Categorii
Esti pe: Home » Un caz real prin care un pacient a scapat de diabet!!!
Un caz real prin care un pacient a scapat de diabet!!!
Articol publicat în
Revista: Nr. 79, Anul VIII
Pagina: 09

   Pe plan mondial s-au efectuat sute de studii ştiinţifice ce arată că stresul nu este doar o cauză a unor tulburări psihice, ci el e capabil a determina repercusiuni asupra unor organe precum ficatul, pancreasul, stomacul ori inima. Fiecare emoţie nu rămâne fără efect nici măcar asupra celei mai îndepărate celule. Trăirile noastre interioare influenţează inclusiv nivelul de cortizol sau de tiroxină, glicemia ori colesterolemia.

   Cercetătorii Universităţii din Toronto au evidenţiat legătura existentă între atmosfera de la locul de muncă şi riscul de diabet. Practic orice element stresant, fie că aparţine vieţii profesionale sau personale, poate fi hotărâtor cu privire la starea generală.

În doar câteva clipe emoţiile negative pot declanşa diabetul!

   Anul trecut, un bărbat, pilot de elicoptere ce nu-şi putea practica meseria deoarece era dependent de medicaţie, inclusiv de insulina injectabilă, ne-a solicitat la Life Key Institute o consultaţie, sperând să-şi rezolve problema. Era un individ la 45 ani, inteligent, disciplinat, care folosea zilnic un aparat de măsurat glicemia şi își calcula dozele conform unor formule precise a medicaţiei care îi asigura confortul zilnic.

   Analiza făcută de noi a furnizat indiciul că diabetul cronic de care suferă e legat de stresul în care trăia. Când i-am propus să facă simple schimbări în stilul de viaţă care pot trata diabetul, s-a supus, disciplinat, unui program de 3 luni, în urma căruia să-şi poată relua activitatea de zbor.

   Diabetul de tip II are un declanşator tipic, un eveniment traumatic ce provoacă, printre altele, şi furie. Este vorba despre un eveniment marcat de o intensitate a trăirilor, neaşteptat, fără refugiu şi fără o strategie de apărare instantanee (DINP)! Evenimentul, chiar dacă durează doar câteva secunde, va declanşa faza activă (de stres intens) a bolii. Simptomele (extremităţi reci, insomnie, agitaţie deosebită şi irascibilitate) sunt specifice acestei faze. În mod normal, în acest stadiu, nivelul general de aciditate al ţesuturilor și glicemia vor crește datorită poftei pentru carbohidraţi care scapă de sub control. Pancreasul nu va avea capacitatea de a produce cantitatea necesară de insulină şi starea poate deveni cronică.

   În acest caz, clientul a acceptat să descoperim declanşatorul şi să acţionăm spre rezolvarea sa, prin eliminarea emoţiilor negative (furia în acest caz). Cauza simptomelor a fost un litigiu cu fosta soţie, pentru o pensie alimentară pe care pacientul o considera nejustificată. După eliminarea furiei legată de eveniment, am recomandat trecerea la o alimentaţie vegetariană bazată în mare parte pe crudităţi, cu reducerea treptată a cantităţii de insulină injectabilă.

Fără insulină după doar 7 săptămâni și fără medicație antidiabetică după 6 luni! Vindecarea depinde doar de capacitatea de a ne schimba!

   Clientul a raportat zilnic şi detaliat tot ce a ingerat, precum şi nivelul glicemiei măsurate dimineaţa, la prânz şi seara. Dieta sa era compusă dintr-o salată de varză crudă, frunze de sfeclă elveţiană (ce conţine compuşi cu moleculă similară insulinei naturale), arucola, castravete crud, ulei de măsline şi sare. Mai consuma un pepene amar zilnic, gătit în ulei de nucă de cocos cu linte şi praf de curry, o lingură de unt de cocos şi ceai de scorţişoară.

   Regimul acesta s-a dovedit, după 10 zile, a fi acceptabil şi suportabil de către pacient. A treia săptămână am introdus exerciţii zilnice timp de 45 minute în orele matinale, care au crescut tonusul vital şi, încet-încet, am început reducerea dozei de medicaţie antidiabetică orală folosită (metformin). La o lună, a fost introdusă fasolea şi peştele sălbatic, gătit în aburi.

   Interesantă a fost constatarea că variaţiile factorului glicemic din sânge nu erau legate de alimentație, ci de evenimentele stresante. Creşterea cea mai semnificativă a avut loc în ajunul zilei când trebuia să achite pensia alimentară. Atunci când acest fapt a fost înţeles, am putut lucra la eliminarea definitivă a furiei prin găsirea unor învăţăminte pozitive.

