bolnavii de ateroscleroza

  Tratamente naturiste pentru bolnavii de ateroscleroza

 • Dovleacul si sanatatea pielii

  Dovleacul si sanatatea pielii

 • Ceaiuri pentru slabit

  Ceaiuri pentru slabit

 • Cum sa tratam natural depresia

  Cum sa tratam natural depresia

 • Brusturele combate caderea parului, alergiile si rujeola

  Brusturele combate caderea parului, alergiile si rujeola

 • Top 25 - Cele mai sanatoase alimente pentru inima

  Top 25 - Cele mai sanatoase alimente pentru inima

 • Afectiunile digestive vindecate cu produse naturale

  Afectiunile digestive vindecate cu produse naturale

>
www.alturl.com/aac3d
www.facebook.com/tratamente/app/100265896690345
www.teatree.ro
www.revista-tratamente-naturiste.ro/prodtot.php?prodtota&vc=Bio%20Active%20MC
www.ayurmed.ro

Istoricul tău: ce ai vizualizat

Produse recomandate din aceeaşi categorie

Suc ecologic de soc Biotta

Produs de Biotta

21
73
LEI

Laptisoror de matca pur BIO Apiland

Produs de Apiland

Larogrip

Produs de Laropharm

13
50
LEI

Tusogal sirop pentru adulti

Produs de Laropharm

10
00
LEI

Abonare newsletter

Fii primul care află:
- când apar produse noi
la preţ de producător
- reduceri şi campanii promoţionale
- articole medicale noi
- clinici şi cabinete noi din zona ta
- evenimente noi
- când apare o nouă revistă
Atenţionare.
Opiniile avizate ale medicilor, sfaturile şi informaţiile despre sănătate din cadrul siteului www.revista-tratamente-naturiste.ro au scop informativ şi educaţional şi nu substituie consultul direct şi nici diagnosticul stabilit în urma investigaţiilor şi a analizelor medicale. Cereţi sfatul medicului dv. înainte de a folosi tratamentele descrise.
Copyright
Revista Tratamente naturiste. Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului acestui site este strict interzisă fără acordul scris al editurii.
Site realizat de