Categorii
Esti pe: Home » Noi descoperiri medicale. Intarirea imunitatii cu ulei din ficat de rechin
Noi descoperiri medicale. Intarirea imunitatii cu ulei din ficat de rechin
Articol publicat în
Revista: Nr. 73, Anul VIII, februarie 2013
Pagina: 11

   Evoluţia extraordinară pe care a înregistrat-o cercetarea medicală în ultimul deceniu nu putea să nu aibă profunde înrâuriri şi asupra cunoaşterii amănunţite a funcţionării sistemului imunitar. În acest domeniu, rezultatele au fost atât de bune, încât s-au soldat cu ... premii Nobel. Nume precum Jules Hoffmann, Bruce Beutler ori Ralph Steinman au devenit celebre pentru meritul elucidării modului în care funcţionează imunitatea moştenită.

   Descoperirea funcţionării unor elemente precum celulele dendridice şi protidele-receptor, ce au funcţia de a identifica organismele patogene, reprezintă numai două dintre cuceririle medicale ale ultimilor ani! Trecând dincolo de complexele explicaţii pe care ni le furnizează biochimia celulară sau histologia, sunt evidente, pentru medici, beneficiile pe care aceste descoperiri le vor aduce în terapia afecţiunilor maligne, a celor autoimune, a infecţiilor şi a suferinţelor de tip inflamatoriu.

Cum ne apără de boli sistemul imunitar?

   Dacă în momentul invaziilor bacteriene sau virale sistemul imunitar n-ar declanşa o reacţie promptă, cu angrenarea atât a imunităţii native, cât şi a celei adaptative, sfârşitul ar veni grabnic. Sistemul imunitar adaptativ are o caracteristică remarcabilă: el posedă o „memorie” care-i permite o perfecţionare continuă şi o recunoaştere tot mai bună a agenţilor patogeni. Imunitatea moştenită şi cea adaptativă lucrează în tandem pentru neutralizarea elementelor patogene.

   Întâia barieră de protecţie a organsimului împotriva microorganismelor patogene este pielea. Şi aici nu ne referim doar la o barieră fizică, la un înveliş care izolează structurile mai fragile, ci despre o funcţie imunitară exercitată la nivel cutanat, prin mijlocirea celulelor lui Langerhans. Prin intermediul acestor structuri celulare de la nivelul pielii sistemul imunitar preia informaţii despre antigeni, cu facilitarea ulterioară a producţiei unor anticorpi adecvaţi, eficienţi.

Uleiul din ficat de rechin întăreşte imunitatea

   Dacă mediul în care trăieşte omul modern s-a ameliorat în ceea ce priveşte confortul casnic sau prevenirea bolilor, în schimb stresul continuu la care este supus îl face mai vulnerabil din punct de vedere imunitar chiar şi la atacuri slabe ale agenţilor patogeni ori la variaţii moderate de temperatură.

   În Nordul Europei, medicina populară scandinavă utiliza diverse produse obţinute din rechin ca remedii sigure la orice semn de slăbiciune şi pentru a asigura protecţie împotriva diverselor boli. Islandezii, la fel ca alte naţii de pe glob, au folosit grăsimea provenită de la rechinii pescuiţi atât pentru efectele terapeutice, cât şi ca ulei de lampă, pentru a se bucura de lumină (“lysi”, în limba islandeză) în lungile nopţi boreale. 

   Medicina populară scandinavă foloseşte uleiul de ficat de rechin din vechi timpuri pentru combaterea stărilor de epuizare şi vindecarea rănilor. Riguroasele cercetări moderne au scos la iveală şi alte efecte benefice pentru sănătate. El are efect antioxidant, antibacterian şi antimicotic, retrage infecţiile şi întăreşte sistemul imunitar, este util în bolile degenerative, ajută la refacerea ţesuturilor, grăbind vindecarea rănilor, favorizează refacerea sistemului nervos, previne şi combate răceala şi gripa, combate oboseala, fortifică celulele sănătoase şi atenuează nocivitatea chimioterapiei şi radioterapiei.

   Uleiul de rechin se poate consuma înainte, în timpul şi după terapia cu radiaţii sau chimioterapie. El stimulează mecanismul de producere a leucocitelor (celule albe) şi a trombocitelor. Este foarte util pentru a căpăta rezistenţă la frig şi la variaţiile de climat. Având aceste fenomenale efecte, uleiul de rechin este recomandat, ca adjuvant, şi în: hepatite virale şi ciroze, astm, bronşite, artrite, psoriazis, eczeme şi în diversele forme de cancer al pielii, în sindromul de oboseală cronică, insomnie, depresie, convalescenţă şi după bolile pulmonare. Uleiul de rechin îmbunătăţeşte metabolismul celular şi favorizează refacerea podoabei capilare.

