Categorii
Esti pe: Home » Sa prevenim osteoporoza si fracturile! Meta-medicina ne invata cum
Sa prevenim osteoporoza si fracturile! Meta-medicina ne invata cum
Articol publicat în
Revista: Nr. 74, Anul VIII, Martie 2013
Pagina: 28

   Protejarea oaselor se referă mai mult la reţinerea calciului în oase decât la cantitatea de calciu pe care o consumi!

Atenţie! Alimentele acide provoacă decalcifierea oaselor!

   Proprietăţile puternic acidifiante ale băuturilor carbogazoase şi ale cafelei sunt în mod clar "de condamnat" în cazul creşterii numărului de cazuri de osteoporoză. Glandele paratiroide comandă oaselor noastre să elibereze calciu (cu efect alcalinizant) în sânge, atunci când organismul nostru este hiperacid.

   Majoritatea băuturilor carbogazoase au un pH mediu de 2,8! Însă, pH-ul sângelui nostru trebuie să fie menţinut constant la 7,4. Altminteri, am muri în doar câteva minute. Acestea fiind spuse, intervine o nelămurire. Cum de aceia care au băut, la viaţa lor, tone de băuturi carbogazoase, nu au murit încă?!

   Stările de hiperaciditate sunt cauzate şi de consumul excesiv de cofeină sau zaharuri, de stresul cronic, de emoţiile negative sau chiar exerciţiul fizic intens.

   Studiul de Osteoporoză Framingham a concluzionat că femeile care au consumat zilnic băuturi carbogazoase îndulcite ori răcoritoare dietetice au avut o densitate osoasă mult mai scăzută decât cele care nu le-au folosit. De asemenea, este demonstrat ca fapt ştiinţific că ingestia de cafea ori cofeină creşte cantitatea de calciu excretată în urină. În contrast, ceaiul de Yerba Mate este alcalinizant şi are un efect stimulator similar cu cofeinei (dar evident, fără aciditatea aferentă).

   Parte din protocolul pentru prevenirea osteoporozei implică renunţarea la băuturile acidifiante, precum cafeaua şi răcoritoarele carbogazoase. 

Laptele ajută sau nu la prevenirea osteoporozei? Eterna controversă...

   Se susţine adesea că laptele ne ajută să avem oase solide! Însă realitatea este că persoanele care-l folosesc din belşug suferă mai frecvent de fragilitate osoasă. Din punct de vedere nutriţional, niciun om de ştiinţă onest nu poate contesta marele conţinut de calciu din lapte şi lactate. Ba, laptele de vacă este mai bogat în calciu decât laptele uman! Numai că o parte din acest element nu poate fi asimilat din el. Ba mai mult, lactatele conţin proteine a căror folosire în corp lasă în urmă multe reziduuri acide. Pentru anihilarea lor, organismul foloseşte propriile rezerve de calciu.

   Ţările europene (mai ales cele nordice, precum Norvegia), dar şi America de Nord, sunt imediat după eschimoşi în ceea ce priveşte prevalenţa osteoporozei. De asemenea, foarte interesant este şi faptul că în ţările în care consumul de lactate a fost mic inţial şi apoi a crescut, s-a constatat şi creşterea prevalenţei osteoporozei. La polul opus, Africa are cea mai mică incidenţă a osteoporozei, ca şi cel mai mic consum de calciu din produse lactate.

   În civilizaţia europeană, laptele şi derivatele sale sunt alimente larg utilizate, la toate vârstele, de la sugar la vârstnic. În perioada modernă, cel mai folosit rămâne laptele de vacă. S-a acreditat ideea că laptele este un aliment uşor digerabil, că ne oferă calciu şi că este indicat suferinzilor de stomac, anihilând efectele hiperacidităţii gastrice. Într-o măsură aproape la fel de mare ca şi vegetalele, laptele e considerat un aliment inofensiv, ce n-ar aduce decât beneficii. Dar, dacă vom căuta mai multe informaţii, vom vedea cum se va nărui lesne toată mitologia care s-a construit în jurul acestui produs. Secretat de glandele mamare ale unui mamifer mult diferit în plan genetic şi fiziologic faţă de om, laptele de vacă n-are cum să fie propice speciei umane şi mai ales adulţilor care nu mai au o secreţie suficientă de enzime apte a-l digera (lactază). La sugari, lactaza este prezentă din belşug, dar după înţărcare secreţia sa devine tot mai redusă, pe măsura trecerii timpului. 

   Se pare că laptele de capră ar fi mai asemănător laptelui uman. Însă şi el ar trebui consumat cu ponderaţie. După înţărcare, iezii nu mai consumă lapte. De ce ar face-o un om, un adult? De poftă, poate! Sau poate fiindcă aşa a fost deprins!

Cum se pierde calciul din oase?

