Categorii
Esti pe: Home » Noutate mondiala in transplantul de rinichi
Noutate mondiala in transplantul de rinichi
Articol publicat în
Revista: Nr. 18, Anul III, Aprilie 2008
Pagina: 10

   Cercetarile stiintifice medicale despre transplantele renale au atins un nou prag. Se pare ca specialistii sunt la un pas de a descoperi metoda prin care bolnavii carora li se face transplant de rinichi nu vor mai fi nevoiti sa urmeze toata viata un tratament medicamentos.

   Ideea cercetarilor a pornit datorita dorintei de a rezolva problema pe care o ridica acest tratament medicamentos indelungat care, pe langa faptul ca este dificil de urmat de pacienti pe tot parcursul vietii lor, poate avea si efecte secundare deosebit de periculoase, vorbind chiar si de posibilitatea de dezvoltare a cancerului.

   Acest tratament medicamentos despre care discutam este necesar deoarece el ajuta organismul bolnavului caruia i s-a facut un transplant de rinichi sa nu respinga noul organ. Fara o interventie speciala, orice organ transplantat este respins de catre organism, singurul caz in care acest lucru nu se intampla fiind acela cand organul este primit de la un geaman identic. Orice alt transplant de la o persoana care se potriveste aproape perfect (dar nu exact) necesita suportul unui tratament pe toata durata vietii cu medicamente imunosupresoare. Problema este ca acestea, administrate pe perioade lungi, pot duce la cresterea riscului de infectii in organism, la cresterea tensiunii arteriale sau la probleme cauzate de colesterol.

   Medicii studiaza de multi ani diverse metode de a stopa rejectia organului transplantat si de a reduce necesitatea folosirii medicamentelor. Si iata ca, se pare, eforturile acestora sunt pe cale de a le fi rasplatite. Cercetatorii au desfasurat doua studii de cercetare in acest domeniu.

   In primul dintre studii - desfasurat la Universitatea Stanford - un bolnav a primit un rinichi de la fratele sau a reusit ca timp de 2 ani sa nu necesite tratament medicamentos dupa ce doctorii au actionat asupra sistemului imunitar al pacientului cu radiatii si tratament cu anticorpi. Apoi bolnavului i s-a facut o transfuzie cu celule sangvine de la fratele sau. Acest tratament combinat a creat un fel de celula imuna "care mentine pacea", adica o celula care reuseste sa mentina in echilibru sistemul imunitar al pacientului astfel incat acesta sa nu respinga rinichiul transplantat.

   Al doilea studiu a fost efectuat la Spitalul General din Massachusetts. Medicii specialisti au creat o metoda speciala pentru ca transplantul sa nu fie respins de organism prin transformari facute la nivelul maduvei osoase a pacientilor, maduva fiind cea care produce celulele imunitare care respingeau noul organ. Astfel, cinci pacienti au primit un tratament care avea rolul sa distruga partial maduva osoasa si celulele albe din sange produse de aceasta. Aceasta maduva osoasa a fost apoi inlocuita cu o grefa de maduva recoltata de la persoana care a donat rinichiul. Rezultatul a fost ca la 4 din cei 5 pacienti tratamentul a reusit, acestia traind de peste 5 ani cu rinichii functionand in parametri normali si fara a fi nevoie de un tratament medicamentos suplimentar.

   Dr. Robert Higgins, un renumit specialist in transplantul de rinichi, spune ca aceste rezultate ale testelor sunt incurajatoare, insa trebuie avut grija la faptul ca tratamentele pot pune in pericol viata pacientului si de aceea testele trebuie sa  continuie pana la reducerea tuturor riscurilor. Imbucurator este insa ca pe zi ce trece se descopera multe tipuri de tratament care salveaza vieti.

Redactat de Dr. Frunza Alexandru

Alte articole...

<
 • Nevroza isterica (isteria)

  Nevroza isterica (isteria)

 • Mastita, mastoza si infectiile sanului

  Mastita, mastoza si infectiile sanului

 • Intaritorii imunitatii trimisi de la Natura

  Intaritorii imunitatii trimisi de la Natura

 • Mini spa-ul de acasa cu sarurile de baie Dr. Ionut Moraru

  Mini spa-ul de acasa cu sarurile de baie Dr. Ionut Moraru

 • Tratamente naturiste pentru anemia nutritionala

  Tratamente naturiste pentru anemia nutritionala

 • Comportamentul alimentar al copiilor este influentat de relatiile cu cei din jur

  Comportamentul alimentar al copiilor este influentat de relatiile cu cei din jur

 • Foliculita - Infectia radacinii firului de par

  Foliculita - Infectia radacinii firului de par

 • Matraguna are proprietati antiseptice si cardiace

  Matraguna are proprietati antiseptice si cardiace

 • Cuisoarele calmeaza durerile dentare

  Cuisoarele calmeaza durerile dentare

>
www.alturl.com/aac3d
www.facebook.com/tratamente/app/100265896690345
www.teatree.ro
www.revista-tratamente-naturiste.ro/prodtot.php?prodtota&vc=Bio%20Active%20MC
www.ayurmed.ro

Istoricul tău: ce ai vizualizat

Produse recomandate din aceeaşi categorie

Gel cu galbenele

Produs de Laropharm

8
50
LEI

TONIC ANTIHEM E-LITE

Produs de E-lite Nutritia

Homeosistemic

Produs de Homeogenezis

Homeocardiovas

Produs de Homeogenezis

Ceai afin - frunze 50g AdNatura

Produs de AdNatura

2
44
LEI

Gel cu galbenele

Produs de Laropharm

8
50
LEI

Abonare newsletter

Fii primul care află:
- când apar produse noi
la preţ de producător
- reduceri şi campanii promoţionale
- articole medicale noi
- clinici şi cabinete noi din zona ta
- evenimente noi
- când apare o nouă revistă
Atenţionare.
Opiniile avizate ale medicilor, sfaturile şi informaţiile despre sănătate din cadrul siteului www.revista-tratamente-naturiste.ro au scop informativ şi educaţional şi nu substituie consultul direct şi nici diagnosticul stabilit în urma investigaţiilor şi a analizelor medicale. Cereţi sfatul medicului dv. înainte de a folosi tratamentele descrise.
Copyright
Revista Tratamente naturiste. Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului acestui site este strict interzisă fără acordul scris al editurii.
Site realizat de