Categorii
Esti pe: Home » De ce este importanta evacuarea toxinelor intestinale? Afla totul despre ayurveda si purificarea organismului
De ce este importanta evacuarea toxinelor intestinale? Afla totul despre ayurveda si purificarea organismului
Articol publicat în
Revista: Nr. 79, Anul VIII
Pagina: 28

   Medicina convenţională a inventariat mii de afecţiuni şi le-a atribuit diverse cauze, iar mare parte dintre aceste boli sunt favorizate de prezenţa toxinelor în colon. Deşi intestinul gros are o capacitate extraordinară de regenerare, de evacuare a materiilor de prisos şi de autocurăţare, există anumite stări sau disfuncţii, cum ar fi constipaţia cronică sau dezechilibrele ce afectează microflora locală, care perturbă procesul de evacuare a substanţelor nocive.

   Alături de aparatul respirator şi de acel urinar, partea terminală a tubului digestiv uman are un rol fundamental în procesul de evacuare a compuşilor de dezasimilaţie. Aceste materii sau substanţe ar produce rapid încetarea vieţii dacă organismul nu ar fi prevăzut cu mijloace adecvate pentru evacuarea noxelor. O disfuncţie minoră care afectează temporar capacitatea de eliminare a toxinelor poate fi compensată printr-o hiperfuncţie a unor alte organe de eliminare, precum pielea sau rinichii. Însă cronicizarea acestei stări sau agravarea sa va duce atât la o stagnare a toxinelor la nivelul organului respectiv, în cazul nostru a intestinului gros, cât şi la o uzură intensă produsă de solicitarea dincolo de limitele normale a organului silit să compenseze deficitul.

Purificarea intestinală, premiză a vindecării

   Spaţiul indian constituie un loc de joncţiune a unor mari culturi antice. Contactele şi întrepătrunderile dintre populaţia locală, creatoare a civilizaţiei văii Indusului şi războinicii păstori europizi (arienii, proveniţi inclusiv din interiorul arcului carpatic) a fost punctul de pornire înspre dezvoltarea unor tezaure de cunoaştere, care uluiesc şi astăzi. Una dintre aceste comori este Ayurveda, străvechea metodă terapeutică ce vizează tămăduirea omului pe toate cele trei planuri (somatic, mental şi spiritual) şi armonizarea sa prin raportarea la legile universale ale vieţii şi printr-o bună integrare în Natură.

   Ayurveda nu foloseşte doar anumite remedii, ci pune un mare accent pe vindecarea totală, susţinând, la fel ca şi medicina practicată de preoţii lui Zamolxe, că nu poţi vindeca nicio parte a corpului fără a ţine seama de ansamblu, de fiinţă în complexitatea sa. După cum vindecarea sufletului presupune eliminarea tiparelor de gândire negativă, tămăduirea corpului nu poate avea loc fără o eliminare a tuturor focarelor de intoxicare, dar şi fără renunţarea, rând pe rând, la majoritatea obiceiurilor care impurifică umorile şi ţesuturile.

   În privinţa purificării organismului, primul lucru de care trebuie să ţinem seama este evacuarea toxinelor din intestine, care, în cazul stagnării, vor inunda tot organismul și vor declanșa inflamații locale și fenomene la distanţă, precum cefaleea sau oboseala permanentă.

Trifyla, un eficient protector digestiv!

   Suplimentul alimentar Trifyla protejează sistemul digestiv, menţine flora intestinală sănătoasă, ajutând la evacuarea intestinului gros şi implicit a toxinelor. Produsul conține fructe de Emblica officinalis (Gooseberry), care sunt o sursă foarte importantă de vitamina C, cu efect diuretic şi laxativ.

   Un alt fruct conținut de Trifyla este Terminalia Chebula. Graţie taninului conţinut, el se recomandă în tulburările de tranzit intestinal (diaree), hemoroizi și anasarcă.

   De mare utilitate în menţinerea echilibrului florei intestinale este și fructul Terminalia Belerica. Studiile experimentale au arătat că “amestecul celor 3 fructe” are o semnificativă acţiune în tratarea cancerului, prin distrugerea celulelor tumorale şi protejarea celulelor sănătoase.

   Trifyla ajută la corectarea variaţiilor în balanţa Vata-Pitta-Kapha, contribuie la menţinerea stării de sănătate a sistemului digestiv şi în special a intestinului gros. În acelaşi timp, contribuie la tonifierea şi purificarea intestinului gros şi a ficatului.

