Categorii
Esti pe: Home » Spune NU ridurilor! Cum te ajuta vitamina tineretii!
Spune NU ridurilor! Cum te ajuta vitamina tineretii!
Articol publicat în
Revista: Nr. 75, Anul VIII, Aprilie 2013
Pagina: 07

   Bătrâneţea este o etapă inevitabilă a existenţei noastre, dar aceasta nu înseamnă că ea nu poate fi întârziată în evoluţie şi că trebuie să asistăm pasivi, limitându-ne să contemplăm trecerea anilor şi efectele sale asupra aspectului exterior! Senescenţa clinică începe după 40 de ani, fiind vizibilă mai întâi şi mai pregnant la pielea părţilor descoperite, respectiv pe zonele mai expuse la radiaţiile de ultraviolete. Semnele senescenţei sunt subţierea progresivă a pielii în ansamblu, cu diminuarea ţesutului grăsos subiacent, cu evidenţierea reţelei venoase superficiale. Pielea formează pliuri permanente, devine aspră şi descuamată. Sunt tocmai lucrurile de care te temi şi pentru care-i compătimeşti pe cei mai în vârstă decât tine!

Ce spune pielea despre tine? Primul lucru e vârsta!

   Pielea este constituită din 3 straturi: epiderma (la exterior), apoi derma (formată din fibre ce asigură elasticitatea şi fermitatea) şi stratul subcutanat. Aspectul sănătos sau ridat depinde de conţinutul de apă al acestui ţesut.

   Atunci când suntem în situaţia de a estima vârsta cuiva, pielea şi aspectul său, în special la nivelul feţei, reprezintă unul dintre criteriile pe care le luăm în consideraţie de fiecare dată. Pielea este, pentru privitorul atent, o carte de vizită. De fapt ea comunică celor din jur mai mult decât o biografie. Chiar şi lucruri pe care n-am vrea ca semenii noştri să le cunoască! În afară de vârstă, ţesutul cutanat ne mai poate furniza indicii şi cu privire la îngrijirea pe care o acordăm propriului corp, la starea de sănătate (cardiacă, hepatică, renală), la predominanţa hormonală, la emoţiile resimţite pe moment, la eventualele vicii, la temperament sau chiar la profesie (gândiţi-vă cât de mult diferă mâinile unui violonist de cele ale unui muncitor în construcţii!).

Pielea nu mai arată ca la 20 de ani. Ce facem?

   Dicolo de o anumită vârstă, toate mijloacele normale par incapabile să mai facă tegumentele să arate ca în tinereţe. Este un lucru pe care anumite persoane nu îl acceptă deloc şi aşa ajung pe mâna chirurgului estetician. Rezultatele nu doar că nu sunt mereu cele dorite, dar, după o vreme, pielea poate ajunge să arate mai rău. Aceasta şi din pricină că după repetatele intervenţii chirurgicale, pielea feţei dobândeşte acel aspect rigid, nenatural, uneori mimica împrumutând aspecte bizare, anormale, total neatractive (în pofida intenţiei iniţiale). În concluzie, tot mijloacele naturale de prelungire a tinereţii pielii sunt de preferat!

   În lupta pe care o dăm cu îmbătrânirea se cuvine să nu uităm că ne putem face un aliat nu doar din cosmeticele naturale, ci şi din stilul de viaţă. O mare importanţă o are odihna suficientă, micşorarea impactului hormonilor de stres (cu acţiune inflamatoare), buna oxigenare a ţesuturilor (prin mişcare zilnică) şi dieta (axată pe vegetale integrale, cât mai sumar preparate).

O îngrijire completă! Tratamente naturiste contra ridurilor

   Pielea este constituită în proporţie de 80% din colagen. Această proteină fibroasă constituie un veritabil capital de frumuseţe, dând pielii rezistenţă, elasticitate şi o bună hidratare. În acelaşi timp, ea încetineşte apariţia ridurilor. Pe măsură ce îmbătrânim, o parte din colagen se deteriorează, iar corpul nu-l mai sintetizează într-o cantitate suficientă. Acest fenomen se observă cel mai bine la suprafaţa pielii: apar ridurile fine, apoi ridurile de expresie, urmează "petele de bătrâneţe" şi, în timp, se formează ridurile profunde.

   Cu privire la restul organismului, scăderea producţiei de colagen ne reduce abilitatea de a ne mişca, deoarece tendoanele şi ligamentele se rigidizează. De asemenea, pe măsură ce înaintăm în vârstă, venele, arterele şi plămânii îşi pierd din elasticitate, deoarece şi în structura lor există fibre de colagen. După vârsta de 25 ani este indicat un aport alimentar de colagen.

   Capsulele BioColagen conţin colagen pur obţinut din peşte oceanic şi ulei de in presat la rece. Ele pot furniza necesarul de nutrienţi pentru prevenirea instalării simptomelor amintite. Doza de administrare: câte o capsulă de 3 ori pe zi, în timpul meselor principale.

