Categorii
Esti pe: Home » Jos cu glicemia! Ce tratamente naturiste sa folosim?
Jos cu glicemia! Ce tratamente naturiste sa folosim?
Articol publicat în
Revista: Nr. 79, Anul VIII
Pagina: 21

   Glicemia crescută provoacă simptome dintre cele mai neplăcute, precum epuizarea sau reducerea forţei musculare şi a randamentului mental. Hiperglicemia poate avea, însă, consecinţe grave asupra întregului organism şi chiar poate periclita viaţa!

   Valoarea normală a glicemiei trebuie să fie sub 110 mg/100 ml de sânge. Un cuantum de sub 70 mg la suta de mililitri înseamnă hipoglicemie, dar, cum în ziua de azi subalimentarea nu apare decât ca o situaţie rară (cel puţin în lumea occidentală), cele mai mari probleme le pune hiperglicemia (o glicemie mai mare de 125 mg%).

   După vârsta de 40 de ani, creşte riscul instaurării unei stări prediabetice sau chiar a diabetului de tip II, dacă peste terenul favorabil bolii (ereditatea, excesul ponderal) se suprapune şi un mod de viaţă neglijent, marcat de excese. De aceea, s-ar cuveni ca persoanele ce au atins această vârstă să-şi măsoare periodic (cel puţin o dată pe an) valoarea glicemiei, la un laborator specializat.

   Glicemia ridicată, mai ales dacă a trecut de valorile 150-200 mg%, este asociată cu manifestări specifice precum o sete accentuată, nejustificată şi o senzaţie persistentă de gură uscată. Această sete neostoită provoacă un mare consum de apă şi, fireşte, urinări foarte dese, inclusiv pe timpul nopţii. Iar aceste fenomene se agravează din ce în ce!

Metabolismul glucidic şi perturbările sale

   Ca orice sistem viu, organismul omenesc are nevoie să-şi refacă, la intervale precise, necesarul de energie. Dar pentru a produce energie, de exemplu pentru menţinerea la nivel constant a temperaturii corporale, este nevoie ca, în celule, să fie consumat un combustibil adecvat. Iar acesta este constituit din glucidele procurate prin dieta zilnică, majoritar din hrana de origine vegetală.

   Combustibilul preferat de către organism e glucoza. Din pricina unor diete restrictive, folosite în cadrul curelor de slăbire (precum dieta ketogenică, total nerecomandată) sau a unor grave tulburări pe fond diabetic, organismul poate ajunge să folosească aminoacizii spre a obţine glucoză sau să ardă lipidele în locul zaharurilor (survenind cetoacidoza). Însă aceste procese se realizează cu preţul unui imens stres metabolic, cu uzura și autointoxicarea corpului din pricina marii cantităţi de deşeuri rezultate. De altfel, instaurarea stării de cetoacidoză diabetică, asociată îndeobşte cu diabetul zaharat de tip I, prezintă un risc maxim şi de obicei determină simptome severe, ce necesită tratament medical de urgenţă. Într-un astfel de caz, intrarea în comă e prevestită de către respiraţiile întrerupte, profunde (numită respiraţia Kussmaul).

Alimentația recomandată în diabet

   De preferat este să ne obţinem necesarul zilnic de glucoză din produsele vegetale cu indice glicemic scăzut, care se absorb lent în sânge, precum leguminoasele (fasolea), legumele, fructele sau cerealele din care n-au fost înlăturate fibrele. Fructele vor fi consumate la discreţie de persoanele cu o glicemie normală şi cu restricţiile indicate de medicul curant, în cazul existenţei stărilor (pre)diabetice.

   Pentru a ne păstra starea de sănătate, majoritatea covârşitoare a caloriilor ingerate trebuie să provină din glucide, fără a uita însă nici de necesarul de aminoacizi de bază şi de grăsimi esenţiale (omega-6 şi omega-3). Glucoza constituie cel mai potrivit combustibil pentru neuroni şi pentru fibrele musculare. Eforturile psiho-fizice extreme necesită cantităţi suplimentare de glucoză.

Ai glicemia crescută? Ce-i de făcut?

