Categorii
Esti pe: Home » Noutati in cancerul de san
Noutati in cancerul de san
Articol publicat în
Revista: Nr. 74, Anul VIII, Martie 2013
Pagina: 06

   Veşti bune din lumea medicală! Terapiile pentru cancerul mamar devin tot mai eficiente, cu condiţia ca pacienta să beneficieze de un tratament timpuriu. Din păcate, detectarea bolii într-o fază precoce e îngreunată de caracterul asimptomatic pe care aceasta şi-l păstrează destul de mult timp. Şi tot din nefericire, cancerul de sân este diagnosticat tot mai des şi la tinere (20-30 de ani).

    După 50 de ani, când sporesc riscurile dezvoltării acestei boli, este bine ca fiecare femeie să se supună la o investigaţie (mamografie), efectuată la intervale de cel puţin un an.

Nodulii mamari şi depistarea cancerului de sân

   Evoluţia cancerului mamar diferă de la persoană la persoană. Atunci când afecţiunea capătă un caracter manifest, cea care alertează este observarea unui nodul mamar sau axilar. Deşi îngrijorătoare, prezenţa chisturilor nu echivalează obligatoriu cu boala canceroasă, în doar unul din zece cazuri fiind vorba despre cancer.

   Nu întotdeauna nodulii mamari din cancer sunt dureroşi. În cancerul de sân se pot produce schimbări vizibile la nivelul mameloanelor (descuamări pronunţate, schimbări de formă, eliminări de secreţii). Aceste manifestări pot fi acompaniate de prurit, usturimi sau durere. După declanşarea bolii apar transformări ale ţesutului mamar, iar sânii îşi pot schimba forma şi devin asimetrici.

De ce apare cancerul mamar? Cauze posibile şi prevenţie

  În apariţia unor cazuri de cancer mamar care afectează întregi familii (bunică, mamă, fiice) poate fi suspectată existenţa unei componente ereditare, prin acţiunea unei gene deja identificate. În ciuda acestui fapt, modul de viaţă poate fi decisiv în ceea ce priveşte declanşarea bolii, întrucât, aşa cum dovedesc studiile de specialitate, prezenţa predispoziţiei genetice nu determină obligatoriu declanşarea bolii. Creşterea îngrijorătoare a prevalenţei cazurilor de cancer mamar (aflat pe locul 2 în ceea ce priveşte bolile maligne care cauzează pierderea vieţii), este asociată cu unele tendinţe actuale privind populaţia feminină, precum: vârsta înaintată la care multe femei nasc primul lor copil (>29 de ani), menopauza întârziată şi apariţia precoce a menstruaţiei (înainte de împlinirea etăţii de 12 ani).  

   Sedentarismul, obezitatea, alimentaţia în care abundă grăsimile animale şi cele denaturate (prin rafinare ori prăjire), stresul (prin perturbările hormonale), se numără printre factorii favorizanţi.

   Riscul de cancer mamar poate fi redus considerabil printr-o dietă bazată majoritar pe legume, fructe, soia şi cereale, prin eforturi fizice zilnice de tip aerob şi printr-un stil de viaţă cât mai natural, limitând aportul de substanţe ce pot perturba fiziologia normală a organismului (medicamente eliberate fără reţetă, contraceptive orale, alcool).

   În ceea ce priveşte medicaţia contraceptivă, cu cât utilizarea acestor produse a fost iniţiată mai devreme (deseori încă din adolescenţă!), cu atât riscurile de cancer mamar sunt mai pronunţate. Hormonii sintetici conţinuţi de anticoncepţionale accelerează diviziunea celulară, mărind şansele de apariţie a unor tipuri de cancer (cervical, mamar).

Tratamente naturiste in cancerul mamar

   În cele mai multe cazuri, cancerul de sân se dezvoltă fie la nivelul canalelor galactofore (care transportă laptele spre mamelon), fie la nivelul lobulilor (structurile anatomice care secretă laptele). Medicina alopată utilizează, ca mijloace de tratament, chirurgia, radioterapia şi chimioterapia. Pentru a limita prejudiciile fizice şi psihologice cu care se confruntă femeia după intervenţia chirurgicală, medicii încearcă să limiteze pe cât posibil extirparea ţesutului mamar, eliminând doar ţesutul anormal şi ganglionii din zona axilară. De altfel, diagnosticul precoce facilitează evitarea mastectomiei totale, în care pierderile de ţesut mamar sunt maxime şi au drept consecinţă mutilarea.    

