Categorii
Esti pe: Home » Terapii traditionale cu ulei de peste pentru copii isteti si vigurosi, adulti rezistenti la stres si efort fizic, varstnici plini de energie
Terapii traditionale cu ulei de peste pentru copii isteti si vigurosi, adulti rezistenti la stres si efort fizic, varstnici plini de energie
Articol publicat în
Revista: Nr. 69, Anul VII, octombrie 2012
Pagina: 04

   Prin îmbinarea ştiinţei cu tradiţia, omul zilelor noastre poate culege mai uşor fructul râvnit al sănătăţii! Există numeroase remedii naturale care şi-au dovedit în timp efectele în menţinerea sănătăţii, iar acum sunt confirmate şi de către ştiinţă. Ba, mai mult, sunt descoperite noi calităţi pentru vechile remedii. Un astfel de exemplu este uleiul de peşte, folosit tradiţional pentru a-i feri pe copii de rahitism.

   Desigur, mulţi dintre adulţii de astăzi îşi amintesc cum, în copilărie, erau obligaţi să ia zilnic câte o lingură de ulei de peşte, deşi gustul acestuia nu era prea bun. Totuşi, orice mămică resposabilă respecta cu stricteţe această indicaţie medicală. Iar efectele benefice s-au observat de-a lungul deceniilor!

Uleiul de peşte pur islandez - nutrienţi benefici pentru inimă şi creier

   Uleiul din ficat de cod cumulează efectele acizilor graşi Omega-3 şi ale vitaminelor A şi D, fiind benefic pentru copii şi adulţi. El asigură creşterea sănătoasă a dinţilor şi a oaselor, sporirea capacităţii vizuale, ameliorarea simptomelor osteoporozei la adulţi şi menţinerea stării de sănătate, la orice vârstă. Însă, poate cel mai remarcabil efect îl constituie îmbunătăţirea funcţiei cognitive la copiii care au consumat constant ulei de peşte. Acum, aceste produse tradiţionale au un gust bun, agreeat şi de cei mici.

   Corpul uman nu poate produce acizi graşi Omega-3, EPA şi DHA. Din acest motiv este important aportul prin dietă sau suplimente alimentare de bună calitate, precum uleiul de peşte pur islandez. Mecanismul prin care acesta influenţează procesele cerebrale este complex. Acizii graşi de tip Omega-3 din uleiul de peşte ajută la reglarea serotoninei, iar DHA se regăseşte în 50% din grăsimile membranelor celulare, pe care le face mai flexibile şi mai permeabile, îmbunătăţind metabolismul celular. De asemenea, uleiul de peşte bogat în Omega-3 ajută, prin componenta EPA, la protejarea creierului de inflamaţie, prin limitarea producerii de substanţe puternic inflamatoare.

   Este cunoscut faptul că uleiul de peşte poate proteja arterele împotriva obturării, poate feri inima de boli şi poate apăra creierul de depresie. Astfel, se explică de ce depresia precede, adesea, boala de inimă şi de ce ambele atacă de multe ori aceiaşi indivizi. Hipocrate a spus primul: "Hrana bună pentru inimă face bine şi creierului". Analizele arată că pacienţii depresivi au un nivel sangvin de Omega-3 foarte scăzut.

   Studii recente arată că acidul gras Omega-3 DHA este o parte constitutivă majoră a creierului ori a lipidelor din nervi şi este vital pentru buna funcţionare a acestor ţesuturi, dovedindu-se că DHA joacă un rol decisiv în timpul sarcinii, al dezvoltării creierului şi a oaselor copiiilor mici, precum şi pentru menţinerea sănătăţii creierului la bătrâneţe. Aşadar, pentru a satisface necesităţile creierului trebuie să-i furnizaţi încontinuu DHA. Această substanţă constituie o adevărată hrană pentru creier.