   Sporadic şi accidental, oricine se poate confrunta cu o creştere a glicemiei. Dacă preluarea sângelui pentru analiza de laborator se face imediat după ce a fost consumată o porţie zdravănă de tort de ciocolată, acompaniată de un pahar mare de suc de fructe, este firesc ca valorile glicemiei să fie mai mari decât s-ar cuveni. Însă chiar şi în acest caz, la individul cu o bună stare de sănătate valorile glicemiei nu vor fi excesive, iar scăderea cantităţii de glucoză sangvină va avea loc destul de rapid, după 90-120 de minute nivelul său fiind la fel ca mai înainte. Aceasta, însă, nu înseamnă că abuzurile dietetice pot dura la nesfârşit, fiindcă sănătatea, la fel ca şi tinereţea, nu e veşnică.

   Dar dacă glicemia se menţine constant crescută şi la multe ore după luarea ultimei gustări, este clar că problema nu va dispărea de la sine. În acest caz este necesar consultul medical. Administrarea neglijentă a tratamentului prescris de medic sau situaţia în care bolnavul nici nu are habar de existenţa afecţiunii determină o creştere severă a valorii glicemiei sangvine, de peste 300 mg/100 ml. Într-un atare context, până la coma diabetică nu mai este decât un mic pas!

Diabetul îți dă târcoale? Foloseşte Normoglu!

   Normoglu este un produs natural lipsit de reacţii adverse, conceput pe baza unui extract standardizat din frunze de dud alb. Dudul alb se numără printre remediile minune utilizabile în scopul menţinerii nivelului glicemiei între limitele normale.

   Normoglu reduce valorile glicemiei prin inhibarea şi reducerea absorbţiei glucozei după masă, la nivelul intestinului subţire. Prin administrarea suplimentului alimentar Normoglu, acţiunea enzimelor este încetinită, iar absorbţia grăsimilor este diminuată. De aceea, Normoglu este de o mare utilitate şi pentru eficientizarea curelor de slăbire. Foloseşte-l şi te vei convinge!

Alte articole...

<
 • Untul pamantului combate durerile reumatice

  Untul pamantului combate durerile reumatice

 • Scapa de celulita cu leacuri naturale

  Scapa de celulita cu leacuri naturale

 • Reumatismul cardio-articular. Tratamente naturiste care ne protejeaza de infectia cu streptococ si de leazarea valvelor cardiace

  Reumatismul cardio-articular. Tratamente naturiste care ne protejeaza de infectia cu streptococ si de leazarea valvelor cardiace

 • Ai probleme cu potenta? Raspunsurile pot fi mai la indemana decat crezi!

  Ai probleme cu potenta? Raspunsurile pot fi mai la indemana decat crezi!

 • Drenajul limfatic si detoxifierea

  Drenajul limfatic si detoxifierea

 • Deficitul de oxigen afecteaza organismul

  Deficitul de oxigen afecteaza organismul

 • Activitatea fizica previne cancerul la san

  Activitatea fizica previne cancerul la san

 • Mastita, mastoza si infectiile sanului

  Mastita, mastoza si infectiile sanului

 • Sinuzita - tratamente naturiste

  Sinuzita - tratamente naturiste

>
www.alturl.com/aac3d
www.facebook.com/tratamente/app/100265896690345
www.teatree.ro
www.revista-tratamente-naturiste.ro/prodtot.php?prodtota&vc=Bio%20Active%20MC
www.ayurmed.ro

Istoricul tău: ce ai vizualizat

Produse recomandate din aceeaşi categorie

Facial massage cream

Produs de Star International Med

18
00
LEI

Fruit Massage Cream

Produs de Star International Med

16
00
LEI

Pearl Cream

Produs de Star International Med

19
00
LEI

Rejuvenating Face Mask

Produs de Star International Med

17
00
LEI

Sampon pentru intarirea si cresterea parului, cu lapte de capra, 600ml

Produs de Cosmetica Verde

17
00
LEI

Sampon hidratant pentru par deteriorat, cu ulei de argan si cheratina

Produs de Dr. Sante

13
00
LEI

Abonare newsletter

Fii primul care află:
- când apar produse noi
la preţ de producător
- reduceri şi campanii promoţionale
- articole medicale noi
- clinici şi cabinete noi din zona ta
- evenimente noi
- când apare o nouă revistă
Atenţionare.
Opiniile avizate ale medicilor, sfaturile şi informaţiile despre sănătate din cadrul siteului www.revista-tratamente-naturiste.ro au scop informativ şi educaţional şi nu substituie consultul direct şi nici diagnosticul stabilit în urma investigaţiilor şi a analizelor medicale. Cereţi sfatul medicului dv. înainte de a folosi tratamentele descrise.
Copyright
Revista Tratamente naturiste. Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului acestui site este strict interzisă fără acordul scris al editurii.
Site realizat de