Categorii
Esti pe: Home » Imunitatea si medicina indiana in sezonul rece
Imunitatea si medicina indiana in sezonul rece
Articol publicat în
Revista: Nr. 72, Anul VIII, ianuarie 2013
Pagina: 10

   Organismul uman poate fi comparat cu un edificiu. Prin conduita noastră zilnică, noi contribuim fie la consolidarea sa, fie îi slăbim structura. Pe termen lung şi într-o strictă legătură de cauzalitate cu protecţia pe care ne-o oferim zi de zi şi ceas de ceas, concretizată prin grija acordată corpului fizic şi a sănătăţii spirituale, vom crea premizele pentru a beneficia de perioadă mai lungă sau mai scurtă de viaţă.

   Este important nu doar cât trăim, ci şi cum trăim! Fiindcă o longevitate marcată de boli şi neputinţe nu este lucrul cel mai dezirabil pentru un om ajuns la vârsta senectuţii. De multe ori, o bătrâneţe plină de suferinţe constituie consecinţa unei tinereţi lipsită de cumpătare. Atât pentru tineri, cât şi pentru cei ce au depăşit vârsta activă, fiecare zi constituie un prilej de a-şi fortifica rezistenţa la boli şi de a elimina, unul câte unul, factorii care o subminează, făţiş sau pe tăcute. Orice organism îşi poate consolida singur structura şi îşi va dirija mecanismele de apărare, cu condiţia să nu fie stânjenit.

Factori nocivi care afectează imunitatea

   Printre elementele cele mai destabilizatoare pentru organism se numără, fără putinţă de tăgadă, stresul. Acţiunea sa perturbă, într-un mod adesea ascuns, desfăşurarea tuturor funcţiilor. Stresul suprasolicită anumite funcţii, consumând resurse preţioase. Astfel, anumite organe vor fi lipsite de resurse esenţiale.

   Pe lângă o alimentaţie raţională (un deziderat tot mai greu de atins în vremurile noastre), este necesară şi o suplimentare a raţiei de acizi graşi, minerale (Ca, K, Fe), oligoelemente (Zn, Se, Cu, Mn) şi vitamine. De asemenea, tulburările cauzate de stres vor fi contrabalansate pe cât posibil prin tehnici de relaxare şi prin impunerea unei "igiene spirituale", cu evitarea strărilor conflictuale şi a emoţiilor negative, în viaţa de zi cu zi.

   Într-o măsură la fel de mare, asigurarea nutrienţilor necesari şi moderarea descărcărilor emoţionale (printr-un bun autocontrol) vor contribui la reglarea funcţiilor organice, aducându-ne un plus de vitalitate.

   Astăzi, este imperativ să avem mai mult decât o rezistenţă delimitată strict la acţiunea agenţilor patogeni. Viaţa modernă a adus cu ea încă o serie de factori destabilizatori, cei de origine antropică. Este vorba despre substanţele chimice prezente în hrană, în apa "potabilă" şi în aerul respirat, dar şi de influenţa radiaţiilor ori a poluării fonice din marile oraşe. Toţi aceşti factori duc la reducerea imunităţii generale şi la deficienţe adaptative.

Stimularea imunităţii în plin sezon rece

   Spirulina Star reprezintă un tonic şi revitalizant complet, ideal pentru tine! El este un remediu ayurvedic ce conţine Spirulina platensis, Withania somnifera şi Gumma acacia, plante medicinale apreciate de multă vreme şi care oferă organismului toţi aminoacizii esenţiali şi neesenţiali, acizi graşi, betacaroten, minerale (Ca, Na, K, Fe), oligoelemente (Mg, Zn, Cu, Mn, Co, Se) şi vitamine (complexul B).

   Datorită conţinutului bogat în principii bioactive, produsul contribuie la reglarea funcţiilor organice, stimulează sinteza de hormoni corticosuprarenalieni, tiroidieni şi de insulină, are efect radioprotectiv şi reparator al daunelor induse de terapia antitumorală, creşte şi stimulează imunitatea şi amplifică puterea de adaptare la eforturile fizice şi psihice. Spirulina Star îşi aduce un preţios aport la neutralizarea radicalilor liberi.