   Tinctura de propolis posedă însuşiri antitumorale. Se administrează zilnic (câte 20-30 de picături, luate înainte de masă) în cancerul mamar sau cutanat. Se aplică şi local, prin picurare.

   Ceaiul de drăgaică (Galium verum, Galium mollugo) se consumă zilnic, câte 2-3 căni. Opărim o linguriţă de plantă într-o cană de apă clocotită şi lăsăm la infuzat vreme de 15 minute. Se bea cu înghiţituri mici. Sucul de drăgaică (obţinut din planta proaspătă, trecută prin storcătorul electric), se aplică local, împreună cu un unguent de gălbenele.

   Compresele cu frunze de coada calului se aplică local şi se păstrează vreme de 120 de minute. Planta se pune într-o sită şi se ţine acoperită, până când se înmoaie, deasupra unui vas în care fierbe apă. Apoi se înveleşte într-o pânză curată şi se aplică pe sânul cu noduli.

   Unguentul de tătăneasă (Symphytum officinale) are efecte anticanceroase, fiind indicată în cancerul cutanat ori în cel mamar. O cantitate de 20-30 g de rădăcină uscată se dă prin râşniţa de cafea, până ce obţinem o pudră. Această pulbere se umezeşte cu puţin alcool şi se lasă 24 de ore într-un vas de sticlă acoperit. După trecerea acestui interval, se amestecă cu 100 g de unt şi se fierbe 2 ore, pe baia de apă. Se lasă vasul acoperit vreme de două zile, după care se încălzeşte, din nou, tot pe baia de apă. Apoi, se strecoară printr-un tifon. Se păstrează la frigider. Rădăcina de tătăneasă, dată prin răzătoare şi amestecată cu apă caldă până ce obţinem o pastă, se pune într-un tifon şi se aplică pe locul vătămat, sub formă de cataplasme.

Autor: Tomi Tohaneanu, redactor la revista Tratamente naturiste

Alte articole...

<
 • Dispozitivul Torser. Armonizare si protectie energo-informationala

  Dispozitivul Torser. Armonizare si protectie energo-informationala

 • Probleme de lactatie

  Probleme de lactatie

 • Alimentele anti-grasime - cum sa slabesc fara sa ma ingras la loc?

  Alimentele anti-grasime - cum sa slabesc fara sa ma ingras la loc?

 • Leucoreea - scurgerile vaginale albicioase

  Leucoreea - scurgerile vaginale albicioase

 • De ce plange copilul meu?

  De ce plange copilul meu?

 • Busuiocul te scapa de acnee sau guturai

  Busuiocul te scapa de acnee sau guturai

 • Nasterea Domnului si Aurul vindecator

  Nasterea Domnului si Aurul vindecator

 • Bulimia face victime! Sa-i ajutam pe cei cu probleme!

  Bulimia face victime! Sa-i ajutam pe cei cu probleme!

 • Atentie! Stresul la munca slabeste sanatatea

  Atentie! Stresul la munca slabeste sanatatea

>
www.alturl.com/aac3d
www.facebook.com/tratamente/app/100265896690345
www.teatree.ro
www.revista-tratamente-naturiste.ro/prodtot.php?prodtota&vc=Bio%20Active%20MC
www.ayurmed.ro

Istoricul tău: ce ai vizualizat

Produse recomandate din aceeaşi categorie

Homeoemotional

Produs de Homeogenezis

Homeosistemic

Produs de Homeogenezis

Homeoalcosol

Produs de Homeogenezis

Homeocardiovas

Produs de Homeogenezis

Homeocert

Produs de Homeogenezis

Homeocom

Produs de Homeogenezis

Abonare newsletter

Fii primul care află:
- când apar produse noi
la preţ de producător
- reduceri şi campanii promoţionale
- articole medicale noi
- clinici şi cabinete noi din zona ta
- evenimente noi
- când apare o nouă revistă
Atenţionare.
Opiniile avizate ale medicilor, sfaturile şi informaţiile despre sănătate din cadrul siteului www.revista-tratamente-naturiste.ro au scop informativ şi educaţional şi nu substituie consultul direct şi nici diagnosticul stabilit în urma investigaţiilor şi a analizelor medicale. Cereţi sfatul medicului dv. înainte de a folosi tratamentele descrise.
Copyright
Revista Tratamente naturiste. Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului acestui site este strict interzisă fără acordul scris al editurii.
Site realizat de