Categorii
Esti pe: Home » Este curabil diabetul de tip II?
Este curabil diabetul de tip II?
Articol publicat în
Revista: Nr. 73, Anul VIII, februarie 2013
Pagina: 14

   În ultimele 10 numere am împărtăşit cititorilor revistei secrete despre cauza naturală a bolilor şi am făcut afirmaţia, poate arogantă pentru unii, că orice boală se vindecă natural, dacă nu ne speriem de simptome ori diagnostic şi ştim cum să procedăm.

 Rezultate uimitoare în tratarea diabetului !!!

   Un bărbat de 42 ani, pilot de elicopter, a fost oprit de la zbor din motive medicale. În urmă cu doi ani a fost diagnosticat cu diabet de tip II. I s-a prescis un tratament oral, precum şi insulină, pentru a controla nivelul glucozei din sânge. Timp de un an a urmat disciplinat medicaţia şi alimentaţia recomandată, dar glicemia nu a scăzut. În consecinţă, i s-a recomandat creşterea dozei de insulină injectabilă.

    Este de menţionat că persoana aceasta nu consuma zahăr deloc şi că medicii nici nu şi-au pus problema să investigheze de ce era glicemia crescută dimineaţa pe nemâncate, în condiţiile în care persoana nu consuma niciun fel de alimente cu potenţial hiperglicemic şi îşi făcea cu foarte multă disciplină tratamentul cu insulină şi antidiabetice orale.

   Până la urmă, pacientul a apelat la metode alternative de diagnosticare a cauzei diabetului. Din interviul avut cu el am descoperit că în urmă cu 3 ani trecuse printr-un divorţ, cu multă furie şi supărare prelungită, nerezolvată. Urmărind glicemia de mai multe ori pe zi, am constatat o creştere legată de stresul psihic şi chiar o mărire exagerată în zilele de după salariu, atunci când plătea pensia alimentară, impusă de judecător prin sentinţa de divorţ.

   Pentru ca pacientul să poată urma procesul de însănătoşire natural, trebuie rezolvat conflictul care a creat suferinţa. În acest scop am folosit procesul „Time Line Therapy®”, cu ajutorul căruia am eliminat emoţiile negative din trecutul personal, ceea ce a condus la echilibrarea glicemiei şi reducerea treptată a medicaţiei. Câteva şedinţe de terapie emoţională, schimbarea mediului şi a stilului de viaţă, inclusiv cu introducerea alimentaţiei naturale, au refăcut echilibrul hormonal şi au rezolvat starea diabetică în decurs de 9 luni.    

   Alimentaţia naturală crudivoră, orientată în special către verdeţuri, conform reţetelor speciale pentru perioada de refacere a funcţiilor pancreatice, a contribuit la alcalinizarea corpului. A avut loc, treptat, şi regenerarea pancreasului. Mai bogat în experienţă, clientul şi-a putut relua activitatea normală, fără riscurile asociate cu administrarea pe termen lung a insulinei şi fără neajunsurile unei vieţi de „diabetic”. Examenul medical sever efectuat pentru licenţa de pilot i-a permis să îşi reia zborurile regulate cu elicopterul.

Faza de conflict a bolii

   Convingerea populară este aceea că oamenii cu o poftă exagerată de dulce vor deveni diabetici, ceea ce, parţial, este adevărat. Dar de ce au aceste „pofte”? Din studiile clinice legate de conceptul de Meta-Health, publicate în ultimii 5 ani, s-a tras concluzia că un corp cu aciditate mare (care este faza activă a oricărei boli), va dezvolta pofte pentru alimente bazate pe carbohidraţi, zaharuri, băuturi stimulante, cafea, carne roşie şi alcool. Toate aceste produse reprezintă surse rapide de energie, de care corpul are nevoie pentru consumul crescut din faza activă, de stres, a bolii.

   În faza de stres sau de conflict activ, corpul este într-o permanentă stare de „luptă sau fugă”. Tensiunea arterială creşte, glicemia creşte, pulsul este mai crescut, persoana este hiperactivă, doarme puţin, are gânduri obsesive asupra obiectului conflictului şi, aşa cum am menţionat anterior, consumă foarte multă energie. De obicei, scade în greutate şi, dacă s-ar măsura pH-ul sangvin, s-ar vedea că este unul acid. De altfel, aşa-numitul diabet zaharat de tip II este diagnosticat în aceste faze de conflict activ (de obicei prelungite sau foarte intense în cazul acelor persoane). Şi nu este de mirare că diagnosticul de diabet este adesea însoţit şi de un diagnsotic de hipertensiune arterială. Din perspectiva Meta-Health este logic: corpul este în fază de conflict activ, iar acestea sunt manifestări de aşteptat în această fază, reprezentând reacţiile Bio-Logice de adaptare, coordonate de către inteligenţa corpului nostru, pentru a putea supravieţui şi a depăşi starea de conflict. Acestea vor continua până la rezolvarea conflictului.