   Vitamina E (vitamina tinereţii) este un antioxidant foarte eficace care ajută la neutralizarea radicalilor liberi (molecule instabile de oxigen ce deteriorează celulele). Accelerând regenerarea celulară, vitamina E contribuie la recuperarea în convalescenţă şi întinereşte pielea şi părul. Aplicarea pe rănile pielii a uleiurilor vegetale care conţin vitamina E (uleiul de migdale dulci) ajută la vindecare, fără a lăsa în urmă cicatrici.

   Uleiul vegetal de migdale dulci conţine cantităţi terapeutice importante din această vitamină, precum şi acizi linoleici ori alţi acizi graşi, ceea ce îl face deosebit de valoros în îngrijirea pielii. În tratamentele de înfrumuseţare, migdalele sunt considerate ingrediente de mare folos, deoarece curăţă, exfoliază, hidratează şi hrănesc orice tip de piele. Ce proprietăţi are uleiul vegetal de migdale dulci? Este emolient, excelent pentru pielea crăpată şi uscată, hrăneşte şi catifelează pielea, netezeşte ridurile şi calmează iritaţiile. Este un bun fortifiant pentru părul degradat şi uscat, ajută la eliminarea mătreţii, are efect anticearcăne, este foarte bun pentru cuticule şi în caz de unghii casante, previne vergeturile şi îmbătrânirea cutanată.

   Mod de utilizare:

- pentru ten şi corp: se masează minuţios, cu ajutorul său, zonele vizate, în special în locurile unde se formează riduri, vergeturi, până ce intervine absorbţia;

- pentru păr: se aplică o cantitate mică, se masează bine scalpul şi se întinde pe toată lungimea firelor de păr, cu 30 minute înainte de spălare;

- pentru unghii: acestea vor fi masate temeinic, pentru a le hrăni şi întări.

Autor: Dr. Sorina Bonda, magazinele Naturland

Redactat de Tomi Tohaneanu, redactor la revista Tratamente naturiste

Alte articole...

<
 • Nici nu-ti imaginai ca aceste plante banale pot opri caderea parului!

  Nici nu-ti imaginai ca aceste plante banale pot opri caderea parului!

 • Scapa de balonari cu tratamente naturiste. Cum vindecam meteorismul?

  Scapa de balonari cu tratamente naturiste. Cum vindecam meteorismul?

 • Epilarea fara dureri

  Epilarea fara dureri

 • Femeile si conceptiile gresite despre pierderea in greutate

  Femeile si conceptiile gresite despre pierderea in greutate

 • Tratamente naturiste cu ricin

  Tratamente naturiste cu ricin

 • Cum scapam de punctele negre de pe piele?

  Cum scapam de punctele negre de pe piele?

 • Borsul moldovenesc, bun pe vreme caniculara

  Borsul moldovenesc, bun pe vreme caniculara

 • Dermatita seboreica

  Dermatita seboreica

 • Rinita. Scapa de inflamatia mucoasei nazale!

  Rinita. Scapa de inflamatia mucoasei nazale!

>
www.gandeste-pozitiv.ro/
www.facebook.com/tratamente/app/100265896690345
www.teatree.ro
www.revista-tratamente-naturiste.ro/prodtot.php?prodtota&vc=Bio%20Active%20MC
www.ayurmed.ro

Istoricul tău: ce ai vizualizat

Produse recomandate din aceeaşi categorie

Podkovicnik-Phellinus Mix

Produs de Phellinus Pharma

179
00
LEI

Acerola 120 capsule

Produs de Phellinus Pharma

48
00
LEI

Gastro Mix 60 capsule

Produs de Phellinus Pharma

79
00
LEI

Kriakovy 60 capsule

Produs de Phellinus Pharma

62
00
LEI

Kvaplov 60 capsule

Produs de Phellinus Pharma

62
00
LEI

Vital Mix 60 capsule

Produs de Phellinus Pharma

66
00
LEI

Abonare newsletter

Fii primul care află:
- când apar produse noi
la preţ de producător
- reduceri şi campanii promoţionale
- articole medicale noi
- clinici şi cabinete noi din zona ta
- evenimente noi
- când apare o nouă revistă
Atenţionare.
Opiniile avizate ale medicilor, sfaturile şi informaţiile despre sănătate din cadrul siteului www.revista-tratamente-naturiste.ro au scop informativ şi educaţional şi nu substituie consultul direct şi nici diagnosticul stabilit în urma investigaţiilor şi a analizelor medicale. Cereţi sfatul medicului dv. înainte de a folosi tratamentele descrise.
Copyright
Revista Tratamente naturiste. Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului acestui site este strict interzisă fără acordul scris al editurii.
Site realizat de