Categorii
Esti pe: Home » De ce este utila homeopatia? Secrete pe care ar trebui sa le stii...
De ce este utila homeopatia? Secrete pe care ar trebui sa le stii...
Articol publicat în
Revista: Nr. 59, Anul VI, Octombrie 2011
Pagina: 31

   "Singura si cea mai inalta misiune a medicului este de a transforma boala in sanatate, de a vindeca in adevaratul sens al cuvantului", spunea medicul saxon Christian Samuel Hahnemann (1755-1843), parintele homeopatiei. De la aparitia sa, homeopatia a devenit o ramura respectata a medicinei alternative, cu merite recunoscute in stimularea capacitatii noastre naturale de tamaduire, precum si in prevenirea bolilor, la indivizii cu predispozitii.

   Recomandarea tratamentelor homeopate se face de catre un medic cu competente de homeopatie, dobandite in urma perfectionarii, prin cursuri specializate.

Homeopatie si alopatie. Cum se fac dilutiile homeopatice?

   Pacientul trebuie sa cunoasca faptul ca tratamentul homeopat este o recomandare individuala, adaptata la simptomele bolnavului si in functie de modalitatile in care acesta reactioneaza la diversi stimuli, fara sa existe legatura doza-dependenta. Alopatia este medicina care lucreaza cu doze/kg corp. Homeopatia este medicina in care tratamentul se atribuie in functie de intensitatea simptomului si se mizeaza pe capacitatea organismului de a reactiona constructiv la un medicament homeopat, administrat in vederea ameliorarii sau disparitiei complete a afectiunii.

   Concentratiile homeopate se numesc dilutii, adica diluari repetate ale unor tincturi mama. Gradul de dilutie este notat prin simbolul CH. Pentru 1CH dilutia s-a facut de 100 de ori. La 2CH a fost diluat de inca 100 de ori un produs aflat deja la 1CH. Intr-o solutie 3CH s-a diluat de inca 100 de ori un produs aflat deja la 2CH. Exista si dilutii D (decimale) si M (mii). Veti spune ca, la un moment dat, nu mai ramane nimic, dar experienta i-a aratat lui Hahnemann, acum 200 de ani, ca, pe masura ce dilutia crestea, medicamentul devenea mai activ. Prin mijlocirea acestor remedii diluate, organismul primeste informatie care, determinand o reactie pozitiva la scara mica, va fi in masura sa exercite efecte benefice asupra corpului ca intreg.

   Cercetari recente au aratat ca, prin agitarea succesiva din cadrul dilutiilor, apa folosita la diluare este capabila sa preia aranjamentul molecular al substantei active si, astfel, dilutiile inalte devin mai active. Medicamentele homeopate se adreseaza  unor afectiuni curente sau mai vechi si se pot administra concomitent cu medicamentele alopate. Se considera ca ele nu au reactii adverse, dar vor da un raspuns pe care medicul are nevoie sa il stie.

Remediile homeopatice, adaptate pacientului. 

   Sunt cazuri cand copiii pot primi aceiasi dilutie dintr-un medicament homeopat ca si adultii, deoarece sunt afectati intr-un grad similar. Deseori, in homeopatie, se lucreaza la identificarea acelui remediu de fond, specific fiecaruia dintre noi si care ne defineste in mare masura tendinta catre anumite patologii.

   Dilutiile cel mai frecvent folosite sunt: 5CH (tubul este colorat verde, indiferent de denumirea substantei continute), 7CH (tub rosu), 9CH (albastru), 15CH (galben), 30CH (mov), D-urile (portocalii). Exista si amestecuri homeopate, numite "formule homeopate". Unele formule au fost produse la scara larga. Ele se numesc complexisme si sunt acele leacuri homeopate care au dilutii sigure si compatibile la o gama larga de pacienti (Oscillococinum, Homeovox, Homeogene, Sedatif PC). Prospectul acestor produse indica dilutia din fiecare component folosit.

   In paralel cu tratamentele homeopate, sunt recomandate si remediile gemoterapice (extracte hidro-glicero-alcoolice - in general de muguri sau mladite, parti ale plantei care se considera a fi mai concentrate in principii active). Ca si granulele homeopate, extractele se administreaza sublingual, la 30 de minute dupa masa. Inca 30 de minute dupa aceea nu vom consuma vreun aliment. Pe durata tratamentului se utilizeaza paste de dinti speciale, fara mentol, deoarece acesta are o molecula mare si cu asimilare lenta, care blocheaza canalele sublinguale de absorbtie.   

   Remediile homeopate nu se ating cu mana. Flacoanele au un capacel special cu care le putem administra. In cazul complexismelor (Sedatif PC, Homeovox, Homeogene) vom respecta aceleasi reguli. Se iau tabletele din folie, direct pe limba, la mai mult timp dupa consumul de alimente, de lichide sau de guma de mestecat mentolata.

   Va dorim multa sanatate si va sfatuim sa incercati cu incredere preparatele homeopate. Poate chiar ele sunt remediile pe care le-ati cautat indelung!

Va asteptam cu drag!

Autor: Aurora Jurubita, Farmacist manager Remedio Ghencea

Articol redactat de Tomi Tohaneanu, redactor la revista Tratamente naturiste

Nota: Aducem la comanda produse homeopate, daca acestea nu au fost disponibile in farmacie. La cerere, va putem recomanda un medic homeopat in apropierea domiciliului dv.

Alte articole...

<
 • Astmul bronsic tratat prin medicina integrata

  Astmul bronsic tratat prin medicina integrata

 • Leucoreea - scurgerile vaginale albicioase

  Leucoreea - scurgerile vaginale albicioase

 • Tratamente naturiste in diabetul zaharat

  Tratamente naturiste in diabetul zaharat

 • Retete pentru un par stralucitor

  Retete pentru un par stralucitor

 • Ginsengul reduce oboseala provocata de cancer

  Ginsengul reduce oboseala provocata de cancer

 • Virusii - uneori inamici, alteori aliati in tratarea cancerului

  Virusii - uneori inamici, alteori aliati in tratarea cancerului

 • Slabeste mancand... biscuiti integrali, fara zahar

  Slabeste mancand... biscuiti integrali, fara zahar

 • Impotenta tratata cu legume

  Impotenta tratata cu legume

 • Plantele indiene ajuta bolnavii cu diabet

  Plantele indiene ajuta bolnavii cu diabet

>
www.alturl.com/aac3d
www.facebook.com/tratamente/app/100265896690345
www.teatree.ro
www.revista-tratamente-naturiste.ro/prodtot.php?prodtota&vc=Bio%20Active%20MC
www.ayurmed.ro

Abonare newsletter

Fii primul care află:
- când apar produse noi
la preţ de producător
- reduceri şi campanii promoţionale
- articole medicale noi
- clinici şi cabinete noi din zona ta
- evenimente noi
- când apare o nouă revistă
Atenţionare.
Opiniile avizate ale medicilor, sfaturile şi informaţiile despre sănătate din cadrul siteului www.revista-tratamente-naturiste.ro au scop informativ şi educaţional şi nu substituie consultul direct şi nici diagnosticul stabilit în urma investigaţiilor şi a analizelor medicale. Cereţi sfatul medicului dv. înainte de a folosi tratamentele descrise.
Copyright
Revista Tratamente naturiste. Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului acestui site este strict interzisă fără acordul scris al editurii.
Site realizat de