Categorii
Esti pe: Home » Dusurile alternative si perierea pielii imbunatatesc circulatia periferica
Dusurile alternative si perierea pielii imbunatatesc circulatia periferica
Articol publicat în
Revista: Nr. 19, Anul III, Mai 2008
Pagina: 18

   Primavara si toamna aproape toata lumea se plange ca sufera de frig, in mod special in zona mainilor si picioarelor, lucru cauzat de circulatia periferica deficitara. O metoda foarte veche care ajuta la ameliorarea acestor probleme si la imbunatatirea circulatiei sangelui este dusul alternativ, un tip special de dus care presupune alternarea apei calde cu cea rece. Acest tip de tratament nu este nici pe departe o descoperire noua, ci el a fost utilizat prima oara inca din Roma antica.

   Alaturi de dusul alternativ un alt tip de remediu indicat pentru imbunatatirea circulatiei periferice este perierea pielii, ambele metode intarind si facand mai rezistent organismul.

Efectele dusului alternativ si ale perierii pielii

   Dusurile alternative si perierea pielii sunt doua metode simple pe care le putem aplica chiar zilnic cu rezultate formidabile. In cazul dusurilor alternative efectele sunt declansate de un stimul mecanic al jetului de apa care este intensificat de alternarea temperaturii asupra pielii. Aplicand mai intai apa calda, apoi apa rece, capilarele din piele se contracta, dupa care se dilata, intensificand circulatia sangelui periferic, procedeul numindu-se "gimnastica vasculara". Astfel, facand la perioade regulate aceste dusuri organismul, sistemul nervos vegetativ si metabolismul se tonifica.

   Perierea pielii, pe de alta parte, va avea efecte pozitive asupra intregului organism deoarece prin periere se stimuleaza circulatia in capilare si in vasele limfatice. Se stie, limfa are rol in transportul si eliminarea toxinelor din organism, intensificarea circulatiei sale ducand la sporirea eliminarii substantelor nocive (deoarece pielea va elimina mai multa transpiratie) si astfel la curatarea corpului.

   Perierea mai are si rol cosmetic, eliminand celulele moarte de pe tegument si astfel pielea devine mai neteda, mai fina si mai plina de vitalitate (aviz doamnelor).

Cum procedam?

   Cel mai indicat este ca dusurile sa fie facute dimineata pentru ca sa poata asigura o circulatie excelenta pentru intreaga zi. Dusul se incepe cu apa calda la 40 de grade. Asigurati-va in prealabil ca temperatura din baie sa fie placuta. Dupa circa 3-5 minute se aplica apa rece dar nu mai mult de 10-20 de secunde, apoi reveniti la apa calda. Repetati procedeul de cateva ori, incheind intotdeauna dusul cu apa rece. Stergeti-va apoi cu prosopul frectionand energic pentru a stimula si mai mult circulatia.

   Perierea pielii se poate sub dus sau dupa dus. Se incepe cu talpa piciorului drept, apoi se inainteaza pe picior in sus cu miscari circulare. Apoi se trece la mana dreapta, la cea stanga, la abdomen, la torace si la spate. Un lucru foarte important este ca perierea sa se faca mereu in directia inimii pentru a nu cauza probleme circulatorii la persoanele sensibile. De asemenea, perierea se face cu atentie sporita la persoanele cu boli cardio-vasculare. Cereti inainte sfatul medicului!

Redactat de Dr. Frunza Alexandru

Alte articole...

<
 • Caisele - antianemice, alcalinizante si... delicioase

  Caisele - antianemice, alcalinizante si... delicioase

 • Rozmarinul ajuta la functionarea ficatului

  Rozmarinul ajuta la functionarea ficatului

 • Rocoina vindeca pielea

  Rocoina vindeca pielea

 • Intoxicatia cu ciuperci

  Intoxicatia cu ciuperci

 • Tratamente naturiste in candidoza vaginala

  Tratamente naturiste in candidoza vaginala

 • Cum tratam vanataile?

  Cum tratam vanataile?

 • Neurodermita. Cum calmam mancarimile pielii declansate pe fond nervos?

  Neurodermita. Cum calmam mancarimile pielii declansate pe fond nervos?

 • Tusea astmatiforma

  Tusea astmatiforma

 • Sinuzita - tratamente naturiste

  Sinuzita - tratamente naturiste

>
www.alturl.com/aac3d
www.facebook.com/tratamente/app/100265896690345
www.teatree.ro
www.revista-tratamente-naturiste.ro/prodtot.php?prodtota&vc=Bio%20Active%20MC
www.ayurmed.ro

Istoricul tău: ce ai vizualizat

Produse recomandate din aceeaşi categorie

Homeoemotional

Produs de Homeogenezis

Homeosistemic

Produs de Homeogenezis

Homeoalcosol

Produs de Homeogenezis

Homeocardiovas

Produs de Homeogenezis

Homeocert

Produs de Homeogenezis

Homeocom

Produs de Homeogenezis

Abonare newsletter

Fii primul care află:
- când apar produse noi
la preţ de producător
- reduceri şi campanii promoţionale
- articole medicale noi
- clinici şi cabinete noi din zona ta
- evenimente noi
- când apare o nouă revistă
Atenţionare.
Opiniile avizate ale medicilor, sfaturile şi informaţiile despre sănătate din cadrul siteului www.revista-tratamente-naturiste.ro au scop informativ şi educaţional şi nu substituie consultul direct şi nici diagnosticul stabilit în urma investigaţiilor şi a analizelor medicale. Cereţi sfatul medicului dv. înainte de a folosi tratamentele descrise.
Copyright
Revista Tratamente naturiste. Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului acestui site este strict interzisă fără acordul scris al editurii.
Site realizat de