   Osteoblaştii sunt celule speciale din care se vor dezvolta noile celule osoase. Studiile ştiinţifice arată că, dacă se administrează prea mult calciu, se împiedică semnificativ procesul de regenerare osoasă. Consumul ridicat de calciu va suprasolicita osteoblaştii, ducând în cele din urmă la o scădere a regenerării osoase.

   Un studiu de 12 ani efectuat la Harvard şi care a implicat 78.000 de femei, a demonstrat că persoanele ce au băut lapte de 3 ori pe zi, au avut mai multe fracturi, comparativ cu femeile ce nu au băut lapte deloc (Feskanich D, Willett WC, Stampfer MJ, Colditz GA. "Milk, dietary calcium and bone fractures în women: a 12-year prospective study." Am J Publ Health 1997; 87:992-7.).

Cum prevenim, totuşi, osteoporoza?

   Pentru a preveni osteoporoza, soluţia este de a elimina sau de a evita la maxim produsele lactate şi de a avea o alimentaţie bogată în fitonutrienţi. Aceste alimente sunt uşor de procurat şi necesită extrem de puţină prelucrare sau chiar deloc. O soluţie viabilă pentru prevenirea osteoporozei sau pentru refacerea oaselor după fracturi este siliciul organic din planta Coada calului (Equisetum arvense), care sporeşte asimilarea calciului.

Pentru o consultaţie iniţială gratuită de Meta-Health în limba română sau pentru detalii legate de cursurile de certificare puteţi să ne contactaţi pe Skype (Life Key Sciences, Diana şi L.J. Hunyady), la telefon 031.224.98.87 sau la e-mail diana@lifekeyinstitute.com, dstefani_md@yahoo.com, lj_hunyady@yahoo.com

Redactat de Tomi Tohaneanu, redactor la revista Tratamente naturiste

Alte articole...

<
 • Problemele din timpul sarcinii: durerile de spate, arsurile la stomac, constipatia si hemoroizii

  Problemele din timpul sarcinii: durerile de spate, arsurile la stomac, constipatia si hemoroizii

 • Cele mai frecvente cauze ale cancerului

  Cele mai frecvente cauze ale cancerului

 • Polenul crud hraneste, energizeaza si tamaduieste

  Polenul crud hraneste, energizeaza si tamaduieste

 • Uleiurile presate la rece de struguri, ardei iute si migdale

  Uleiurile presate la rece de struguri, ardei iute si migdale

 • Impetigo - vezicule de lichid cu cruste maronii

  Impetigo - vezicule de lichid cu cruste maronii

 • Afectiunile parului si a scalpului care conduc la alopecie

  Afectiunile parului si a scalpului care conduc la alopecie

 • Rahitismul. Cum iti ajuti copilul sa se dezvolte armonios?

  Rahitismul. Cum iti ajuti copilul sa se dezvolte armonios?

 • Ingrijirea picioarelor cu ajutorul produselor naturale Styx

  Ingrijirea picioarelor cu ajutorul produselor naturale Styx

 • Nu vezi bine la distanta? Trateaza miopia!

  Nu vezi bine la distanta? Trateaza miopia!

>
www.gandeste-pozitiv.ro/
www.facebook.com/tratamente/app/100265896690345
www.teatree.ro
www.revista-tratamente-naturiste.ro/prodtot.php?prodtota&vc=Bio%20Active%20MC
www.ayurmed.ro

Istoricul tău: ce ai vizualizat

Produse recomandate din aceeaşi categorie

Podkovicnik-Phellinus Mix

Produs de Phellinus Pharma

179
00
LEI

Acerola 120 capsule

Produs de Phellinus Pharma

48
00
LEI

Gastro Mix 60 capsule

Produs de Phellinus Pharma

79
00
LEI

Kriakovy 60 capsule

Produs de Phellinus Pharma

62
00
LEI

Kvaplov 60 capsule

Produs de Phellinus Pharma

62
00
LEI

Vital Mix 60 capsule

Produs de Phellinus Pharma

66
00
LEI

Abonare newsletter

Fii primul care află:
- când apar produse noi
la preţ de producător
- reduceri şi campanii promoţionale
- articole medicale noi
- clinici şi cabinete noi din zona ta
- evenimente noi
- când apare o nouă revistă
Atenţionare.
Opiniile avizate ale medicilor, sfaturile şi informaţiile despre sănătate din cadrul siteului www.revista-tratamente-naturiste.ro au scop informativ şi educaţional şi nu substituie consultul direct şi nici diagnosticul stabilit în urma investigaţiilor şi a analizelor medicale. Cereţi sfatul medicului dv. înainte de a folosi tratamentele descrise.
Copyright
Revista Tratamente naturiste. Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului acestui site este strict interzisă fără acordul scris al editurii.
Site realizat de