Partenerii Revistei Tratamente Naturiste
Harta websiteului revista-tratamente-naturiste.ro
Creaza un cont activ pe site
Autentifica-te
Revista Tratamente Naturiste tn102
Previous
  • produse
  • terapii
Next
banner natur house piata sudului banner fagurele cu miere banner complex apicol banner faviammodytes
Articole Produse
Dud
Fag
In
Mac
Mar
Mei
Nap
Orz
Pin
Pir
Soc
Tei
Ulm
Esti pe: Home » Endocrinologie » Hiperglicemia si prediabetul
Hiperglicemia si prediabetul
ARTICOL PUBLICAT IN:
Revista: Nr. 72, Anul VIII, ianuarie 2013

Pagina: 27

   Diabetul este o afecţiune endocrină în care fie celulele nu mai reacţionează normal la insulină, fie pancreasul nu mai produce cuantumul necesar al acestui homon. Pe acest fond intervine hiperglicemia, adică mărirea cantităţii de glucoză din sânge.

   Glucoza asimilată din hrană nu poate ajunge pe cont propriu la celule, pentru a le nutri. Rolul de "vehicul" este îndeplinit de către insulină, produsă de către pancreasul endocrin.

   Hiperglicemia (concentraţia ridicată de glucoză din sânge) poate să aibă consecinţe grave, atât pe termen scurt, cât şi pe termen lung. Întrucât organismul nu mai poate utiliza disponibilul de glucide, el apelează la alţi "combustibili", aşa cum sunt lipidele. Numai că oxidarea acestora încarcă sângele cu compuşi nocivi (cetone), iar astfel apare cetoacidoza, o stare la care sunt expuşi bolnavii cu diabet insulinodependent şi care poate conduce la comă.

   Când organismul nu este apt să sintetizeze insulină, avem de-a face cu diabetul de tip I. La diabetul de tip II, non-insulinodependent (prezent în 90% din cazuri), corpul produce insulină, însă în zadar, întrucât ea nu poate fi întrebuinţată. Avem, deci, de-a face cu o insulinorezistenţă.

De la glicemia mărită la diabet

   Foarte multă lume ignoră faptul că, aproape mereu, instaurarea diabetului este prevestită de către ... prediabet. Glicemia crescută în mod cronic este principalul semn al prediabetului. Dincolo de cel de-al patrulea deceniu de viaţă, peste 10% dintre oameni suferă de prediabet, factorii de risc fiind obezitatea, antecedentele familiale, sedentarismul şi alimentaţia în exces.

   Dacă glicemia creşte de la an la an, chiar fără a trece de limita de 110, ar trebui să luăm deja primele măsuri. Este necesară reducerea consumului de alimente care cresc rapid glicemia (preparatele din făină albă, alimentele în care abundă glucidele simple, răcoritoarele bogate în zahăr etc.). Exerciţiul fizic sporeşte rata de utilizare a disponibilului de insulină. Testarea periodică a glicemiei ne poate avertiza cu privire la existenţa prediabetului. Deşi este supărător să aflăm că glicemia noastră a atins un nivel care precede instaurarea diabetului, măsurile şi tratamentele indicate în prediabet pot ţine complicaţiile hiperglicemiei la distanţă. 

Frunzele de dud remediază hiperglicemia!

   Dudul (Morus alba) este un arbore binecunoscut mai ales pentru fructele sale dulci, care se coc sub lumina soarelui văratic. Însă diferite părţi ale dudului au fost utilizate, din cele mai vechi timpuri, în medicina tradiţională din China, Japonia, Coreea şi India. Frunzele se foloseau pentru tratarea hiperglicemiei diabetice, scăderea presiunii sângelui şi pentru efectele antiinflamatoare.

   Frunzele de dud au acţiune hipoglicemică prin efectul sinergic sau aditiv al mai multor componente, dintre care cel mai important este moranolinul sau l-deoxynojirimycinul, inhibitor puternic al alfa-glucozidazei. Acesta inhibă hidroliza zaharurilor complexe în zaharuri simple (care sunt foarte uşor de absorbit). Astfel, sunt reduse absorbţia acestora, picul glicemic (concentraţia maximă a zahărului în sânge) şi picul insulinei serice postprandiale.

   Frunzele de dud conţin compuşi care produc scăderea greutăţii corporale şi reduc apetitul la pacienţii cu diabet.

   Spre deosebire de inhibitorii de sinteză ai alfa-glucozidazei (acarbose, miglitol), frunzele de dud induc în mică măsură efecte adverse digestive. Ele au şi un efect probiotic indirect, posedă un efect hipolipemiant şi proprietăţi antioxidante, prevenind ateroscleroza şi asigurând protecţie faţă de diabet şi complicaţiile asociate lui. Cercetări recente au evidenţiat că frunzele de dud protejează neuronii, au activitate antidopaminergică şi adaptogenă (cu posibilitatea utilizării lor ca agent antistres), au acţiune antivirală, cu potenţial în combaterea infecţiilor cu virusurile hepatice, au proprietăţi anticancerigene şi potenţiale efecte benefice în terapia adjuvantă antitumorală.

Normoglu - jos cu glicemia!

   Normoglu conţine un extract standardizat din frunze de dud alb (800 mg). Este distribuit sub formă de 30 de comprimate filmate.

   Normoglu reduce valorile glicemiei prin inhibarea şi reducerea absorbţiei glucozei la nivelul intestinului subţire. El îmbunătăţeşte metabolismul glucidic, promovează secreţia pancreatică de insulină, inhibă enzimele ce descompun carbohidraţii şi previne apariţia unei creşteri excesive a glicemiei (picul glicemic), imediat după masă.

   Normoglu se administrează cu 30 minute înainte de a mânca. Ajută la slăbire! De acum, îţi poţi reduce în mod natural nivelul glicemiei postprandiale.

Contact: Mundo Verde, tel: 021.369.32.02; e-mail: office@mundoverde.ro; www.mundoverde.ro

Redactat de Tomi Tohaneanu, redactor la revista Tratamente naturiste

Alte articole recomandate:
Clinici recomandate: Endocrinologie
banner sfatul medicului

Mai 2014

Terapie cranio-sacrala: 4 sedinte 150 RON
(citeste tot anuntul)
banner rottanatura
banner charme d`orient
banner 2e prod
ayurveda
vitaking
farmec iulie

ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER!

* Poți câștiga o sumedenie de premii
* Ești primul care află ofertele noastre
* Te ținem în permanență la curent cu noutățile
Prin abonarea din această pagină ești de acord să primești prin e-mail, ultimele noutăți de la revista-tratamente-naturiste.ro.
Dacă, în orice moment, consideri că nu mai vrei să fii abonatul nostru, te poți dezabona cu ușurință.