Categorii
Esti pe: Home » Virozele respiratorii de sezon si laptisorul de matca pur
Virozele respiratorii de sezon si laptisorul de matca pur
Articol publicat în
Revista: Nr. 71, Anul VII, Decembrie 2012
Pagina: 23

   Răceala este una dintre cele mai răspândite şi mai contagioase boli. Adesea, ea capătă un caracter epidemic în sezonul rece, manifestându-se prin dureri de cap şi de gât, obstrucţie nazală (nas înfundat), secreţii nazale, respiraţie greoaie şi uneori febră. Aceste simptome apar la 2-3 zile de contractarea infecţiei (agentul patogen având o perioadă de incubaţie redusă) şi durează între 2 şi 14 zile.

   Răceala se transmite lesne, prin simpla atingere sau dacă respirăm aerul saturat de viruşi dintr-un spaţiu închis. De pildă în ascensor, magazin, autobuz, metrou, tren, avion dar şi într-un birou aglomerat. După cum se ştie, viruşii sunt germeni de tip inframicrobian care nu se pot multiplica decât în ţesuturile gazdei, spre deosebire de bacterii, care fiind superioare ca alcătuire, se pot reproduce şi în afara corpului. Imediat ce pătrunde în organism, reuşind să penetreze mucoasele şi să se strecoare printre « patrulele » sistemului imunitar, viruşii încearcă să se ascundă într-o celulă. Dacă nu întâmpină opoziţie, virusul începe numaidecât să se multiplice, cu mare repeziciune. Curând, armata de intruşi acaparează celulele din vecinătate şi apoi ţesuturi întregi. Urmările ar fi dezastruoase dacă organismul nu ar dispune de forţe capabile de contraatac. Simptomele pe care le resimţim în bolile virale acute specifice sezonului rece sunt urmarea confruntării dintre organism şi aceşti agresivi invadatori. Totuşi, eficienţa reacţiei imunitare şi capacitatea de a mobiliza întregul arsenal de luptă este dependent de mulţi factori, dintre care cel mai important este starea generală a organismului. Agenţii patogeni nu au aceeaşi putere asupra tuturor. Iar aceasta se vede clar în caz de epidemie, când unii dintre noi rămân, practic, neatinşi de boală. Apariţia răcelii este un semn al slăbirii organismului prin prezenţa anterioară a toxinelor şi dezechilibrelor. Deşi nu este o boală gravă, simptomele sale nu sunt deloc plăcute. Iar dacă rămâne netratată, poate duce la complicaţii precum otitele, bronşita, sinuzita, suprainfecţiile bacteriene.

Lăptişorul de matcă - elixirul nepreţuit al stupilor

   De o culoare galben pal, lăptişorul de matcă are o consistenţă cremoasă, uşor translucidă. Din pricina structurii sale chimice extrem de complexe, el nu poate fi reprodus în laborator.

   Albinele sunt singurele fiinţe de pe pământ care, lucrând cu migală şi pricepere, reuşesc să fabrice lăptişorul de matcă pur, o substanţă înzestrată cu nenumărate însuşiri benefice pentru organismul uman. Lăptişorul de matcă pur previne şi combate răceala, eliminând factorii principali ce determină apariţia sa, precum slăbirea imunităţii, oboseala cronică, stresul sau carenţele de vitamine. Desigur, aceşti factori sunt, adeseori, strâns legaţi între ei. De pildă, stresul duce la epuizare care, la rândul său, provoacă scăderea apărării imunitare.

   Lăptişorul de matcă pur este mai bogat în complexul de vitamine B (B1, B2, B3, B5, B6, B7, B8, B9, B12) decât drojdia de bere. El conţine şi minerale, oligoelemente şi acizi graşi esenţiali. Efectele pozitive asupra imunităţii se datorează mai ales conţinutului bogat în 18 aminoacizi, dintre care 8 esenţiali: izoleucina, leucina, lizina, metionina, fenilalanina, treonina, triptofanul şi valina.

   Un alt constituent al lăptişorului de matcă pur, numit roialisină, combate bacteriile gram-pozitive (printre care se numără stafilococii ori streptococii). Acidul 10 HDA (10-hidroxi-2-decenoic) se găseşte doar în lăptişorul de matcă şi posedă efecte antivirale, antibacteriene şi antifungice. În această privinţă, este demn de luat în considerare un studiu ştiinţific efectuat de către o echipă de cercetători din Serbia, în 2007, potrivit căruia acidul 10 HDA şi 3,10 DDA (3,10 dihidroxi-decanoic) stimulează acţiunea celulelor de apărare ale organismului.

   După cum am subliniat, oboseala accentuată poate duce la scăderea imunităţii. Lăptişorul de matcă pur este binecunoscut pentru proprietăţile sale energizante, care se datorează mai ales vitaminei B5 (adică acidului pantotenic) şi acidului 10 HDA. În plus, conţinutul bogat în vitamina B5 şi triptofan (precursorul serotoninei, substanţă supranumită "hormonul fericirii") o face pe această minune a stupului să fie foarte eficientă în lupta pe care o ducem cu stresul. Aşadar, lăptişorul de matcă pur neutralizează încă un factor ce poate duce la apariţia răcelii.

