Categorii
Esti pe: Home » Sfaturi de vacanta: Cum sa scapi de mahmureala?
Sfaturi de vacanta: Cum sa scapi de mahmureala?
Articol publicat în
Revista: Nr. 78, Anul VIII
Pagina: 23

   Ţi s-a întâmplat vreodată să ajungi la acea picătură care a umplut paharul sau la acel pahar decisiv din pricina căruia a fost întrecută măsura? Cu siguranță, efectele s-au văzut a doua zi!

   Capacitatea deficitară de concentrare, cefaleea şi dificultatea de a-ţi intra în ritmul firesc de activitate sunt consecinţele cele mai frecvente ale unei nopţi marcate de excese bahice. Dacă apetitul pentru alcool a fost completat, aşa cum se petrece aproape mereu, şi de excese culinare, distracţia din ajun se plăteşte cu probleme digestive (greţuri, vomă, diaree) care pot varia ca intensitate, de la moderat, la sever. În combinaţie cu alcoolul, alimentele consumate de-a valma produc fermentaţie şi încetinirea mistuirii. Toxinele formate trec în sânge şi determină starea neplăcută pe care o resimţi a doua zi şi care te face să regreţi din plin lipsa de moderaţie.

Ce să NU faci când consumi alcool

   Dacă ai ajuns deja să suporţi efectele lipsei de măsură din noaptea trecută, înseamnă că ai încălcat regula numărul unu: „Cunoaşte-ţi limitele!”. Asta se face simplu, dacă nu-ţi pierzi autocontrolul. Înseamnă să ştii câte pahare poţi „duce”. Un individ solid, corpolent, poate consuma băuturi mai tari decât unul plăpând, emaciat. Un bărbat rezistă mai bine decât o femeie sau un adolescent (care din teribilism poate trece direct în... coma alcoolică).

   Te mândreşti că eşti un „băutor antrenat” care poate băga sub masă un întreg pluton? Ai grijă! Hipertrofia ficatului nu este semn de sănătate şi forţă, aşa cum se întâmplă cu hipertrofia muşchilor, atunci când îi antrenezi. Spre deosebire de efortul fizic, alcoolul (care nu este decât o micotoxină) este total străin de fiziologia normală a organismului tău. Aşa că, în niciun caz nu poate fi vorba despre o obişnuire progresivă. 70% dintre prietenii paharului suferă, fără să ştie, de o afectare hepatică. Oricât ar insista tovarăşii de petrecere, refuzul tău să fie ferm, atunci când simţi că nu mai încape „încă un pahar”.

   Grijă mare la băuturile care conţin atât alcool, cât și CO2. Starea de ameţeală apare mult mai iute în cazul consumului lor. Starea de ebrietate survine îndată şi dacă băutura a fost consumată pe nemâncate. Hrana bogată în grăsimi încetineşte absorbţia alcoolului. Înghiţiturile mici şi rare previn intoxicaţia bahică şi neplăcerile de a doua zi. La fel ca şi la alimente, este necesar să ştim care sunt combinaţiile de evitat. Una dintre ele este cea dintre vin şi bere. Regula generală este să evităm alăturarea băuturilor obţinute din fructe cu acelea preparate din cereale. De prisos să mai spunem că o băutură contrafăcută te poate trimite direct la urgenţe. Aşa că fiţi cu băgare de seamă nu doar la ce şi cum beţi, dar şi la originea băuturii şi reputaţia localului!

Din tainele beției... Elimină efectele mahmurelii!

   Ai făcut-o şi de data asta? Ai pierdut controlul şi, de la un număr de pahare încolo, alcoolul ţi-a dirijat conduita? Acum te-ai trezit, după un somn greu. Euforia de acum câteva ore s-a transformat într-o senzaţie pe care n-o doreşti nimănui. Să îţi fie învăţătură de minte! Bucură-te că ai scăpat cu bine... de data asta!

   Alcoolul nu e o primejdie doar pentru sănătate. Consecinţele actelor antisociale şi ale accidentelor pe care le prilejuieşte consumul său te pot urmări întreaga viaţă. Dacă nu ai nevoie decât să repari pagubele provocate în organism de excesul la care te-a îndemnat zeul Bachus, îţi oferim câteva sugestii. Înainte de a da curs prezentării lor, reţine că, deşi alcoolul a fost eliminat, aptitudinile tale psiho-motorii nu sunt 100% normale. Atenţie la neatenţie! Mai ales dacă trebuie să conduci autoturismul!

