Categorii
Esti pe: Home » Urinarea cu sange (Hematuria renala)
Urinarea cu sange (Hematuria renala)
Articol publicat în
Revista: Nr. 38, Anul IV, Decembrie 2009
Pagina: 09

   Hematuria reprezinta prezenta sangelui sau a hematiilor in urina, intalnita in unele afectiuni ale rinichilor, a vezicii sau a ureterelor, canalele care permit scurgerea urinii din rinichi in vezica urinara. Hematuria este un semn de alarma pentru infectii urinare, pietre la rinichi sau cancer.

   In functie de cantitatea de sange prezenta in urina, hematuria poate fi microscopica (care se observa doar in urma unui examen de urina) sau macroscopica (atunci cand sangele este vizibil cu ochiul liber in urina).

   Dupa aspectul culorii urinei se poate aprecia localizarea cauzei ce produce aparitia anormala a hematiilor in urina. O urina de culoare roz-rosie sugereaza hematurie extraglomerulara (din afara rinichiului), o culoare rosie murdara apare in hematuria de origine renala, iar urina cu aspect de “zeama de carne” apare datorita unui pH urinar acid care duce la formarea de methemoglobina, un pigment sangvin anormal, brun-deschis, datorat oxidarii hemoglobinei.

Tratamente naturiste in hematurie

   Se vor folosi plante antibiotice pentru dezinfectarea canalelor urinare si, in plus, se va institui un tratament cu plante care contin mult tanin, care sunt astringente si au un efect deosebit la oprirea hemoragiilor.

- Coaja de alun se utilizeaza pentru a opri hemoragia urinara. Se pune o lingurita de coaja rasa la 250 ml apa, se fierbe pentru 10 minute, dupa care se strecoara si se consuma 2-3 cani pe zi. Din frunze sau coaja se va face un ceai mai concentrat cu cantitate dubla de planta, care se poate folosi la spalaturi vaginale la femei, tot cu scopul opririi hemoragiei.

- Coaja de arin negru se utilizeaza pentru oprirea sangerarii urinare. Se pun 1-2 lingurite de coaja maruntita la 250 ml apa, se fierb 15 minute, se strecoara si se consuma 3-4 cani pe zi. De asemenea, din 4 linguri fierte timp de 20 de minute la 1 litru de apa se poate face un ceai cu care se vor face spalaturi vaginale.

- Catina - coaja de la radacina este un astringent foarte puternic datorita taninului pe care-l contine. Se vor pune 2 lingurite de coaja maruntita la 250 ml de apa, se va fierbe timp de 20 de minute, dupa care se va strecura si se vor bea 3-4 cani de ceai pe zi. Pentru spalaturi se vor folosi 4-5 linguri de coaja maruntita la 1 litru de apa fiert timp de 30 minute.

- Cerentelul - 2 lingurite se rizom maruntit se pun la 250 ml apa. Se fierbe 10 minute, se strecoara si se vor folosi 3-4 cani pe zi pentru oprirea hemoragiei. Pentru spalaturi se va pune cantitate dubla de planta.

- Coada calului are in componenta oxizi de siliciu, care indica planta tot pentru oprirea hematuriei. Metoda de preparare este aceeasi ca la cerentel.

- Coaja de gorun este foarte bogata in tanin. Se va face un ceai din 2 lingurite de coaja maruntita care se vor pune la 250 ml apa. Se fierb timp de 20 minute, dupa care se strecoara. Se pot consuma 3-4 cani pe zi. Coaja se poate de asemenea folosi la spalaturi. In acest caz se va pune 4 linguri de coaja maruntita la 1 litru de apa care se va fierbe apoi timp de 30 minute dupa care se strecoara. Se pot face doua spalaturi pe zi. Sau se poate foarte bine introduce praf fin realizat cu rasnita de cafe in vagin pentru oprirea hemoragiei vaginale.

- Iarba-grasa, paltinul si urzica se folosesc cu succes in hematurie. Se pun 2 lingurite de planta maruntita la 250 ml de apa clocotita, se acopera pentru 10 minute, se strecoara si se pot consuma 2-3 cani pe zi.

