Categorii
Esti pe: Home » Intelepciunea vindecarii naturale. Elemente cheie pentru sanatatea ta
Intelepciunea vindecarii naturale. Elemente cheie pentru sanatatea ta
Articol publicat în
Revista: Nr. 75, Anul VIII, Aprilie 2013
Pagina: 21

   Înţelepţii tututor epocilor s-au străduit mereu să ne reamintească o realitate ce stă în spatele tuturor fenomenelor, anume că viaţa are o anumită „ordine naturală”, care se desfăşoară conform legilor tainice ale naturii! La om, sănătatea unui organ este influenţată de sănătatea întregului corp şi invers. În regnul vegetal, florile se îndreaptă întotdeauna către ferestre, pentru a primi lumina binefăcătoare a Soarelui!

Plantele stau la originea medicamentelor de astăzi. Şi atunci, de ce să nu ne tratăm natural?!

   Vindecarea tulburărilor stării de sănătate cu ajutorul unei alimentaţii naturale este un proces care implică tot organismul, aşadar este o metodă echilibrată din punct de vedere holistic.  

   Oamenii pot lua hormoni pentru a se simţi mai tineri. Dar până nu ne detoxificăm ficatul nu putem fi cu adevărat sănătoşi, din punct de vedere holistic.

   În loc de a lua suplimente cu vitamina C, sub formă de tablete (produse de către om pe cale chimică), vom folosi kiwi în alimentaţia noastră (forma naturală a vitaminei C pe care ne-a dăruit-o divinitatea). Dacă observăm cu atenţie ordinea naturală a lucrurilor, vom vedea că fructul de kiwi conţine nu numai vitamina C, la un înalt nivel de biodisponibilitate, dar şi alte sute de fitonutrinţi, minerale şi substanţe pe care Creatorul tuturor lucrurilor şi al ordinii naturale s-a gândit să le pună acolo. În plus, vitamina C din kiwi este cu mult mai bine asimilată în organism comparativ cu cea existentă în suplimente. Şi aceasta datorită faptului că la originea compoziţiei complexe a fiecărui produs natural de origine vegetală stă întotdeauna înţelepciunea universală.

   Chiar şi antibioticele pe care le folosim astăzi au la origine organisme din împărăţia ciupercilor. Anumite specii de fungi au un mecanism de apărare contra bacteriilor şi, în consecinţă, produc substanţe cu efect antibiotic. Omul nu a făcut decât să standardizeze şi să concentreze elementele pe care le-a găsit dezirabile.

Soarele, un vindecător universal!

   Soarele este bun pentru tine! Contrar anumitor curente populare, soarele nu cauzează cancer. Asta ar fi ca şi cum ai acuza fabrica producătoare de cuţite pentru toate decesele survenite în urma luptelor cu arme albe sau pentru toate accidentele petrecute în bucătărie. Cancerul de piele apare ca urmare a unei diete eronate, a ingestiei şi absorbţiei prea multor chimicale şi a stresului.

   Expunerea la razele soarelui se află într-o perfectă relaţie cu sănătatea şi vindecarea. Dacă se respectă principiile de însănătoşire prin nutriţie pe care le recomandăm specific pentru diverse afecţiuni, nu ar trebui să existe frică faţă de Soare. Mai mult, noi recomandăm cel puţin 30 minute de expunere zilnică la soare a întregului corp! Dacă aveţi pielea mai sensibilă, începeţi cu 10 minute şi staţi celelalte 20 minute îmbrăcaţi. Dacă vă luptaţi cu vreo boală, atunci acest „timp petrecut în soare” este obligatoriu! Avem nevoie de acţiunea acestei lumini vindecătoare asupra corpului, pentru a fi în formă. Colesterolul însuşi este convertit în vitamina D, sub acţiunea luminii solare, la nivel cutanat.

Somn, pentru însănătoşire

   Glanda pineală din centrul creierului nostru este sensibilă la lumină. Ea produce melatonină şi reglează întregul sistem endocrin. După ce stăm o zi întreagă la soare, ni se face somn datorită melatoninei produsă în corpul nostru. Unii dintre cei mai mari iniţiaţi în arte marţiale şi QiGong consideră glanda pineală ca find „Maestrul Întregului Corp”.

   Strămoşii noştri vieţuiau în armonie cu răsăritul şi apusul soarelui. În ziua de azi, datorită iluminării artificiale, lumea stă trează până târziu în noapte. Noi recomandăm studenţilor noştri să meargă la culcare la orele 22, în fiece seară, dacă e cu putinţă. Studiile stiinţifice arată că glanda noastră pineală secretă melatonină între orele 22 şi 2 noaptea. Când stăm seara după ora 22, pierdem această „fereastră de reparare celulară”. Eliminând ipoteza unor situaţii excepţionale (ex: ai de predat o lucrare la termen), noi recomandăm să se meargă la culcare cel târziu la ora 23. Dacă te confrunţi cu vreo boală, dezechilibru sau simptome neplăcute, atunci este necesar să fii în pat... şi deja adormit la ora 22.00.