   Globy Forte este un excelent antianemic natural! El conţine Punica granatum, Rubia cordifolia, Curcuma amada, Emblica officinalis, Tinospora cordifolia şi Gumma acacia, alături de principii active care determină un efect detoxifiant general, purificarea şi tonifierea ficatului şi splinei. În acest fel, suplimentul contribuie la menţinerea calităţii optime a sângelui. Conţinutul mare de minerale şi vitamina C asigură o mai bună absorbţie a fierului, prevenind şi tratând anemiile. Tot vitamina C asigură un puternic efect antioxidant care protejează organismul de acţiunile nocive ale radicalilor liberi generaţi de expunerea la diferite tipuri de radiaţii (calculator, telefon mobil, antene instalate pe clădiri etc). 

   Globy Forte are un efect regenerator şi tonic general, fiind extrem de util în perioada de convalescenţă, precum şi persoanelor supuse unor suprasolicitări fizice şi psihice de lungă durată. Este un adjuvant în curele de purificare şi de slăbire, prin asigurarea unui tranzit intestinal normal şi prin aportul de minerale şi vitamine naturale. Este antiinflamator, imunostimulen şi preventiv antitumoral. Îmbunătăţeşte memoria şi este tonic cerebral, fiind de mare utilitate în combaterea efectelor suprasolicitărilor nervoase.

Sursa informatii: Star International 

Redactat de Tomi Tohaneanu, redactor la revista Tratamente naturiste

Alte articole...

<
 • Vitamina E - vitamina tineretii

  Vitamina E - vitamina tineretii

 • Uleiurile esentiale si lampa de aromaterapie

  Uleiurile esentiale si lampa de aromaterapie

 • Congestia cerebrala (apoplexia)

  Congestia cerebrala (apoplexia)

 • Catina protejeaza vasele coronare

  Catina protejeaza vasele coronare

 • Cancerul de san se poate preveni prin alimentatie

  Cancerul de san se poate preveni prin alimentatie

 • De ce este utila homeopatia? Secrete pe care ar trebui sa le stii...

  De ce este utila homeopatia? Secrete pe care ar trebui sa le stii...

 • Colicile renale. Plantele care calmeaza durerile de rinichi

  Colicile renale. Plantele care calmeaza durerile de rinichi

 • Cum sa imblanzesti parul cret. Tips and Tricks

  Cum sa imblanzesti parul cret. Tips and Tricks

 • Excesul ponderal. Slabeste, dar nu cu pretul sanatatii!

  Excesul ponderal. Slabeste, dar nu cu pretul sanatatii!

>
www.alturl.com/aac3d
www.facebook.com/tratamente/app/100265896690345
www.teatree.ro
www.revista-tratamente-naturiste.ro/prodtot.php?prodtota&vc=Bio%20Active%20MC
www.ayurmed.ro

Istoricul tău: ce ai vizualizat

Produse recomandate din aceeaşi categorie

Facial massage cream

Produs de Star International Med

18
00
LEI

Fruit Massage Cream

Produs de Star International Med

16
00
LEI

Pearl Cream

Produs de Star International Med

19
00
LEI

Rejuvenating Face Mask

Produs de Star International Med

17
00
LEI

Sampon pentru intarirea si cresterea parului, cu lapte de capra, 600ml

Produs de Cosmetica Verde

17
00
LEI

Sampon hidratant pentru par deteriorat, cu ulei de argan si cheratina

Produs de Dr. Sante

13
00
LEI

Abonare newsletter

Fii primul care află:
- când apar produse noi
la preţ de producător
- reduceri şi campanii promoţionale
- articole medicale noi
- clinici şi cabinete noi din zona ta
- evenimente noi
- când apare o nouă revistă
Atenţionare.
Opiniile avizate ale medicilor, sfaturile şi informaţiile despre sănătate din cadrul siteului www.revista-tratamente-naturiste.ro au scop informativ şi educaţional şi nu substituie consultul direct şi nici diagnosticul stabilit în urma investigaţiilor şi a analizelor medicale. Cereţi sfatul medicului dv. înainte de a folosi tratamentele descrise.
Copyright
Revista Tratamente naturiste. Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului acestui site este strict interzisă fără acordul scris al editurii.
Site realizat de