Immune Max, ulei din ficat de rechin de la Lysi

   Uleiul din ficat de rechin Lysi stimulează puternic sistemul imunitar uman datorită conţinutului bogat de alkoxigliceroli, care sunt substanţe ce se găsesc în măduva osoasă şi în laptele de mamă şi care cresc capacitatea de ripostă contra elementelor patogene.

   Uleiul din ficat de rechin conţine o cantitate de alkoxigliceroli cu mult mai mare decât ar putea vreodată corpul omenesc să producă. Lysi Ltd. purifică toate tipurile de ulei produse, prin procedee speciale, ce asigură eliminarea contaminanţilor. 

   Uleiul din ficat de rechin Lysi se poate administra împreună cu Omega-3 Lysi sau cu Uleiul din ficat de cod Lysi, pentru a îmbunătăţi în mod natural starea de sănătate, vitalitatea şi imunitatea naturală.

   Fiecare capsulă conţine 500 mg ulei din ficat de rechin, iar un flacon conţine 80 de capsule.

   Mod de administrare: adulţii vor consuma câte 2 capsule în fiecare zi. Primele efecte? Se va îmbunătăţi nivelul de energie, iar imunitatea poate spori în aşa măsură încât pot fi prevenite şi infecţiile respiratorii ce apar spre sfârşitul iernii. Bineînţeles, aceasta cu condiţia să faci şi alte modificări pozitive ale stilului tău de viaţă. Adică, mai multe crudităţi în dietă, mai multă odihnă şi suficientă mişcare în aer liber!

www.lysi.ro

Redactat de Tomi Tohaneanu, redactor la revista Tratamente naturiste

Alte articole...

<
 • Asocierea alimentelor - o metoda excelenta de control a greutatii

  Asocierea alimentelor - o metoda excelenta de control a greutatii

 • Energie, vitaminizare, protectie. Cele trei laturi ale sanatatii depline

  Energie, vitaminizare, protectie. Cele trei laturi ale sanatatii depline

 • Remedii pentru ochi de la Fitoterapia

  Remedii pentru ochi de la Fitoterapia

 • Ceaiul rosu - Rooibos

  Ceaiul rosu - Rooibos

 • Tratamente naturiste pentru bolnavii de ateroscleroza

  Tratamente naturiste pentru bolnavii de ateroscleroza

 • Tulburarile endocrine ne afecteaza starea afectiva si sanatatea

  Tulburarile endocrine ne afecteaza starea afectiva si sanatatea

 • Limba mielului - diuretic natural si tratament anti-rid

  Limba mielului - diuretic natural si tratament anti-rid

 • Arsurile solare si ingrijirea pielii dupa plaja

  Arsurile solare si ingrijirea pielii dupa plaja

 • Durerea in piept si angina pectorala

  Durerea in piept si angina pectorala

>
www.gandeste-pozitiv.ro/
www.facebook.com/tratamente/app/100265896690345
www.sfm.ro
www.revista-tratamente-naturiste.ro/prodtot.php?prodtota&vc=Bio%20Active%20MC
www.ayurmed.ro

Istoricul tău: ce ai vizualizat

Produse recomandate din aceeaşi categorie

Vopsea de par Colour and Care Chocolate Brown 5.35

Produs de Hairwonder

60
00
LEI

Vopsea de par Colour and Care Auburn 4.56

Produs de Hairwonder

60
00
LEI

Vopsea de par Colour and Care Black 1

Produs de Hairwonder

60
00
LEI

Vopsea de par Colour and Care Dark Blond 6

Produs de Hairwonder

60
00
LEI

Vopsea de par Colour and Care Dark Brown 3

Produs de Hairwonder

60
00
LEI

Vopsea de par Colour and Care Dark Copper Brown 3.44

Produs de Hairwonder

60
00
LEI

Abonare newsletter

Fii primul care află:
- când apar produse noi
la preţ de producător
- reduceri şi campanii promoţionale
- articole medicale noi
- clinici şi cabinete noi din zona ta
- evenimente noi
- când apare o nouă revistă
Atenţionare.
Opiniile avizate ale medicilor, sfaturile şi informaţiile despre sănătate din cadrul siteului www.revista-tratamente-naturiste.ro au scop informativ şi educaţional şi nu substituie consultul direct şi nici diagnosticul stabilit în urma investigaţiilor şi a analizelor medicale. Cereţi sfatul medicului dv. înainte de a folosi tratamentele descrise.
Copyright
Revista Tratamente naturiste. Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului acestui site este strict interzisă fără acordul scris al editurii.
Site realizat de