De cât somn avem nevoie, de fapt?

   Multă lume crede că mai mult somn este şi mai bun! Contrar acestei opinii, se poate dormi prea mult, tot atât de frecvent pe cât se poate dormi prea puţin. Corpul tău ştie când are nevoie de mai mult somn. Dacă ai probleme de sănătate, atunci vei avea nevoie în mod natural de mai mult somn. Cu toate acestea, anumite persoane care se confruntă cu variate afecţiuni sau dezechilibre simt nevoia să doarmă prea mult. Iar aceasta este o capcană câteodată! De exemplu, în situaţia celor ce suferă de depresie.

   Majoritatea oamenilor au nevoie de 6-8 ore de somn de calitate. În general, chiar şi pentru cei care au oarece probleme de sănătate, este recomandabil să-şi adapteze treptat corpul şi mentalul, pentru a se trezi la 6 dimineaţa sau, mai bine, înainte de această oră. Soarele răsare cam la acest ceas. Şi tot atunci se trezeşte întreaga Natură!

Pentru o consultaţie iniţială gratuită de Meta-Health în limba română sau pentru detalii legate de cursurile de certificare puteţi să ne contactaţi pe Skype (Life Key Sciences, Diana şi L.J. Hunyady), la telefon 031.224.98.87 sau la e-mail diana@lifekeyinstitute.com, dstefani_md@yahoo.com, lj_hunyady@yahoo.com

Redactat de Tomi Tohaneanu, redactor la revista Tratamente naturiste

Alte articole...

<
 • Abcesul dentar

  Abcesul dentar

 • Nucsoara - afrodisiac si antiinflamator

  Nucsoara - afrodisiac si antiinflamator

 • Scapa de tuse, raceala, gripa, dureri in gat si buze crapate

  Scapa de tuse, raceala, gripa, dureri in gat si buze crapate

 • Cecitatea nocturna. Tu cum stai cu vederea pe timpul noptii?

  Cecitatea nocturna. Tu cum stai cu vederea pe timpul noptii?

 • 7 remedii pentru calmarea bufeurilor din menopauza

  7 remedii pentru calmarea bufeurilor din menopauza

 • Trei frati patati - expectorant, diuretic si depurativ

  Trei frati patati - expectorant, diuretic si depurativ

 • De ce obosesc repede? Cum tratam fatigabilitatea?

  De ce obosesc repede? Cum tratam fatigabilitatea?

 • Bronsiectazia. Dilatarea inflamatorie a bronhiilor si accesele de tuse matinala

  Bronsiectazia. Dilatarea inflamatorie a bronhiilor si accesele de tuse matinala

 • Acufenele (zgomotele in urechi)

  Acufenele (zgomotele in urechi)

>
www.alturl.com/aac3d
www.facebook.com/tratamente/app/100265896690345
www.teatree.ro
www.revista-tratamente-naturiste.ro/prodtot.php?prodtota&vc=Bio%20Active%20MC
www.ayurmed.ro

Istoricul tău: ce ai vizualizat

Produse recomandate din aceeaşi categorie

Gel cu galbenele

Produs de Laropharm

8
50
LEI

TONIC ANTIHEM E-LITE

Produs de E-lite Nutritia

Homeosistemic

Produs de Homeogenezis

Homeocardiovas

Produs de Homeogenezis

Ceai afin - frunze 50g AdNatura

Produs de AdNatura

2
44
LEI

Gel cu galbenele

Produs de Laropharm

8
50
LEI

Abonare newsletter

Fii primul care află:
- când apar produse noi
la preţ de producător
- reduceri şi campanii promoţionale
- articole medicale noi
- clinici şi cabinete noi din zona ta
- evenimente noi
- când apare o nouă revistă
Atenţionare.
Opiniile avizate ale medicilor, sfaturile şi informaţiile despre sănătate din cadrul siteului www.revista-tratamente-naturiste.ro au scop informativ şi educaţional şi nu substituie consultul direct şi nici diagnosticul stabilit în urma investigaţiilor şi a analizelor medicale. Cereţi sfatul medicului dv. înainte de a folosi tratamentele descrise.
Copyright
Revista Tratamente naturiste. Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului acestui site este strict interzisă fără acordul scris al editurii.
Site realizat de