   Remediul cel mai nepotrivit pentru a te elibera de mahmureală e alcoolul. Un păhărel „mic” luat dimineaţa pentru a elimina efectele beţiei de ieri, constituie cauza alcoolismului cronic de mâine. Mai bine amână pe cât mai departe următoarea escapadă în lumea înşelătoare a euforiei alcoolice. Aşa au început toţi alcoolicii notorii, prin păhărelul de a doua zi!

   Hidratează-te! Consumă un pahar de apă la fiecare jumătate de oră, după ce te-ai trezit. Alcoolul cauzează deshidratare iar, în plus, apa este cel mai la îndemână depurativ. Te ajută să elimini noxele fiziologice! Ţine de seama de faptul că şi cafeaua pricinuieşte deshidratare.

   Vitaminizează-te! Atât un abuz accidental de alcool cât, mai ales, alcoolismul cronic secătuieşte rezervele de nutrienţi şi măreşte necesarul de vitamine ce nu pot fi stocate. Cel mai adesea, alcoolicii suferă din pricina unui deficit implicând complexul vitaminic B. Aceasta poate fi procurat prin consumul de fasole, cartofi, banane sau mere. Masa de după o petrecere trebuie să fie moderată cantitativ şi uşor digerabilă. Fructele preferate sunt o bună opţiune!

   Sucul de lămâie (diluat sau nu cu apă), sucul de grapefrut, cel de portocale sau de roşii reprezintă, mulţumită conţinutului abundent de vitamină C, nişte alegeri excelente pentru a pune capăt mahmurelii.

   Murăturile, în special pătlăgelele şi castraveţii, reprezintă, mai cu seamă în regiunile rurale din Basarabia, remedii folosite cu succes. Borşul sau zeama de varză sunt, şi ele, leacuri autohtone cu izbândă garantată contra stării de mahmureală!

   Mişcarea şi băile calde constituie mijloace prin care poţi recurge imediat după trezire pentru a stimula eliminarea prin transpiraţie a reziduurilor metabolice care-ţi dau dureri de cap şi stări de slăbiciune.

Redactat si documentat de Tomi Tohaneanu, redactor la revista Tratamente naturiste

Alte articole...

<
 • Cum sa ne protejam impotriva radiatiilor cu aparatul TORSER

  Cum sa ne protejam impotriva radiatiilor cu aparatul TORSER

 • Rinita. Scapa de inflamatia mucoasei nazale!

  Rinita. Scapa de inflamatia mucoasei nazale!

 • Cum sa tratam natural depresia

  Cum sa tratam natural depresia

 • Alzheimer, boala uitarii

  Alzheimer, boala uitarii

 • Sfaturi pentru un travaliu usor

  Sfaturi pentru un travaliu usor

 • Bolile aparatului respirator tratate cu terapia Bowen

  Bolile aparatului respirator tratate cu terapia Bowen

 • Apa si otetul au efect sanatos!

  Apa si otetul au efect sanatos!

 • Tratamente naturiste in abcesul pulmonar

  Tratamente naturiste in abcesul pulmonar

 • Detoxifierea organismului. O conditie a vindecarii depline

  Detoxifierea organismului. O conditie a vindecarii depline

>
www.alturl.com/aac3d
www.facebook.com/tratamente/app/100265896690345
www.teatree.ro
www.revista-tratamente-naturiste.ro/prodtot.php?prodtota&vc=Bio%20Active%20MC
www.ayurmed.ro

Istoricul tău: ce ai vizualizat

Produse recomandate din aceeaşi categorie

Homeoemotional

Produs de Homeogenezis

Homeosistemic

Produs de Homeogenezis

Homeoalcosol

Produs de Homeogenezis

Homeocardiovas

Produs de Homeogenezis

Homeocert

Produs de Homeogenezis

Homeocom

Produs de Homeogenezis

Abonare newsletter

Fii primul care află:
- când apar produse noi
la preţ de producător
- reduceri şi campanii promoţionale
- articole medicale noi
- clinici şi cabinete noi din zona ta
- evenimente noi
- când apare o nouă revistă
Atenţionare.
Opiniile avizate ale medicilor, sfaturile şi informaţiile despre sănătate din cadrul siteului www.revista-tratamente-naturiste.ro au scop informativ şi educaţional şi nu substituie consultul direct şi nici diagnosticul stabilit în urma investigaţiilor şi a analizelor medicale. Cereţi sfatul medicului dv. înainte de a folosi tratamentele descrise.
Copyright
Revista Tratamente naturiste. Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului acestui site este strict interzisă fără acordul scris al editurii.
Site realizat de