   Pentru a se bucura de toate aceste virtuţi curative şi preventive, adulţii vor lua 1-2 tablete de 3 ori pe zi, cu 1/2 oră înainte de masă, iar copiii câte 1/2 tabletă de 3 ori pe zi, cu 1/2 oră înainte de masă.

Margusa îţi purifică organismul în mod natural!

   Suplimentul alimentar Margusa este îmbogăţit cu toate calităţile oferite de Azadirachta Indica (Neem) şi de antioxidantul conţinut în Glycyrrhiza glabra. Constituie un tonic general care îţi va revitaliza întregul organism şi îţi va stimula în mod eficient sistemul imunitar. Efectul depurativ favorizează eliminarea toxinelor din sânge. Efectul detoxifiant acţionează şi asupra pielii, eliminând acneea, erupţiile şi lăsând tenul curat şi strălucitor. Are un efect puternic detoxifiant al ficatului, susţinând astfel funcţia hepatică şi creşte rezistenţa organismului.

   Margusa contribuie la detoxifierea eficientă, la menţinerea stării de sănătate cutanate şi ajută la eliminarea radicalilor liberi.

   Se administrează cu 30 minute înainte de masă. Adulţii vor lua 1-2 tablete de 2-3 ori pe zi (pentru o perioadă de 30-60 de zile), iar copiii 1/2 tabletă, de 2 ori pe zi. După o cură de 30 de zile, se recomandă 10 zile pauză. A nu se depăşi doza maximă recomandată! 

Cumpara produsele marca Ayurmed la pret de producator si cu livrare gratuita!

Trifyla

Margusa

Alte articole...

<
 • Tratamente naturiste pentru bolile urinare

  Tratamente naturiste pentru bolile urinare

 • Alimentatia in hepatita B. Doctorul va raspunde

  Alimentatia in hepatita B. Doctorul va raspunde

 • Ciupercile medicinale, o alternativa la chimioterapie

  Ciupercile medicinale, o alternativa la chimioterapie

 • Machiajul natural. Cosmeticele si sanatatea

  Machiajul natural. Cosmeticele si sanatatea

 • Blenoragia si infectia cu gonococ

  Blenoragia si infectia cu gonococ

 • Gingivita - inflamatia gingiilor

  Gingivita - inflamatia gingiilor

 • Aloe vera - tainele ascunse de planta nemuririi

  Aloe vera - tainele ascunse de planta nemuririi

 • Feniculul trateaza constipatia, colonul iritabil si hiperaciditatea gastrica

  Feniculul trateaza constipatia, colonul iritabil si hiperaciditatea gastrica

 • Primele masuri in caz de diaree: prevenirea deshidratarii, dieta si evitarea stresului

  Primele masuri in caz de diaree: prevenirea deshidratarii, dieta si evitarea stresului

>
www.alturl.com/aac3d
www.facebook.com/tratamente/app/100265896690345
www.teatree.ro
www.revista-tratamente-naturiste.ro/prodtot.php?prodtota&vc=Bio%20Active%20MC
www.ayurmed.ro

Istoricul tău: ce ai vizualizat

Produse recomandate din aceeaşi categorie

Homeoemotional

Produs de Homeogenezis

Homeosistemic

Produs de Homeogenezis

Homeoalcosol

Produs de Homeogenezis

Homeocardiovas

Produs de Homeogenezis

Homeocert

Produs de Homeogenezis

Homeocom

Produs de Homeogenezis

Abonare newsletter

Fii primul care află:
- când apar produse noi
la preţ de producător
- reduceri şi campanii promoţionale
- articole medicale noi
- clinici şi cabinete noi din zona ta
- evenimente noi
- când apare o nouă revistă
Atenţionare.
Opiniile avizate ale medicilor, sfaturile şi informaţiile despre sănătate din cadrul siteului www.revista-tratamente-naturiste.ro au scop informativ şi educaţional şi nu substituie consultul direct şi nici diagnosticul stabilit în urma investigaţiilor şi a analizelor medicale. Cereţi sfatul medicului dv. înainte de a folosi tratamentele descrise.
Copyright
Revista Tratamente naturiste. Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului acestui site este strict interzisă fără acordul scris al editurii.
Site realizat de