   Lăptişorul de matcă pur Apiland® ajută la întărirea organismului împotriva răcelii şi gripei, mai ales dacă este consumat în cure de câte 6 săptămâni de 2 ori pe an, în special primăvara şi toamna. Este foarte util ori de câte ori avem nevoie de o imunitate puternică.

   Lăptişorul de matcă pur Apiland® se păstrează la frigider (2-6°C) sau omogenizat în miere 2%, la temperatura camerei (de ex. 10 g de lăptişor de matcă la 500 g de miere). Copiii vor primi câte 1 linguriţă de dozare rasă pe zi (0,5 g), iar adulţii câte 1-2 linguriţe de dozare rase pe zi (0,5-1 g). Se administrează sublingual până la dizolvarea totală (ce durează aproximativ 5 minute), cu o jumătate de oră înainte de micul dejun. În amestec cu miere se administrează astfel: la copii 1-2 linguriţe pe zi, iar la adulţi câte 1-2 linguri pe zi.

Polen crud de iarbă neagră de la Apiland

   Polenul crud monofloral reprezintă un adevărat regal pentru sănătate. Apiland® v-a pregătit încă un sortiment nou de polen monofloral, şi anume Polenul Crud de Iarbă Neagră. Acest tip de polen este bogat în flavonoide, fibre şi potasiu. Dintre flavonoide, cea mai mare concentraţie o are rutina. În acest sens, o cantitate de doar 15 g de polen crud de iarbă neagră reprezintă echivalentul mai multor kilograme de hrişcă sau de ceapă. Rutina are un puternic efect alcalinizant, stimulând buna funcţionare a rinichilor. Tot datorită conţinutului ridicat de rutină, polenul crud de iarbă neagră previne pierderile osoase, acţionează benefic asupra tiroidei şi joacă un rol important în profilaxia şi tratamentul varicelor sau hemoroizilor.

Sursa informatii: Apiland

Redactat de Tomi Tohaneanu, redactor la revista Tratamente naturiste

Alte articole...

<
 • Nevroza isterica (isteria)

  Nevroza isterica (isteria)

 • Complicatiile in diabetul zaharat

  Complicatiile in diabetul zaharat

 • Prunele ajuta la curatarea intestinului

  Prunele ajuta la curatarea intestinului

 • Ionizarea aerului din casa ta poate fi o sursa de sanatate pentru tine si copiii tai

  Ionizarea aerului din casa ta poate fi o sursa de sanatate pentru tine si copiii tai

 • Antioxidanti contra radicali liberi. Putem incetini procesul de imbatranire?

  Antioxidanti contra radicali liberi. Putem incetini procesul de imbatranire?

 • Durerile de spate tratate prin Terapia Bowen

  Durerile de spate tratate prin Terapia Bowen

 • Cianoza - invinetirea pielii

  Cianoza - invinetirea pielii

 • Cum sa mancam corect legumele

  Cum sa mancam corect legumele

 • Microbii au pornit atacul! Fereste-te de sezonul epidemiilor!

  Microbii au pornit atacul! Fereste-te de sezonul epidemiilor!

>
www.alturl.com/aac3d
www.facebook.com/tratamente/app/100265896690345
www.teatree.ro
www.revista-tratamente-naturiste.ro/prodtot.php?prodtota&vc=Bio%20Active%20MC
www.ayurmed.ro

Istoricul tău: ce ai vizualizat

Produse recomandate din aceeaşi categorie

Facial massage cream

Produs de Star International Med

18
00
LEI

Fruit Massage Cream

Produs de Star International Med

16
00
LEI

Pearl Cream

Produs de Star International Med

19
00
LEI

Rejuvenating Face Mask

Produs de Star International Med

17
00
LEI

Sampon pentru intarirea si cresterea parului, cu lapte de capra, 600ml

Produs de Cosmetica Verde

17
00
LEI

Sampon hidratant pentru par deteriorat, cu ulei de argan si cheratina

Produs de Dr. Sante

13
00
LEI

Abonare newsletter

Fii primul care află:
- când apar produse noi
la preţ de producător
- reduceri şi campanii promoţionale
- articole medicale noi
- clinici şi cabinete noi din zona ta
- evenimente noi
- când apare o nouă revistă
Atenţionare.
Opiniile avizate ale medicilor, sfaturile şi informaţiile despre sănătate din cadrul siteului www.revista-tratamente-naturiste.ro au scop informativ şi educaţional şi nu substituie consultul direct şi nici diagnosticul stabilit în urma investigaţiilor şi a analizelor medicale. Cereţi sfatul medicului dv. înainte de a folosi tratamentele descrise.
Copyright
Revista Tratamente naturiste. Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului acestui site este strict interzisă fără acordul scris al editurii.
Site realizat de