- Saschiul (Vinca minor) este o planta care are in compozitie alcaloizi specifici si tanin, fapt pentru care este foarte indicata pentru oprirea hemoragiei urinare. Se vor folosi 2 lingurite de planta maruntita la 250 ml de apa. Se pune la fiert timp de 15 minute, dupa care se strecoara. Se vor putea consuma 3-4 cani pe zi. Pentru spalaturi se prepara un ceai din 5 lingurite de planta maruntita la 1 litru de apa, care se vor fierbe 30 minute. Se vor face 2 spalaturi pe zi.

- Traista ciobanului este recunoscuta pentru cantitatea mare de tanin pe care o contine. Planta este utila pentru oprirea hematuriei mai ales la bolnavii care sufera si de afectiuni ale inimii. Se prepara un ceai din 2 lingurite de planta maruntita puse la 250 ml apa clocotita. Se vor acoperi pentru 10 minute, dupa care se strecoara. Se pot consuma 3-4 cani pe zi.

- Carbunele medicinal introdus in vagin este foarte util pentru oprirea hemoragiilor. Se va putea introduce cu o pompita sau chiar cu o lingurita.

- Propolisul - calitatile antibiotice ale propolisului il recomanda in prevenirea si tratarea infectiilor ce pot aparea pe traiectul urinar la pacientii cu hematurie. Se va folosi tinctura de propolis pentru dezinfectie, care se va lua intern, cate 2 picaturi la fiecare 5 kg /corp de 3 ori pe zi.

Autor: Dr. biochimist Eugen Giurgiu

Redactat de Dr. Frunza Alexandru

Alte articole...

<
 • Cum sa scap mai repede de cosuri? Tratamente naturiste in acnee

  Cum sa scap mai repede de cosuri? Tratamente naturiste in acnee

 • Oliguria - remedii pentru stimularea diurezei

  Oliguria - remedii pentru stimularea diurezei

 • Traumele emotionale si aromaterapia. Vindecare cu uleiuri esentiale

  Traumele emotionale si aromaterapia. Vindecare cu uleiuri esentiale

 • Uleiul de rozmarin

  Uleiul de rozmarin

 • Germaniul - o speranta pentru pacientii cu cancer si boli cardio-vasculare

  Germaniul - o speranta pentru pacientii cu cancer si boli cardio-vasculare

 • Lista ciupercilor comestibile si tipurile de intoxicatii cu ciuperci otravitoare

  Lista ciupercilor comestibile si tipurile de intoxicatii cu ciuperci otravitoare

 • Cancerul vezicii urinare

  Cancerul vezicii urinare

 • Congestia cerebrala. Hemoragia si cresterea presiunii intracraniene

  Congestia cerebrala. Hemoragia si cresterea presiunii intracraniene

 • Panaritiul - infectia degetului

  Panaritiul - infectia degetului

>
www.alturl.com/aac3d
www.facebook.com/tratamente/app/100265896690345
www.teatree.ro
www.revista-tratamente-naturiste.ro/prodtot.php?prodtota&vc=Bio%20Active%20MC
www.ayurmed.ro

Istoricul tău: ce ai vizualizat

Produse recomandate din aceeaşi categorie

Homeoemotional

Produs de Homeogenezis

Homeosistemic

Produs de Homeogenezis

Homeoalcosol

Produs de Homeogenezis

Homeocardiovas

Produs de Homeogenezis

Homeocert

Produs de Homeogenezis

Homeocom

Produs de Homeogenezis

Abonare newsletter

Fii primul care află:
- când apar produse noi
la preţ de producător
- reduceri şi campanii promoţionale
- articole medicale noi
- clinici şi cabinete noi din zona ta
- evenimente noi
- când apare o nouă revistă
Atenţionare.
Opiniile avizate ale medicilor, sfaturile şi informaţiile despre sănătate din cadrul siteului www.revista-tratamente-naturiste.ro au scop informativ şi educaţional şi nu substituie consultul direct şi nici diagnosticul stabilit în urma investigaţiilor şi a analizelor medicale. Cereţi sfatul medicului dv. înainte de a folosi tratamentele descrise.
Copyright
Revista Tratamente naturiste. Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului acestui site este strict interzisă fără acordul scris al editurii.
Site realizat de