Categorii
Esti pe: Home » Ginkgo biloba - un remediu puternic pentru o circulatie sanatoasa
Ginkgo biloba - un remediu puternic pentru o circulatie sanatoasa
Articol publicat în
Revista: Nr. 12, Anul II, Octombrie 2007
Pagina: 20

   Ginkgo biloba, cunoscută de chinezi încă de acum 3500 de ani pentru proprietăţile sale terapeutice, intens mediatizate mai ales în ultimii 50 de ani, a intrat din plin prin preparatele sale în arsenalul terapeutic al medicilor din întreaga lume. Prin conţinutul său în lactone triterpenice - gingkolide şi bilobalide - posedă capacitatea extraordinară de a creşte nivelul circulaţiei sangvine în zona creierului, precum şi la extremităţi, prin relaxarea pereţilor vasculari şi prin dilatarea lor. Un studiu publicat în „Arynein-Forsch” de către cercetătorul Jung F. Mrowietz, intitulat „Efectul Ginkgo biloba asupra fluidităţii sângelui şi a microcirculaţiei periferice pe voluntari”, arată clar o creştere cu 57% a fluxului sangvin la persoanele care au luat regulat Ginkgo biloba. În plus preparatele din frunzele acestui arbore au demonstrat un efect tonifiant asupra sistemului venos, ameliorând circulaţia de întoarcere a sângelui spre inimă.

   Altă categorie de substanţe active din Ginkgo biloba o reprezintă bioflavonoidele (glicozide flanoice) care au capacitatea de a proteja vasele sangvine prin consolidarea elasticitaţi pereţilor acestora (mult redusă în ateroscleroză) şi prin scăderea inflamaţiilor la acest nivel. La toate acestea se adaugă efectul natural de fluidificare a sângelui (atât de utilă persoanelor în vârstă), prin prevenirea aglomerării trombocitelor (care formează cheaguri de sânge care împiedică buna circulaţie a sângelui prin vene şi artere şi care pot duce la producerea rupturilor vaselor de sânge şi la infarcturi de miocard sau infarcturi cerebrale).

   Prin efectul lor de a ajuta fluxul sangvin să treacă prin vasele parţial obturate cu plăci de aterom, preparatele din gingko şi-au dovedit eficacitatea în rezolvarea problemelor apărute la extremităţi (de pildă simptomul „mâinilor şi picioarelor reci”), datorate unei irigaţii sangvine insuficiente. Nu mai puţin important este efectul de creştere a puterii de contracţie a inimii, ceea ce conduce la o creştere a fluxului sangvin care pleacă spre periferii, a efectului de micşorare a colesterolemiei, de protejare a pereţilor vaselor sagvine de depunerile de colesterol „rău” (LDL), frânând astfel procesul de ateroscleroză. Prin toate aceste efecte creşte aprovizionarea cu oxigen şi cu nutrienţi a multor organe (creier, inimă, extremităţi, etc.)

   Produsele cu Ginkgo biloba se găsesc în unitaţile de specialitate sub formă de capsule sau tinctură, ca atare sau în asociere cu vitamina E, magneziu, etc. De regulă, tabletele şi capsulele conţin 40 mg extract standardizat de Ginkgo, medicii europeni recomandând să se administreze 1-2 tablete/zi. Cei americani recomandă doze de 120 mg/zi, uneori chiar şi până la 360 mg în cazuri mai grave cum ar fi boala Alzheimer.

   Pe lângă rezolvarea problemelor de circulaţie a sângelui, terapiile cu Ginkgo biloba mai oferă şi alte beneficii pentru sănătatea noastră. Astfel, veţi beneficia de îmbunătăţirea memoriei, de dispariţia durerilor musculare, de un efect anti-îmbătrânire, de o reducere a tensiunii arteriale şi de un preţios adjuvant în tinnitus (ţiuituri în urechi), ameţeli, deficienţe de auz şi, nu în ultimul rând, în impotenţă (!). Ultimele studii relevă eficacitatea preparatelor din Ginkgo biloba şi în claudicaţia intermitentă şi în sindromul Raynaud (doze de 120-160 mg/zi timp de 3-6 luni).

   În ceea ce priveşte reacţiile secundare, circa 1% din pacienţi au raportat tulburări uşoare digestive, mai ales la doze mari. Mai sunt citate durerile de cap şi ameţeala, în forme uşoare, care dispar la reducerea dozelor. La capitolul contraindicaţii este interzisă administrarea preparatelor de Ginkgo pacienţilor care iau anticoagulante şi celor care iau aspirină sau analgezice, pentru a evita apariţia de hemoragii interne.

   În lumina celor arătate mai sus veţi putea constata că Ginkgo biloba îşi merită pe deplin renumele de „plantă deşteaptă”.

Autor: Ioan Marinescu, cercetător ştiinţific

Redactat de Dr. Frunza Alexandru

Alte articole...

<
 • Circulatia periferica deficitara

  Circulatia periferica deficitara

 • Durerile de sale - lombalgia

  Durerile de sale - lombalgia

 • Poate cea mai buna schema de tratament in bolile cardio-vasculare

  Poate cea mai buna schema de tratament in bolile cardio-vasculare

 • Gemoterapia - sanatate din natura

  Gemoterapia - sanatate din natura

 • Oboseala cronica si plantele revitalizante

  Oboseala cronica si plantele revitalizante

 • Tratamente naturiste in bronsita acuta

  Tratamente naturiste in bronsita acuta

 • Ce folosim vara pentru a preveni celulita?

  Ce folosim vara pentru a preveni celulita?

 • Bolile reumatice si vremea rece

  Bolile reumatice si vremea rece

 • Ginsengul reduce oboseala provocata de cancer

  Ginsengul reduce oboseala provocata de cancer

>
www.alturl.com/aac3d
www.facebook.com/tratamente/app/100265896690345
www.teatree.ro
www.revista-tratamente-naturiste.ro/prodtot.php?prodtota&vc=Bio%20Active%20MC
www.ayurmed.ro

Istoricul tău: ce ai vizualizat

Produse recomandate din aceeaşi categorie

Facial massage cream

Produs de Star International Med

18
00
LEI

Fruit Massage Cream

Produs de Star International Med

16
00
LEI

Pearl Cream

Produs de Star International Med

19
00
LEI

Rejuvenating Face Mask

Produs de Star International Med

17
00
LEI

Sampon pentru intarirea si cresterea parului, cu lapte de capra, 600ml

Produs de Cosmetica Verde

17
00
LEI

Sampon hidratant pentru par deteriorat, cu ulei de argan si cheratina

Produs de Dr. Sante

13
00
LEI

Abonare newsletter

Fii primul care află:
- când apar produse noi
la preţ de producător
- reduceri şi campanii promoţionale
- articole medicale noi
- clinici şi cabinete noi din zona ta
- evenimente noi
- când apare o nouă revistă
Atenţionare.
Opiniile avizate ale medicilor, sfaturile şi informaţiile despre sănătate din cadrul siteului www.revista-tratamente-naturiste.ro au scop informativ şi educaţional şi nu substituie consultul direct şi nici diagnosticul stabilit în urma investigaţiilor şi a analizelor medicale. Cereţi sfatul medicului dv. înainte de a folosi tratamentele descrise.
Copyright
Revista Tratamente naturiste. Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului acestui site este strict interzisă fără acordul scris al editurii.
Site realizat de