Cum alegem momentul potrivit pentru terapie?

   Într-unul din articolele noastre din anul 2012 am descris în detaliu cele două faze ale oricărei boli şi cum putem recunoaşte, pe baza simptomelor prezentate, în care fază a bolii ne aflăm: de conflict activ sau de regenerare. Aşadar, nu este vorba despre factori de risc cum ar fi dieta săracă, lipsa exerciţiului fizic, nivelele crescute de stres, „defectele” genetice ş.a. Există un motiv pentru care cineva se îmbolnăveşte.

   De ce unii par că nu se îmbolnăvesc niciodată, iar alţii, dimpotrivă, sunt mai tot timpul bolnavi? De ce o eczemă sau psoriazis va apare întotdeauna în aceeaşi parte a corpului? De ce doar anumite persoane dintr-o aceeaşi încăpere se vor molipsi de o răceală, iar alţii nu? În Meta-Health, ne bazăm pe evidenţele ştiinţifice şi pe legile naturale ale corpului. Mergem dincolo de toate celelalte abordări moderne complementare şi alternative ale sănătăţii, pentru că ne concentrăm pe motivele ştiinţifice ale bolilor.

   Problema pe care foarte mulţi instructori de Meta-Health o au este că nu ştiu, de fapt, de unde să înceapă când un client se prezintă cu o problemă medicală specifică. Imaginează-ţi cât de eficient ai putea fi, atunci când cunoşti cauza emoţională exactă a simptomelor fizice şi poţi determina cu precizie în care fază a bolii se află persoana. Pentru că metodele terapeutice abordate vor trebui să fie adaptate la una dintre cele două faze ale bolilor în care se află persoana suferindă, pentru a câştiga un maximum de eficienţă. De exemplu, o intervenţie chirurgicală recomandată pe raţionamente de protocol convenţional poate fi benefică în anumite intervale ale fazei respective a bolii şi dăunătoare ori inutilă în altele. Acest principiu se aplică şi în domeniul medicinei alternative şi complementare, la aplicarea unei terapii energetice într-un anume moment sau la o schimbare bruscă în domeniul dietetic etc. Însă, când acestea sunt făcute în sinergie cu reacţiile Bio-Logice şi cu inteligenţa corpului, ele vor susţine şi vor accelera însănătoşirea. Orice afecţiune este tratabilă, cu mijloace accesibile oricui!

Pentru o consultaţie iniţială gratuită de Meta-Health în limba română sau pentru detalii legate de cursurile de certificare puteţi să ne contactaţi pe Skype (Life Key Sciences, Diana şi L.J. Hunyady), la telefon 031.224.98.87 sau la e-mail diana@lifekeyinstitute.com, dstefani_md@yahoo.com, lj_hunyady@yahoo.com.

Redactat de Tomi Tohaneanu, redactor la revista Tratamente naturiste

Alte articole...

<
 • Ceaiul rosu - Rooibos

  Ceaiul rosu - Rooibos

 • Pelinul mareste pofta de mancare

  Pelinul mareste pofta de mancare

 • La ce ne ajuta ceaiul negru si cine trebuie sa se abtina sa il consume

  La ce ne ajuta ceaiul negru si cine trebuie sa se abtina sa il consume

 • Protectia ficatului cu produse ayurvedice

  Protectia ficatului cu produse ayurvedice

 • Epilarea fara dureri

  Epilarea fara dureri

 • Beauty tricks: Uleiul de masline ascunde ridurile si intareste unghiile

  Beauty tricks: Uleiul de masline ascunde ridurile si intareste unghiile

 • Tratamente naturiste in oreion

  Tratamente naturiste in oreion

 • Drojdia de bere te apara de boli

  Drojdia de bere te apara de boli

 • Primavara alunga bolile ... E vremea pentru detoxifiere!

  Primavara alunga bolile ... E vremea pentru detoxifiere!

>
www.gandeste-pozitiv.ro/
www.facebook.com/tratamente/app/100265896690345
www.sfm.ro
www.revista-tratamente-naturiste.ro/prodtot.php?prodtota&vc=Bio%20Active%20MC
www.ayurmed.ro

Abonare newsletter

Fii primul care află:
- când apar produse noi
la preţ de producător
- reduceri şi campanii promoţionale
- articole medicale noi
- clinici şi cabinete noi din zona ta
- evenimente noi
- când apare o nouă revistă
Atenţionare.
Opiniile avizate ale medicilor, sfaturile şi informaţiile despre sănătate din cadrul siteului www.revista-tratamente-naturiste.ro au scop informativ şi educaţional şi nu substituie consultul direct şi nici diagnosticul stabilit în urma investigaţiilor şi a analizelor medicale. Cereţi sfatul medicului dv. înainte de a folosi tratamentele descrise.
Copyright
Revista Tratamente naturiste. Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului acestui site este strict interzisă fără acordul scris al editurii.
Site realizat de