   După 7 săptămâni pacientul a eliminat complet insulina injectabilă. El a constatat cu stupoare că fluctuaţiile glicemice nu s-au schimbat, cu sau fără medicaţie, fiind strict legate de nivelul de stres prin care trecea în acea perioadă a zilei. În luna a treia el a renunţat la măsurarea periodică a glicemiei şi îşi urmărea cu atenţie reacţiile corporale din timpul zilei. Conştientizarea variaţiilor glicemice ca fiind normale şi legate de stilul de viaţă i-au confirmat că nu avea nevoie de medicaţie pentru controlul acesteia.

   Când s-a prezentat la examenul medical pentru recâştigarea licenţei de zbor, i-am recomandat să facă exerciţii de respiraţie pentru calmarea sistemului nervos. I s-a indicat să aibă o dietă moderată, bazată pe legume şi fructe crude. Au trecut deja 6 luni de când clientul nostru duce o viaţă normală, fără medicaţie de diabet.

   Pentru că medicaţia a funcţionat pe termen scurt, iniţial clientul nostru nici n-a luat în calcul altă alternativă de vindecare. Find înconjurat cu tehnologie modernă şi având o încredere oarbă în medicina alopată, el s-a bazat, pasiv, pe prescripţiile primite, deşi dispunea de o capacitate naturală de autovindecare şi de inteligenţa biologică de care depinde funcţionarea fiecărei celule. Am mai constatat că dependenţa faţă de medicaţie a clientului nu a fost cel mai grav element de comportament, ci mai degrabă acel fals sentiment de confort pe care i-l oferea serviciul, ideile preconcepute ori medicaţia, care par să fie parte a unui mod de viaţă „normal” pentru omul contemporan. Diabetul a fost o problemă minoră ce nu avea nimic în comun cu managementul strict al sănătăţii somatice. Pur şi simplu starea sa era o consecinţă a indiferenţei şi ignoranţei privind importanţa rezolvării emoţiilor negative şi a stresului!

   Pentru o consultaţie iniţială gratuită de Meta-Health în limba română sau pentru detalii legate de cursurile de certificare puteţi să ne contactaţi pe Skype (Life Key Sciences, Diana şi L.J. Hunyady), la telefon 031.224.98.87 sau la e-mail diana@lifekeyinstitute.com, dstefani_md@yahoo.com, lj_hunyady@yahoo.com

   Redactat de Tomi Tohaneanu, redactor la revista Tratamente naturiste

Alte articole...

<
 • Autismul la copii - problemele de comunicare

  Autismul la copii - problemele de comunicare

 • Ateroscleroza - tratamente naturiste

  Ateroscleroza - tratamente naturiste

 • Secara subtiaza sangele si opreste hemoragiile

  Secara subtiaza sangele si opreste hemoragiile

 • Marul lupului - leac popular pentru abcese si erizipel

  Marul lupului - leac popular pentru abcese si erizipel

 • Relatiile personale si stresul. Ce ar trebui sa stim?

  Relatiile personale si stresul. Ce ar trebui sa stim?

 • Nutritia copiilor

  Nutritia copiilor

 • Alimentele si plantele ce previn osteoporoza

  Alimentele si plantele ce previn osteoporoza

 • Floarea-soarelui trateaza gingivita si constipatia

  Floarea-soarelui trateaza gingivita si constipatia

 • Traheita. Atentie la alimentele si bauturile reci!

  Traheita. Atentie la alimentele si bauturile reci!

>
www.alturl.com/aac3d
www.facebook.com/tratamente/app/100265896690345
www.teatree.ro
www.revista-tratamente-naturiste.ro/prodtot.php?prodtota&vc=Bio%20Active%20MC
www.ayurmed.ro

Istoricul tău: ce ai vizualizat

Produse recomandate din aceeaşi categorie

Laptisoror de matca pur BIO Apiland

Produs de Apiland

Larogrip

Produs de Laropharm

13
50
LEI

Argint Coloidal Lite 5PPM Agnes Itara

Produs de Paradisul Verde

Argint Coloidal 10PPM Agnes Itara

Produs de Paradisul Verde

Argint Coloidal Forte 20PPM Agnes Itara

Produs de Paradisul Verde

Argint Coloidal Super Concentrat 30PPM Agnes Itara

Produs de Paradisul Verde

Abonare newsletter

Fii primul care află:
- când apar produse noi
la preţ de producător
- reduceri şi campanii promoţionale
- articole medicale noi
- clinici şi cabinete noi din zona ta
- evenimente noi
- când apare o nouă revistă
Atenţionare.
Opiniile avizate ale medicilor, sfaturile şi informaţiile despre sănătate din cadrul siteului www.revista-tratamente-naturiste.ro au scop informativ şi educaţional şi nu substituie consultul direct şi nici diagnosticul stabilit în urma investigaţiilor şi a analizelor medicale. Cereţi sfatul medicului dv. înainte de a folosi tratamentele descrise.
Copyright
Revista Tratamente naturiste. Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului acestui site este strict interzisă fără acordul scris al editurii.
Site realizat de