   Efectul antiinflamator al uleiului de peşte pur islandez se face simţit şi la nivelul articulaţiilor, Omega-3 diminuând redoarea matinală ("înţepeneala de dimineaţă"). Acizii graşi Omega-3, DHA şi EPA sunt importanţi în toate fazele vieţii şi trebuie să constituie o parte a dietei noastre zilnice, pentru toată viaţa. Grăsimile furnizează cea mai mare cantitate de energie (un gram de grăsime are 9 calorii, de peste 2 ori mai mult decât carbohidraţii şi proteinele). Un consum adecvat nevoilor organismului nu îngraşă, însă furnizează o cantitate sporită de energie, necesară exerciţiilor fizice.

Cresterea imunitatii cu Immune Max

   Oare cine nu-şi doreşte un plus de imunitate, acum când vremea este în răcire?! În acest sens, un produs deosebit este Immune Max, care nu conţine Omega-3, dar sporeşte puternic imunitatea şi ajută la vindecarea rănilor, îmbunătăţind starea de sănătate şi vitalitate. Este unul dintre cele mai puternice remedii naturale pentru combaterea răcelii, gripei şi a oboselii cronice, o adevărată cheie către o longevitate activă.

* Lysi îmbină ştiinţa cu tradiţia... pentru copii isteţi şi viguroşi, pentru adulţi rezistenţi la stres şi eforturi fizice şi pentru vârstnici plini de energie. Toate produsele Lysi sunt concepute pentru tine, pentru ca tu să fii rezistent şi sănătos!

* Produsele Lysi se găsesc în farmacii, magazine naturiste, la distribuitorii naţionali şi online: www.sagasanatate.ro.

Saga Sănătate SRL - reprezentant exclusiv pentru România, tel.: 0722 810 692; Fax: 021 330 50 49; tel.: 021 330 31 17, www.sagasanatate.ro,  www.LYSI.ro, www.facebook.com/LYSIRomania

Articol redactat de Tomi Tohaneanu, redactor la revista Tratamente naturiste

Alte articole...

<
 • Redefineste tineretea cu gama Gerovital H3 Evolution

  Redefineste tineretea cu gama Gerovital H3 Evolution

 • Terapia ELF - medicina energetica

  Terapia ELF - medicina energetica

 • Celulita - tratamente cu alge marine si ardei iute

  Celulita - tratamente cu alge marine si ardei iute

 • Cum sa fii fericit cu tine insuti?

  Cum sa fii fericit cu tine insuti?

 • Comportamentul copilului - furia si violenta

  Comportamentul copilului - furia si violenta

 • Terapia cu fructe

  Terapia cu fructe

 • Ai vrea să poți amna mbătrnirea? Află cum te ajuta un extract de vin roșu, seminţe de struguri şi frunze de măslin

  Ai vrea să poți amna mbătrnirea? Află cum te ajuta un extract de vin roșu, seminţe de struguri şi frunze de măslin

 • Alcoolismul. Metode rapide de a scapa de viciu

  Alcoolismul. Metode rapide de a scapa de viciu

 • Cheilita (craparea buzelor)

  Cheilita (craparea buzelor)

>
www.gandeste-pozitiv.ro/
www.facebook.com/tratamente/app/100265896690345
www.sfm.ro
www.revista-tratamente-naturiste.ro/prodtot.php?prodtota&vc=Bio%20Active%20MC
www.ayurmed.ro

Abonare newsletter

Fii primul care află:
- când apar produse noi
la preţ de producător
- reduceri şi campanii promoţionale
- articole medicale noi
- clinici şi cabinete noi din zona ta
- evenimente noi
- când apare o nouă revistă
Atenţionare.
Opiniile avizate ale medicilor, sfaturile şi informaţiile despre sănătate din cadrul siteului www.revista-tratamente-naturiste.ro au scop informativ şi educaţional şi nu substituie consultul direct şi nici diagnosticul stabilit în urma investigaţiilor şi a analizelor medicale. Cereţi sfatul medicului dv. înainte de a folosi tratamentele descrise.
Copyright
Revista Tratamente naturiste. Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului acestui site este strict interzisă fără acordul scris al editurii.
Site realizat de